Gerookte paprikapoeder

Engels: smoked paprika powder

Wat is het?

Gerookte paprika is een pittige Spaanse specerij met een vrij sterke rooksmaak.

Waar gebruik je het voor?

Het poeder is heel lekker om te verwerken in vleesvervangers zoals tempeh bacon and seitan rookworst. Wij gebruiken het soms ook in stoofschotels met tomaat, om ze net een beetje extra smaak te geven.

Waar kun je het kopen?

Gerookte paprika is te koop bij sommige toko’s en specialistische kruidenwinkels. Als je het niet kunt vinden bij jou in de buurt kun je het op internet bestellen, bijvoorbeeld bij De Peperbol in Amsterdam. Je hebt per recept over het algemeen maar een klein lepeltje nodig, dus het gaat lang mee.

Recepten

Recepten met: "gerookte paprika", "gerookte paprikapoeder", "gerookte paprika poeder".

Linzen-pompoendahl

Linzendal met pompoen, veganDahl heerlijk dikke linzensoep met Indiase kruiden. Heel simpel en snel om te maken en erg fijn om te eten als het 's avonds koud is en je moe uit de werk komt.

Vegan witlofgratin 2.0

Mmm, witlofgratin! Twee jaar geleden heb ik er al eens een recept voor gepost, maar met 250 gram cashewnoten was die was wel érg machtig. Deze versie is een stuk lichter, en dat is fijn, want dan kun je er meer van eten!

Cashew mac&cheese met broccoli

Cashew mac&cheese met broccoli, veganDit super snelle recept is een nieuwe favoriet hier in huis. Het is heerlijk romig en kan binnen 20 minuten op tafel staan. Het is wel belangrijk om de ongebrande cashewnoten voor de 'kaas'saus een dagje voor te weken zodat ze lekker zacht worden.

Vegan koek, snoep en chips

Vegan koek, snoep en chipsIk zie op forums regelmatig berichtjes van beginnende vegans die bang zijn dat ze als veganist niks meer kunnen snoepen of snacken. Gelukkig valt dat reuze mee, als je maar weet waar je naar moet zoeken. Daarom heb ik deze post gemaakt, met een overzicht van vegan koekjes, snoep en hartige tussendoortjes.

Fusion springrolls

Fusion springrolls, veganSpringrolls (saladerolletjes met rijstpapier) komen uit de Aziatische keuken, maar ik vul ze graag met ingrediënten van over de hele wereld. Ik heb hier drie internationale combi's gemaakt : appel-tahin, paprika-tomatentapenade en wortel-hummus.

Salade gereedschap

Mandoline, rasp, saladekomAls je regelmatig salades eet is het fijn om een goede basisuitrusting te hebben. Behalve een scherp mes heb ik een rasp en mandoline om knol- en wortelgroente te saladificeren en een paar goed afsluitbare kommen om de salade in mee te nemen naar mijn werk.