Kikkererwten-wortelsalade met olijven en sesam

25 September 2014 onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten
Voor: 1 persoon
Kikkererwten-wortelsalade met olijven en sesam, vegan

Oef, de laatste lootjes van de Vegan Month of Food! Het recept hieronder is het product van totale salade-apathie, maar gelukkig smaakte het goed, dus ik kan het met een gerust hart posten. Ik had nog kikkererwten, olijven en wortel in de koelkast, dus die gingen allemaal de slakom in. Om het een beetje interessanter te maken deed ik er wat limoenvinaigrette door en strooide er sesamzaadjes over. Beetje vreemd, maar wel lekker! Het bewijs dat je altijd salade kunt maken.

Ingrediƫnten

  • 1 kop kikkererwten
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 10 zwarte olijven, in ringetjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel limoen- of citroensap
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Bereiding

Doe de kikkererwten, wortel en olijven in een kom, meng de olijfolie en limoensap erdoor en strooi het sesamzaad erover. Deze salade blijft lang goed, dus je kunt hem zo meenemen naar je werk of school.

2 Reacties

Bonnie op 25-9-2014 - 15:46
Ik kan me best voorstellen dat je straks even klaar bent met salades. :) Maar knap dat je je thema nog steeds volhoudt! Ik denk vaak dat ik niks voor salade in huis heb als de sla op is, maar eigenlijk kan het inderdaad met bijna alles. Heb je de wortel met de mandoline geraspt? Ziet er mooi uit!
Martine op 25-9-2014 - 15:58
Thanks ;-) De wortel is inderdaad met de mandoline geraspt. Dat gaat sneller en ziet er een stuk beter uit dan gewone rasp. Ik heb heel vaak geen sla in huis, want dat verlept zo snel en ik wil doordeweeks liefst niet te vaak boodschappen doen, dus geraspte wortels zijn zo'n beetje mijn standaard saladegroente.

Schrijf een reactie