Snelle pasta met tofureepjes en avocado

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , ,
Voor: 2 personen
Pasta met avocado en tofureepjes, vegan

Vegan MoFo begint zijn tol te eisen. Mijn voorraadje half-uitgewerkte budget recepten begint op te raken, dus het wordt steeds lastiger om iedere dag wat leuks te posten. David wilde vandaag heel graag weer eens pasta met tomatensaus eten, zijn favoriete maaltijd van toen hij nog vrijgezel was. Dat hadden we alweer een poos niet gemaakt omdat het vanwege alle kant-en-klare ingrediënten niet zo geschikt is voor tijdens de budgetchallenge.

Deze versie met gekruide tofureepjes en avocado lijkt misschien een beetje vreemd (zie hier voor een andere versie met zachte verse tofu), maar hier in huis is het een echte favoriet. De zachte romige avocado contrasteert fijn met de knapperige tofureepjes. Wij doen er - volgens de traditie van Davids familie - ook nog lekker frisse plakjes augurk door.

Ingrediënten

  • 250 gram droge pasta (bijv. farfalle of penne)
  • 1 bakje voorgekruide tofureepjes (mild of pittig kan allebei)
  • 400 ml tomatensaus (onze favoriet is Heinz hot pastasaus)
  • 1 avocado, in reepjes
  • 1 handje augurken, in plakjes (optioneel, voor de liefhebbers)

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussenn een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofureepjes knapperig. Giet de gare pasta af, doe de tomatensaus erbij in de pan en warm het geheel nog even door. Verdeel de pasta met saus over twee borden en strooi de plakjes avocado, knapperige tofureepjes en eventueel de plakjes augurk erover.

8 Reacties

MarieJosee op 24-9-2013 - 21:23

Ziet er lekker uit! :-) Misschien een tipje voor de budgetweek. Couscous met sojamelk... Een pak couscous kost een euro en sojamelk ook ongeveer. Voor 2 euro heb je dan een grote pan, je kan er nog wat suiker bij doen en je hebt een goedvullende gezonde maaltijd.

Martine op 25-9-2013 - 9:31

Dankjewel voor de tip MarieJosee. Ik heb wel eens eerder een recept voor zoete couscous gezien, maar nog nooit uitgeprobeerd. Ik maak nu vaak havermoutpap voor het ontbijt (met of zonder sojamelk) en dat bevalt goed. Gewone couscous is jammergenoeg niet volkoren, wat betekent dat er minder vezels en voedingsstoffen in zitten. Volkoren couscous kun je eigenlijk alleen bij biowinkels kopen en daar is het niet zo budgetvriendelijk...

Anne op 25-9-2013 - 13:18

Dat ziet er lekker uit. Ik zou nooit op het idee komen om augurk door een pastasaus te doen, maar het lijkt me best bijzonder smaken. Daarnaast, avocado bij zo'n warme maaltijd heb ik laatst ook geprobeerd en vond ik verrassend lekker. Bijvoorbeeld bij noodles met kool, sojasaus, sesamzaad en gember is dat lekker om er doorheen te doen.

Martine op 26-9-2013 - 16:20

Augurken door de tomatensaus is een vinding van Davids oma. Ik vond het eerst een heel raar idee, maar inmiddels vind ik het heel lekker. Je moet de augurken overigens niet mee laten koken, maar vlak voor het serveren erover strooien zodat ze lekker fris en knapperig blijven. Hetzelfde vind ik voor de avocado, die wordt ook minder lekker als je hem verhit.

Ramona op 26-9-2013 - 21:17

Hey ik was net op zoek naar iets om met mijn avacado te doen voor morgen.En ik heb pasta en tomatensaus dus ik ga dit proberen! Het ziet er wel lekker uit :)

Martine op 27-9-2013 - 10:51

Leuk Ramona! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ramona op 30-9-2013 - 14:48

Het was heel lekker, ik had alleen niet de augurken erbij gedaan (had ik niet in huis) maar dat ga ik zeker ook nog eens proberen!

Martine op 30-9-2013 - 15:51

Fijn om te horen :-) Bedankt voor de feedback!

Schrijf een reactie