Linzen zijn peulvruchten met een relatief korte bereidingstijd. Sommige supermarkten verkopen één of twee soorten, maar voor een uitgebreid assortiment moet je naar de toko of biowinkel.
Linzen hebben pittig-nootachtige smaak die duidelijk verschilt van de smaak van erwten of bonen. In tegenstelling tot bonen hoeven droge linzen niet geweekt te worden voor je ze kookt. Ze hebben ook een kortere kooktijd, meestal een half uurtje.
Gepelde gespleten linzen vallen bij het koken uit elkaar en zijn dus net als spliterwten erg geschikt om soep of puree van te maken. Ongepelde hele linzen kun je gebruiken zoals bonen en hele erwten: als bijgerecht of in ovenschotels, curries en tomatensauzen. De lekkerste zijn zogenaamde Franse Le Puy-linzen, maar andere soorten zijn ook heerlijk. Verder kun je ongepelde linzen laten kiemen en ze als roerbakgroente of sla gebruiken.
Dit is een heel apart, super smaakvol gerecht. Het zoet van de pastinaak en pompoen contrasteert fijn met de licht bittere witlof. De amandelen zorgen ervoor dat het lekker vult. Het is ook nog best wel snel klaar. Wat wil je nog meer?!
Ik wilde al heel lang proberen om zelf een keer zuurwaren te maken. Lekker experimenteren met verschillende smaakjes en het is ook nog eens veel goedkoper! Je kunt deze worteltjes in de koelkast bewaren, of je kunt ze wecken zodat ze op kamertemperatuur houdbaar zijn.
Dit is een heel handig recept voor als je nog even een klusje wilt doen voor het eten, of als je gasten hebt. Doe alle groente in een schaal en zet ze in de oven, breng de rijst aan de kook en dan kun je wat anders gaan doen. Een half uur later is het eten klaar.
Deze Creoolse stoofschotel is super makkelijk om te maken, alle ingrediënten koop je bij de gewoon supermarkt en hij smaakt fantastisch. Zeker een keer proberen dus!
De laatste week van de Vegan Month of Food en van de budgetchallenge. Ik vond het erg leuk om mee te doen, en ik heb denk ik ook veel geleerd. De komende weken gaan we rustig door met budgetvriendelijk eten, maar op een iets minder obsessieve manier dan de afgelopen maand.
Deze heerlijk malse worst heeft een lekkere licht gerookte kruidige smaak. Perfect voor budgetvriendelijke sandwiches, maar ook in stoofpotten, salades of als hapje bij de borrel.
Eten voor € 10 per week was tegelijk makkelijker en moeilijker dan ik had gedacht. Het viel me heel erg mee hoeveel je nog kunt maken en eten voor € 1,40 per dag. In deze post vind je mijn ervaringen en mijn weekmenu.
Zelf thuis plantaardige melk maken? Het was nog nooit zo budgetvriendelijk als met deze heerlijke havermelk! Het is gelukkig ook nog eens heel makkelijk en snel.