Suikervrije marsepeintruffels

13 October 2012 onder Cake en gebak
Kenmerken: , , , , , ,
Voor: 28 kleine truffels
Marsepeintruffels, suikervrij, koolhydraatarm, veganistisch Dit is een heel simpel receptje, maar wel super lekker. De truffels smaken niet alleen goed, maar zien er ook nog eens heel leuk uit. Heel geschikt om aan gasten voor te zetten, bijvoorbeeld met de feestdagen. Niemand zal merken dat er geen suiker in zit. De santen maakt de truffels wat smeuïger. Er zit dus een beetje kokos in de marsepein, maar de truffels hebben geen sterke kokossmaak. Als je helemaal geen kokossmaak wilt, kun je ze ook binden met wat geurloze kokosolie.

Ingrediënten

Bereiding

Giet het water van de voorgeweekte amandelen af en doe ze in foodprocessor of superblender (een gewone mengkom en staafmixer kan ook). Smelt de santen of kokosolie en voeg die toe aan de noten. Doe ook het zoetmiddel in de mengkom. Pureer de noten tot een egaal en samenhangend deeg. Afhankelijk van de kracht van je apparaat kan dit enkele minuten duren. Schraap af en toe de amandelpasta van de wanden van de kom naar het midden zodat alles goed fijngehakt wordt. Schep het amandeldeeg uit de blenderkom en rol er tussen je vlakke handen ongeveer 28 kleine balletjes van. Neem twee platte bordjes en schep op het ene bordje een flinke eetlepel kokosrasp, en op het andere een eetlepel cacaopoeder. Verdeel de marsepeinballetjes in twee porties en rol de ene helft door de kokos en de andere helft door de cacao tot ze mooi gelijkmatig bedekt zijn. Doe de truffels in een goed afgesloten bakje en zet ze een paar uur in de koelkast om op te stijven. Als je ze snel wilt eten, kun je ze ook 15 à 30 minuten in de vriezer doen. Eén truffel (van de 28) bevat ongeveer 36 kcal, 2,5 g vet (1 g verzadigd), 1 g koolhydraten, 1 g vezels en 2 g eiwit.

6 Reacties

sofie op 21-10-2013 - 13:51
Hoi Martine, misschien een stomme vraag ik ben nieuw in het bakken :) maar zou je de blanke amandelen kunnen vervangen door 150 gr amandelmeel?
Martine op 21-10-2013 - 15:35
Ja hoor Sofie, dat kan zeker!
sjanette op 8-11-2013 - 16:33
Hoi, even een vraag: ik ben geen vegan maar wel LC. De voedingswaardes die bij recepten zijn zijn dat de totale koolhydraten of zijn hier de vezels er al vanaf gehaald?
Martine op 8-11-2013 - 16:41
Hoi Sjanette, de vezels zijn er al afgehaald. Een truffel bevat dus eigenlijk 2 gram KH, waarvan 1 gram vezels is.
Jeanette Oosterom op 7-5-2014 - 11:07
Hoi, Ik ben dit weekend jarig, en wilde deze truffels maken. Is het weken van de amandelen nodig. En ik heb nog heel veel amandelmeel, dat schijnt dus ook te kunnen, maar hoe zit dat dan met het weken? BVD
Martine op 7-5-2014 - 11:41
Hoi Jeanette, het weken is vooral om de amandelen zachter te maken zodat ze makkelijker fijngemalen kunnen worden. Amandelmeel is als fijngemalen, dus daar is weken niet echt nodig. Je kunt wel een klein beetje water (2-3 eetlepels?) aan het marsepeindeeg toevoegen om het wat smeuïger te maken. Veel succes en een fijne verjaardag gewenst!

Schrijf een reactie