Zemelen, zoals tarwe- en haverzemelen worden gemaakt uit graan. Het zijn de met de vruchtwanden en kiemen vergroeide huidjes van de zaden. In vergelijking met graan bevatten ze relatief veel vezels en eiwit en weinig opneembare koolhydraten. Ze zijn daardoor heel geschikt om te verwerken in koolhydraatarme recepten. Zemelen zijn te koop bij biowinkels, natuurgeneeswinkels, molenwinkels en sommige supermarkten.
Zemelen bevorderen de stoelgang, maar let op dat je genoeg water drinkt als je meer zemelen gaat eten, anders kun je er juist verstopt van raken
Iedere kok heeft zo zijn eigen trucjes om droge bonen te koken. Ik kook inmiddels al weer een paar jaar zelf mijn bonen (véél goedkoper en lekkerder dan die uit blik!), dus ik heb mijn eigen favoriete 'methode' ontwikkeld. Die wilde ik vandaag maar eens met jullie delen.
Veel recepten voor naan maken gebruik van yoghurt, maar die heb je hier niet nodig omdat de desem zelf al een lekker hartige smaak en zachte luchtige textuur geeft. Ondaks dat dit dus een echt budgetrecept is zonder gist en yoghurt, doet de smaak niet onder voor naan van een Indiaas restaurant.
Is het mogelijk om een hele week lekker en gezond veganistisch te eten voor maar € 10? Ik ga het deze week proberen! In deze post alvast een boodschappenlijstje.
Deze empanadas zijn onvoorstelbaar budgetvriendelijk, maar dat proef je er niet aan af. Ik vind ze zo ontzettend lekker! Ze zijn op zichzelf al een complete maaltijd met groente, eiwitbron en graan, maar je kunt er natuurlijk altijd een lekkere salade bij maken.
Deze pudding kost minder dan 50 cent en je kunt hem in minder dan 10 minuutjes in elkaar draaien, bijvoorbeeld terwijl je stoofpot staat te pruttelen op het fornuis. Daarna schuif je de bakjes in de oven en dan is de pudding klaar tegen de tijd dat je toe bent aan het dessert.
Ik vind snijbonen super lekker, dus ik wilde een eenvoudig gerecht maken waarin hun smaak goed tot zijn recht zou komen. Als je de linzen eenmaal gekookt hebt is dit een super snel gerecht.