Op congres – de eerste dag

8 September 2013 onder Overige
Kenmerken: 

Deze blogpost is het tweede deel van een serie over mijn ervaringen op congres in Paderborn. Hier lees je deel één, drie en vier.

Zaterdagochtend vertrok ik met de trein richting Duitsland om op congres te gaan. In Duisburg zou ik 40 minuten overstaptijd hebben, precies genoeg om even het station uit te gaan om lunch te halen bij Das Vegane Lädchen, een eetwinkeltje dat ik op Happycow had gezien. Helaas had de trein naar Duisburg vertraging, dus ik moest het doen met een broodje falafel op het station. Het was een heel groot ‘broodje’ (porties zijn in Duitsland vaak groter dan we in Nederland gewend zijn), dus ik zat bomvol.

Tijdens het congres

Eenmaal aangekomen op de congreslocatie was ik blij verrast om naast de gewone melk een pak sojamelk op de koffietafel te zien staan. Zouden ze dat speciaal voor mij hebben gehaald? Ik ben helaas erg gevoelig voor cafeïne, dus ik drink zo min mogelijk koffie. De sojamelk was heel verleidelijk, dus ik heb een scheutje in mijn thee gedaan, ook lekker!

Na de eerste lezingen kregen we een receptie aangeboden van de gemeente (met promotiepraatje van de burgemeester). Behalve de nodige drankjes waren er alleen broodjes met worst, ham en kaas. Gelukkig had ik dankzij het enorme broodje falafel en mijn eigen voorraadje gedroogd fruit nog niet veel trek. Later op de avond begon mijn maag toch een beetje te knorren, dus ik besloot mezelf te trakteren op een Indiaas feestmaal.

Indiaas eten - Goa curry

Er zitten verschillende Aziatische restaurants in het centrum van Paderborn, dus na de receptie ging ik zitten op het terras van Goa Curry, een Indiaas restaurant met een aantal vegan opties. Ik bestelde de rijst met kofta die je boven op de foto ziet; heerlijke groente-cashewballetjes in een kruidige saus (het was inmiddels donker, dus op de foto ziet het er misschien een beetje raar uit). De bediening is niet bepaald snel en je moet precies vertellen wat je wel en niet wilt eten, anders krijg je bijvoorbeeld melk je thee of naanbrood met boter, maar de smaak was goed, zeker voor herhaling vatbaar! Ze hebben veel meer vegan gerechten, dus misschien ga ik er later in de week nog wel een keer eten.

3 Reacties

Sara op 8-9-2013 - 9:26
Gelukkig verhonger je niet ;-) het Indisch eten ziet er best lekker uit!
Martine op 8-9-2013 - 19:58

Jack Frost, daar dacht ik later ook aan, hoewel ik denk dat ik hier dan misschien brood met sla en tomaat had gekregen. Maar nu ben ik nog lekker uit eten geweest, terwijl mijn collega's de volgende dag klaagden dat ze 'alleen' brood hadden gegeten voor het avondeten.

Verhongeren gaat hier zeker niet gebeuren. Ik kan nog wel een week blijven en iedere dag ergens anders eten, er zijn echt heel veel Chinese, Thaise en Indiase restaurants met vegan opties. En dan ben ik nog niet in de supermarkten en biowinkels geweest.

Jack Frost op 8-9-2013 - 14:46
Met een cursus van mijn werk was er met de lunch ook alleen vlees en kaas maar ik heb gewoon aan de dame van de kantine gevraagd of er ook iets anders mogelijk was en kreeg een broodje pindakaas en een broodje banaan! MMMM

Schrijf een reactie