Zwarte bonensalade met nectarines

2 September 2014 onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 5 minuten
Voor: 1 persoon
Zwarte bonen salade met nectarine, vegan

Mijn eerste VeganMoFo salade! Zoals beloofd is dit een super snel receptje dat je in een minuut of vijf in elkaar kunt draaien. Kijk even naar de instructies onderaan het recept als je deze salade mee wilt nemen naar school of naar je werk.

Ik ben niet zo'n fruit eter, maar een lekker sappige nectarine eet ik wel graag. In deze pittige salade komt de zoet-zure smaak van de nectarine heel goed tot zijn recht. In plaats van nectarine zou je ook een andere zoete stevige vrucht kunnen nemen, zoals mango. Sowieso eet ik graag fruit in hartige gerechten. Eigenlijk zou ik dit soort dingen veel vaker moeten doen!

Als je nog meer salades wilt zien, ga dan eens kijken bij De Plantaardige Keuken. Alynda gaat deze maand een Salad Challenge doen en daar komen vast allerlei toffe dingen uit.

Ingrediƫnten

  • 1 1/2 kop (1 blikje) gekookte zwarte bonen of kidneybonen
  • 1/2 Ć  1 theelepel pittige chilisaus (bijv. Frank's RedHot, sriracha of tabasco)
  • 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 nectarine, in blokjes
  • 3-4 grote slabladen, in reepjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1/2 theelepel limoen- of citroensap

Bereiding

Meng in een kleine kom de bonen met de chilisaus en komijn. Schep in een grote kom de sla en nectarine om met de olijfolie en limoensap. Leg de bonen erbovenop en hussel alles een beetje door elkaar.

Als je deze salade mee wilt nemen naar je werk, neem je een afsluitbare kom en doet onderin de olijfolie en limoensap, daarop de nectarine, dan de sla en daarop de bonen met chilisaus. Hussel vlak voor je gaat eten alles door elkaar.

7 Reacties

Danielle op 2-9-2014 - 9:44
Lekker! Ik denk dat ik deze eens als lunch mee ga nemen (lekker met mango inderdaad!). Ik wil wat minder brood eten, maar het is zo makkelijk om dat mee te nemen en te smeren 's ochtends. Dit soort salades zijn zo gemaakt. Dank :-)
Martine op 2-9-2014 - 10:23
Ja precies, een salade maken moet niet veel moeilijker zijn dan een boterham smeren, anders lukt het niet 's morgens vroeg. Ik vind het echt leuke uitdaging om combinaties te verzinnen die weinig moeite kosten maar wel lekker genoeg zijn dat de je je een beetje kunt verheugen op de lunch.
Rebekah Jaunty op 2-9-2014 - 14:55
Super!
Martine op 2-9-2014 - 20:34
Thanks Rebekah!
Silvia op 3-9-2014 - 12:36
Is er een altenatief voor chilliesaus. Aangezien er suiker in chillisaus zit.
Martine op 3-9-2014 - 12:44
Hoi Silvia, pittige chilisaus zoals tabasco is heel vaak suikervrij (ik heb hier drie suikervrije flesjes in de kast staan, allemaal gewoon bij AH gekocht), maar als je wilt kun je ook een beetje chilipoeder, zout en wat extra limoensap gebruiken.
silvia op 4-9-2014 - 16:31
Martine bedankt voor het antwoord.

Schrijf een reactie