Lunch meenemen – thermos foodcontainer

29 September 2014 onder Lunch, Soepen
Kenmerken: 
Lunch thermos, vegan Het leek me leuk om nog wat meer te laten zien van wat ik zoal aan eten meeneem naar mijn werk. Ik eet graag veel tussendoortjes, dus daarvoor neem ik meestal wat groente en/of fruit mee in een bakje. Dit keer waren dat worteltjes en stukjes appel met een beetje citroensap en kaneel erover gestrooid. Bovendien heb ik op kantoor een pak mueslirepen en crackers ik in mijn bureaula liggen, dus die staan niet op de foto. Na alle salades van deze maand wil ik wel weer eens een warme lunch. Als we voor het avondeten iets eten wat goed opgewarmd kan worden maak ik meestal één of twee porties extra die ik dan later voor de lunch kan eten. Meestal zijn dat soepen of stoofpotjes, maar soms ook wel eens een ovenschotel. Dit keer was het rode linzensoep met doperwtjes en pompoen.

Thermos foodcontainer

Ik kan op mijn werk meestal geen magnetron gebruiken, dus ik warm mijn eten 's morgens thuis op en neem ik het mee in een thermos 'foodcontainer'. Dit is een lage brede thermosfles met een grote opening waar je makkelijk uit kunt eten. Er zijn allerlei merken te koop, onder andere bij Bol.com, Bever Sport en verschillende bento webwinkels. Mijn thermos is van het merk Esbit. Hij heeft een lekker brede opening om uit te eten en er past precies een lunchportie soep of curry in. Mijn bakje heeft een inhoud van 500 ml, maar er zijn er ook van 750 ml voor grote eters. Voor je het warme eten erin doet moet je hem even voorverwarmen met heet water en dan blijft het eten tot lunchtijd heerlijk warm. Hij lekt niet, dus je kunt hem veilig in je tas stoppen.

Ork ork ork, soep eet je met een spork

Een andere handige gadget die ik ben vergeten te fotograferen is mijn spork (spoon + fork). Dit eet-gereedschap heeft aan de ene uiteinde een lepel en aan het andere uiteinde een vork, dus je kunt er zowel soep als salade mee eten. Ook deze kun je kopen bij een buitensportwinkel. Ik heb eigenlijk altijd een spork ik mijn tas en hij is me al vaak goed van pas gekomen. Mijn spork is van kunststof, zodat hij mijn tas niet beschadigd. Bovendien rammelt het nogal als je met een metalen lepel uit een metalen thermosbakje eet, dus dan is kunststof handiger. Wat neem jij voor eten mee naar je werk, en heb je daar een bijzondere lunchtrommel voor?

9 Reacties

Danielle op 29-9-2014 - 16:24
Wat handig zo'n thermo-ding met brede opening. Daar ga ik eens naar zoeken. Nu eet ik alles meestal koud op mijn werk, ook erg lekker hoor. Maar voor een soepje is dat toch wel handiger. Worden de appelschijfjes niet bruin? Of is het citroensap echt genoeg om dat tegen te gaan? Op mijn werk ligt gelukkig fruit om te pakken, dus daar heb ik ze vers. Alleen voor onderweg zou ik het zo handig vinden, zeker omdat ik een mesje nodig heb om appel te eten.
Martine op 29-9-2014 - 16:33

Ja, ik ben super blij met mijn thermos bakje, zeker nu het weer wat kouder wordt.

De appelschijfjes blijven de hele dag mooi vers. Een paar druppeltjes citroensap is genoeg. Te veel vind ik niet lekker, want dan smaakt het zo zuur. Ik eet mijn appel ook het liefste in partjes, als ik een hele meeneem blijft ie meestal onaangeraakt.

Sanne op 27-1-2015 - 16:31
O wat super handig Martine! Die ga ik zeker onthouden :). Soep als lunch is heerlijk! En ik denk dat je gelijk hebt ja, dat veel mensen brood eten 's ochtends en 's middags, dus dan kan ik ook wel havermout twee keer eten (met inderdaad veel fruit en zaden enzo). Thank you voor het meedenken, dat is fijn! :) Liefs
Martine op 27-1-2015 - 17:41
Graag gedaan hoor :-)
Det op 13-11-2016 - 8:20
Hoi Martine, Ik ben al en tijdje op zok aar een betaalbare therm foodcontainer met brede opening. Wat fijn om bij jouw bericht uit te komen. Ik heb nu de container van Esbit besteld. Een vriendelijke prijs voor een mooie foodcontainer. Degenen die aan mijn eisen voldoen liggen al gauw rond de 40,00 per stuk. Nu heb ik er 1 van 500 ml besteld voor mijn havermoutontbijt en 1 van 750 ml voor de warme lunch en was rond de 45,00 kwijt. Super! Tot nu toe at ik mijn ontbijt en lunch dus koud. Ik moet de containers nog binnen krijgen, maar ik kijk er erg naar uit. Heerlijk om de herfst en winter in te gaan met warm eten. :-) Bedankt voor jouw info. :-)
Martine op 13-11-2016 - 9:55
Ha, fijn Det! Ik ben nog steeds heel blij met de mijne. Inderdaad heerlijk om overal warm te kunnen eten als het buiten koud is. Geniet ervan :)
Willy op 7-12-2016 - 12:19
Hoi Martine, zelf overweeg ik ook om de container van Esbit te kopen. Vraag me alleen af of het eten wel 'veilig' voor langere tijd warm kan blijven. Afgezien van soep (zonder vlees) welke warme gerechten je erin warm kan houden voor zeg maar ongeveer 5 á 6 uur. Op het internet kon ik hierover niet echt iets vinden.....
Martine op 7-12-2016 - 12:32
Hoi Willy, ik denk dat het niet echt uitmaakt wat je erin doet, als het maar vers (of net uit de koelkast/vriezer) en goed gaar is. Ik heb al vanalles meegenomen in het bakje, van risotto tot lasagne. Het blijft altijd goed.
Willy op 7-12-2016 - 12:41
Hoi Martine, fijn dat je zo snel reageert! Heb je misschien ook andere voorbeelden van warm eten?

Schrijf een reactie