Tuinbonensalade met appel en mosterddressing

door onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 1 persoon
Tuinbonensalade met appel, vegan

Mijn favoriete lunchrestaurant is DopHert in Amsterdam. Gelukkig wonen we op fietsafstand, dus we gaan er lekker vaak heen. Ze hebben onder andere een heerlijke maaltijdsalade met tuinbonen, seitan, kappertjes en een mosterddressing.

Ik was geen enorme tuinbonenfan, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik ze nog nooit als salade had gegeten! De 'groene' smaak en stevige beet van tuinbonen doen het fantastisch in een salade. Ze combineren heel goed met de zoetzure appels, de pittige mosterddressing en de rokerige smaak van mijn nieuwe sojaspekjes.

Verse tuinbonen moet je doppen en dat is niet zo handig als je snel even eten wilt maken. Gelukkig verkopen veel supermarkten tuinbonen uit de diepvries. Die zijn al gedopt en smaken bijna net zo lekker als verse. Bovendien zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar, zodat je altijd tuinbonen kunt eten.

Ingrediënten

  • 200 gram (diepvries) tuinbonen
  • 1 appel in plakjes of blokjes
  • 2 bladen sla, in reepjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 1/2 eetlepel gembersiroop of agavesiroop (of equivalent van ander zoetmiddel)
  • 2 eetlepels sojaspekjes

Bereiding

Kook de tuinbonen in gezouten water in 5 à 7 minuten beetgaar en giet ze af. Snijd ondertussen de appels en sla en maak een dressing van de mosterd, olie, azijn en siroop. Doe de sla, appel en tuinbonen in een bord of kom, giet de dressing erover en bestrooi met de soja-spekjes. Deze salade blijft lang goed, dus hij is prima geschikt om mee te nemen naar de werk.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.