Deze rode bonen hebben een licht zoete smaak en een stevige, maar wel zacht-romige textuur. Ze zijn in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar in ingeblikte vorm. Deze blikjes zijn prima te gebruiken, maar het lekkerder en goedkoper om bij de toko een zak droge bonen te kopen en die zelf te koken.
Week de bonen eerst 24 uur, kook ze een uur in water met zout, haal de pan van het vuur en laat ze nog een uurtje in de pan afkoelen. Als je ze namelijk meteen afgiet barsten ze soms uit hun velletjes omdat ze te snel afkoelen. Gekookte bonen zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast, en enkele maanden in de diepvries.
Kidneybonen zijn zeer geschikt voor gebruik mexicaanse gerechten zoals chili. Je kunt er ook heel lekkere en mooie roze vegaburgers mee maken.
Smaakvolle ovenschotel van spitskool en vegetarisch gehakt in een smeuïge tomatensaus, met daarop een romig laagje bonenpuree met een knapperig korstje.
David en ik zijn dol op witlofgratin. Zachte, licht bittere witlof met flinke laag kaas eromheen en een knapperig korstje bovenop. Deze ovenschotel met cashewkaas is een heel smaakvol plantaardig alternatief voor ons lievelingsgerecht.
We hadden nog een wat groenlof (een soort andijvie) over van onze groentetas die nodig in een recept moest worden gebruikt. Het smaakte behoorlijk bitter (daarom was het ook blijven liggen), dus ik dacht dat het misschien lekker zou zijn om het in een licht zoete curry te verwerken met ui, wortelen en tomaat. Ik […]
Een lekker eiwitrijk en koolhydraatarm brood met een stevige maar toch zachte textuur. Het brood gaat goed samen met hartig beleg, maar het is ook heerlijk bij een grote kom soep of stoofpot.
Heb je ook al weer zin in lekkere warme erwtensoep? Door de verschillende soorten meegekookte groente heeft deze soep al heel veel smaak, maar de plantaardige worstjes maken het helemaal af.
Onze Aziatische toko verkoopt zwarte sojabonen. Dat moesten we natuurlijk uitproberen! Als je geen zwarte sojabonen hebt kun je ook die bekende crème witte sojaboontjes gebruiken.
Geniale plantaardige burgers uit het kookboek Veganomicon van Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero. Door de combinatie van gepureerde kikkererwten en tarweglutenpoeder zijn de burgers lekker mals van binnen met een knapperige buitenkant.