Gerst is een ondergewaardeerd soort graan. Het is te koop bij biowinkels onder de naam gerst of gort en ziet eruit als tarwekorrels. Als je het lang kookt, krijg je oma’s gortepap. Als je het korter kookt, 20 à 30 minuten, krijg je lekker dikke korrels met een zachte, veerkrachtige beet, de perfecte textuur voor in een salade of bij een curry. Gerst is ook lekker in soep. Kook het bijvoorbeeld mee met de erwtensoep, minstens een half uurtje.
De combinatie van rauwe en geroosterde groente geeft deze salade een fijne beet een een heerlijk complexe smaak. De tempeh met Italiaans-getinte marinade is er super lekker bij.
Deze salade is heel geschikt om een restje pompoen te verwerken. Je kunt de salade lekker pittig maken door er wat sriracha of andere hete chilisaus aan toe te voegen.
Dit is een echte Hollandse kaaskoppensalade, maar dan vegan! Als je liever geen vegan kaas gebruikt zijn licht gezouten geroosterde cashewnoten een goed alternatief.
In deze salade zitten maar liefst drie van mijn lievelings-ingrediënten: linzen, olijven én hummus. Voor een totale Midden-Oosterse smaakexplosie kun je er nog wat za'atar kruiden over strooien.
Albert Heijn heeft tegenwoordig verschillende vegan salades in het koelvak. Als ik het druk heb schiet het er 's morgens wel eens bij in om zelf lunch te maken en dan koop ik soms zo'n bakje salade bij de AH To Go op het station.
Ik was vroeger geen enorme tuinbonenfan, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik ze nog nooit als salade had gegeten! De 'groene' smaak en stevige beet van tuinbonen doen het fantastisch in een salade.
Knapperige spekstukjes met een heerljke rooksmaak, maar vegan! Deze zijn super simpel om te maken en blijven lang goed, zodat je overal spekjes over kunt strooien.