Boekweit heeft eiwit-rijke pyramide-vormige korrels en een noot-achtige smaak. Het is geen graan maar lid van de duizendknoopfamilie en is dus glutenvrij. Als je de boekweit lang kookt krijg je pap, maar met een minuutje of 10 koken heb je een heerlijk ‘graan’ voor bij de warme maaltijd. Boekweit combineert goed met onder andere paddestoelen, prei en rooktofu. Van boekweitmeel kun je lekkere pannenkoeken bakken. Geroosterde boekweit heet kasha en heeft een nog wat sterker geaccentueerde noten-smaak. Boekweit is te koop in biowinkels en sommige Turkse supermarkten. Boekweitmeel is ook in veel supermarkten te koop.
In het kader van 'salade maken met wat je in huis hebt' leek het me wel leuk om ajvar eens als dressing te proberen. Dat was een goed idee, want het is echt ontzettend lekker!
Ga de uitdaging aan! Ben je geïnteresseerd in veganisme of speel je met de gedachte om veganist te worden? Doe dan mee met de VeganChallenge volgende maand! Dit is een initiatief van Viva las Vega’s en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Op 1 oktober begint alweer de 5e editie, ruim 5800 mensen gingen je voor. […]
In deze pittige salade komt de zoet-zure smaak van de nectarine heel goed tot zijn recht. Dit is een super snel recept dat je in een minuut of vijf in elkaar kunt draaien.
Ik wil deze maand graag meedoen met de Vegan Month of Food, maar ik heb weinig tijd, dus ik ga salades maken, simpele salades die in minder dan 10 minuten te bereiden zijn.
Dit is een ideaal recept als je ergens moet trakteren. Het is makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen en je kunt de grootte van de stukjes aanpassen aan het aantal mensen (maximaal 30) dat een stukje lekkers wil.
Ik heb soep weer helemaal herontdekt als makkelijke maaltijd. Met deze handleiding kun je zelf geïmproviseerde soep maken met dingen die je nu in de kast en koelkast hebt.