Bulgur

Engels: bulghur

Bulgur is gemaakt van tarwe die eerst is gestoomd en daarna tot grove of zeer fijne korrels wordt vermalen. Doordat het al een keer is gestoomd hoef je bulgur maar kort te koken, de fijne varianten hoef je alleen maar te wellen in heet water of bouillon.

Bulgur is te koop in Turkse supermarkten en biowinkels.

De grove korrels kun je eten bij groente-gerechten of verwerken in salades of pilavs. De fijne korrels zijn vooral geschikt voor gebruik in gevulde groente, köfte (Turkse burgers) en dergelijke.

Je kunt de korrels voor het koken ook even roosteren op hoog vuur met een scheutje olie, zodat ze een uitgesproken nootachtige smaak krijgen. Roer de bulgur, zodat het gelijkmatig goudbruin wordt. Giet er dan water bij (schrik niet van de stoomexplosie) en laat het in een paar minuten droogkoken tot het beetgaar is.

Recepten

Recepten met: "bulgur".

Kikkererwtensalade met ajvar

kikkererwtensalade met ajvar, veganIn het kader van 'salade maken met wat je in huis hebt' leek het me wel leuk om ajvar eens als dressing te proberen. Dat was een goed idee, want het is echt ontzettend lekker!

Doe mee aan de VeganChallenge!

Ga de uitdaging aan! Ben je geïnteresseerd in veganisme of speel je met de gedachte om veganist te worden? Doe dan mee met de VeganChallenge volgende maand! Dit is een initiatief van Viva las Vega’s en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Op 1 oktober begint alweer de 5e editie, ruim 5800 mensen gingen je voor. […]

Wortelcake met romige citroenfrosting

Wortelcake met citroenfrosting, vegan, zonder melk, zonder eiDit is een ideaal recept als je ergens moet trakteren. Het is makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen en je kunt de grootte van de stukjes aanpassen aan het aantal mensen (maximaal 30) dat een stukje lekkers wil.