Doe mee aan de VeganChallenge!

6 September 2014 onder Overige
VeganChallenge

Ga de uitdaging aan!

Ben je geïnteresseerd in veganisme of speel je met de gedachte om veganist te worden? Doe dan mee met de VeganChallenge volgende maand! Dit is een initiatief van Viva las Vega's en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Op 1 oktober begint alweer de 5e editie, ruim 5800 mensen gingen je voor. Ik heb zelf ook twee keer meegedaan met de VeganChallenge en na de tweede keer ben ik voortaan vegan blijven eten.

Hoe werkt het?

Als deelnemer ontvang je een dagelijkse nieuwsbrief met informatie en tips over plantaardig eten en een overzicht van activiteiten die georganiseerd worden door heel Nederland. Als je nog niet goed weet wat je kunt eten als veganist, kun je gebruik maken van de recepten en weekmenu's op de website. De ingrediënten voor deze recepten zijn vrijwel allemaal gewoon in de supermarkt te koop.

Waarom?

Een betere wereld begint bij je vork. Vegan eten is één van de beste dingen die je kan doen voor het milieu, voor de dieren en voor jezelf. Als veganist verbruik je een fractie van het water, landoppervlak en de energie die nodig zijn om een omnivoor of vegetariër te voeden. Dat dieren liever niet opgegeten worden spreekt voor zich.

Als wereldverbeteraar mag je zelf ook genieten. Tijdens de Challenge leer je de lekkerste plantaardige hapjes en maaltijden klaar maken. Bovendien zijn er steeds meer leuke vegan producten te koop, die je natuurlijk meteen kunt proberen!

Hoe kun je meedoen?

Je kunt je inschrijven voor dit avontuur op VeganChallenge.nl. Ook als je niet meedoet met de challenge (bijvoorbeeld omdat je al vegan bent), kun je wel een vlaggetje zetten op de op de kaart met 'vegan buddies', en je kunt berichtjes sturen naar andere vegans en challenge-deelnemers die bij jou in de buurt wonen.

Als je super enthousiast bent en van organiseren houdt, kun je VeganChallenge Captain worden. Captains organiseren tijdens de Challenge activiteiten in hun eigen regio. Ze krijgen daarbij ondersteuning van het VeganChallenge team.

Schrijf een reactie