Noodlesalade met satédressing

door onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 1 persoon
Noodlesalade met satédressing, vegan

Dressings zijn een heel makkelijke manier om variatie aan te brengen in je salades. Gooi een andere dressing over je standaard combinatie van groente en bonen, en je hebt een nieuwe salade! Als je plantaardig eet heb je wat minder keuze in kant-en-klare dressings, dus soms moet je een beetje creatief zijn.

Veel dingen die je gewoon in de (koel)kast hebt staan zijn een prima basis voor een dressing, zoals chilisaus, notenpasta of tahin, sojayoghurt en in dit geval pindasaus!

Afhankelijk van de kooktijd van je noodles is de bereidingstijd van deze salade misschien ietsje langer dan 10 minuten. Hij is super lekker, dus zeker de moeite waard om te proberen.

Ingrediënten

  • 50 gram noodles (bijvoorbeeld mie, rijstnoodels of sobanoodles)
  • 100 gram (diepvries) doperwtjes
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 flinke eetlepels pindasaus, verdund met een beetje water (zelfgemaakt of uit een pakje)
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Bereiding

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe het zout, de noodles en de erwtjes in het water en kook tot de noodles gaar zijn. Rasp ondertussen de wortel. Giet de erwtjes en noodles af en spoel ze even af met koud water. Doe de noodles, erwtjes en wortels in een kom, schep de pindasaus erdoor en strooi het sesamzaad erover.

10 Reacties

Bonnie op 5-9-2014 - 11:02

Mmm, pindanoodles! Ik zou heel blij zijn om dit in m'n tas/koelkast te hebben voor de lunch. :) En lekker budgetvriendelijk met erwtjes en wortels als groenten!

Daniëlle op 5-9-2014 - 11:58

Oh pindasaus, een recept naar mijn hart. Bijna alles waar pindasaus of pindakaas doorgaat vind ik lekker :-) Mooie foto geworden! groetjes Danielle

Martine op 5-9-2014 - 14:18

Thanks Dames! :-)

w. op 5-9-2014 - 15:46

Voor mijn gevoel mist er iets? tofu/tempeh? maar dat komt denk ik voor een deel omdat het lijkt op de nasi die ik maak maar daar gaat ook kool, prei in en kipstukjes en kruiden door.. dit is in ieder geval een stuk eenvoudiger..misschien wel iets om achter de hand te houden als ik geen zin heb om te koken..

Martine op 5-9-2014 - 15:48

Je zou hier zeker ook nog een 'vleesvervanger' zoals tofu of kipstukjes bij kunnen maken, maar voor een lunch vind ik het wel vullend genoeg zo.

w. op 5-9-2014 - 16:08

aha. dan zie ik waar ik de mist in ging. Dacht dat het om een avondmaaltijd ging, maar nu zie ik ook dat het dat label niet heeft.. dus vandaar. Zijn dan alle (MoFo) salades die je nu plaatst meer geschikt voor de lunch?

Daniëlle op 5-9-2014 - 16:46

Jammie, dit is mijn favoriet tot nu toe! <3

Martine op 6-9-2014 - 8:02

@W.Ja, ik blog deze maand voornamelijk lunchsalades. Maar met een extra toevoeging kun je er natuurlijk prima een avondmaaltijd van maken.

Sandra op 27-10-2014 - 19:03

Ik heb dit vanavond gegeten, heerlijk!

Martine op 27-10-2014 - 19:48

Fijn dat het lekker was! Ik ga deze zelf ook maar weer eens maken.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.