dr. Martine van Haperen

martine van haperen

Ik ben een duizendpoot die met haar voeten in uiteenlopende onderwerpen staat. Gepromoveerd archeoloog, onderzoeker, receptontwikkelaar, adviseur voor industrie en horeca, blogger en voedingsdeskundige. Ik heb al mijn hele volwassen leven een grote passie voor voeding. In de eerste plaats vooral omdat het lekker is, maar sinds mijn man David en ik helemaal plantaardig eten, heb ik me ook steeds meer verdiept in duurzaamheid en de impact op de gezondheid.

Tijdens mijn carrière in de academische archeologie ontwikkelde ik niet alleen mijn wetenschappelijk denken en analytische vaardigheden, maar ook een ontembare interesse voor alles wat met plantaardig eten te maken heeft. Deze passie is uitgegroeid tot een eigen bedrijf waar ik consumenten en ondernemers adviseer en inspireer op het gebied van vegan kooktechnieken, producten en gezondheid. Dit doe ik door middel van workshops, lezingen en mijn websites Vegetus.nl, Vegan-testkitchen.com en Gewoonvegan.nl, waar ik recepten, artikelen en product-reviews deel.

Ik volg de ontwikkelingen in plantaardige voeding op de voet en experimenteer graag met bijzondere smaakmakers, eiwitbronnen, zelfgemaakte vegan kaas en ei-vervangers. Deze kennis vertaal ik vervolgens naar vernieuwende voedingsmiddelen, lekkere recepten en praktische voedingsadviezen.

Vegetus betekent gezond, levendig, krachtig in het Latijn. Het is schijnbaar ook het woord waar 'vegetarisch' van is afgeleid. Dit past goed in mijn visie op voeding, lekker plantaardig eten dat je kracht geeft om iedere dag van het leven te genieten.

KvK nummer: 67774504