Appel-selderij salade met kikkererwten

16 September 2014 onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten
Voor: 1 persoon
Appel-bleekselderij salade met kikkererwten, vegan

Ik ben inmiddels door mijn voorraadje pre-MoFo salades heen, dus ik moet nu echt creatief gaan worden. Er zijn weer hele mooie sappige nieuwe appels en ik had ook een struik bleekselderij in de koelkast. Ik deed er nog wat altijd-aanwezige kikkererwten en mosterddressing bij en had een heerlijk frisse, knapperige salade! Als je wilt kun je er nog wat pecannoten of walnoten over strooien.

Dit recept lijkt misschien een beetje te simpel, maar het is echt heel lekker. Perfect voor de herfst! Bleekselderijhaters kunnen de selderij vervangen door rucola, witlof of gewone sla.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap of azijn
  • 1/2 eetlepel gembersiroop of agavesiroop (of equivalent van ander zoetmiddel)
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • 1 stengel bleekselderij, in smalle stukjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 handje pecannoten of walnoten (optioneel)

Bereiding

Meng in je saladekom de ingrediënten voor de dressing (mosterd t/m gembersiroop). Doe alle ingrediënten bij de dressing in de kom en hussel je ze even lekker door elkaar. Deze salade blijft meerdere uren goed, dus je kunt hem makkelijk meenemen.

8 Reacties

Sanne op 16-9-2014 - 9:49
Hoi Martine! Hmm, klinkt lekker! Als ik bij m'n ouders ga eten gebruiken ze ook regelmatig gembersiroop en ik vind dat altijd heerlijk, misschien moet ik het ook eens zelf aanschaffen! En appel door het avondeten vind ik ook altijd erg fijn, dit klinkt als een goede combi! Haha, goed om te horen dat jij ook kookboeken meeneemt in de trein! Ik vind het gewoon zo fijn om te lezen en dan weet ik gelijk wat er allemaal in het kookboek te vinden is. En wat ik die avond kan eten ;). Vandaag word voor mij de eerste dag dat ik geen nieuw bericht online zet, oei! Mijn ideeën beginnen ook op te raken, maar ook had ik de afgelopen dagen wat weinig tijd om te bloggen. Jammer! Op het moment ben ik wel weer wat aan het bakken, dus dat is fijn. Ik heb nog wel wat ideetjes, maar inderdaad, het wordt straks wel lastig! Goed dat jij uit ervaring weet dat het in het begin beter gaat en daarna lastiger. Ik vind het wel een uitdaging en nog steeds erg leuk! Liefs
Martine op 16-9-2014 - 10:46
Leuk dat je nog steeds zo enthousiast meedoet met MoFo! Ik ben benieuwd wat je gaat bakken. :-) Uit voorzorg blog ik alleen op werkdagen, anders raak ik te snel opgebrand. Er is niks mis mee om af en toe even een dagje te laten vallen en dan weer verder te gaan.
Sara op 16-9-2014 - 13:28
Dat ziet er inderdaad een hele simpele salade uit, maar simpel is daarom niet slecht! Vooral je dressing lijkt me lekker :)
Bonnie op 16-9-2014 - 22:15
Oe, ik hou eigenlijk helemaal niet van bleekselderij maar om de een of andere reden vind ik het er hier heel lekker uitzien. Zo vers en kleurrijk! Misschien moet ik het toch nog eens een kans geven.
Martine op 17-9-2014 - 8:43
Het helpt om echt lekker verse bleekselderij te nemen. De smalle stengels aan de binnenkant van het bosje zijn het lekkerst vind ik.
Sanne op 17-9-2014 - 18:30
Hoi Martine! Ik denk dat je gelijk hebt ja, het is prima of af en toe een dagje niet te bloggen! Anders wordt het misschien meer een verplichting, en dat wil ik absoluut niet. Het moet wel leuk blijven ;) en dat is het nog! En wat ik ging bakken waren kaneelrolletjes :) ik denk dat ik ze morgen plaats! (ik moet het nog schrijven haha) Bedankt voor je fijne reactie op mijn bericht! Ik vind het super fijn om een boekentip te krijgen en om te horen dat het een boek is dat geschikt is voor onervaren koks (en dat er foto's in staan van Vanessa Rees! Dat is een dik pluspunt!). Mijn voorraadkast begint steeds voller te raken, ik merk wel dat er veel ingrediënten zijn die vaak worden gebruikt bij voornamelijk plantaardig eten. Zo raak ik er steeds vertrouwder mee en leer ik het wat beter kennen, super leuk. Ik kan nog heeeeel veel leren, ik ben natuurlijk pas net begonnen! Maar dat vind ik alleen maar heel erg leuk. Ik vind het ook leuk om te horen hoe jouw ervaringen met plantaardig eten zijn toen je net begon. Samen met je vriend ben je ermee begonnen? En hoe lang eet je nu eigenlijk plantaardig? Dankjewel Martine! Liefs
Martine op 17-9-2014 - 21:06

Dankjewel voor je uitgebreide bericht Sanne! Ik vind het super leuk dat je zo enthousiast bent :-)

David en ik zijn inderdaad tegelijk vegan gaan eten. We waren al vegetariër en vanaf het moment dat we voor het eerst serieus interesse kregen in plantaardig eten hebben we er ongeveer twee jaar over gedaan om helemaal vegan te worden. Dat is inmiddels iets minder dan twee jaar geleden. Ergens middenin onze 'transformatie' ben ik begonnen met recepten opschrijven en heeft David deze website voor me gemaakt. De VeganChallenge was er toen nog niet en de enige andere actieve Nederlandse vegan blog was De Plantaardige Keuken van Alynda. Er zijn sindsdien zo enorm veel vegan websites, eetgelegenheden, evenementen en producten bijgekomen dat ik het bijna niet kan geloven. Dit is een hele leuke tijd om veganist te zijn of te worden!

De voorraadkast in ons kleine appartement barst trouwens ook bijna uit zijn voegen en als ik een nieuw ingrediënt of keuken-accessoire wil hebben is de eerste vraag die ik mezelf stel 'past het er nog bij'. Vroeger kookte ik nooit met gember, komijn of gerookte paprika en nu kan ik niet meer zonder.

Anna Nas op 30-5-2022 - 10:29
Superlekker! Ook in 2022! Ik doe er, ipv siroop en honing, bijenpollen doorheen. En wat chiazaad

Schrijf een reactie