Gerst

Engels: barley

Gerst is een ondergewaardeerd soort graan. Het is te koop bij biowinkels onder de naam gerst of gort en ziet eruit als tarwekorrels. Als je het lang kookt, krijg je oma’s gortepap. Als je het korter kookt, 20 à 30 minuten, krijg je lekker dikke korrels met een zachte, veerkrachtige beet, de perfecte textuur voor in een salade of bij een curry. Gerst is ook lekker in soep. Kook het bijvoorbeeld mee met de erwtensoep, minstens een half uurtje.

Recepten

Recepten met: "gerst", "gort", "gerstekorrels".

Linzen-pompoendahl

Linzendal met pompoen, veganDahl heerlijk dikke linzensoep met Indiase kruiden. Heel simpel en snel om te maken en erg fijn om te eten als het 's avonds koud is en je moe uit de werk komt.

Vegan witlofgratin 2.0

Mmm, witlofgratin! Twee jaar geleden heb ik er al eens een recept voor gepost, maar met 250 gram cashewnoten was die was wel érg machtig. Deze versie is een stuk lichter, en dat is fijn, want dan kun je er meer van eten!

Cashew mac&cheese met broccoli

Cashew mac&cheese met broccoli, veganDit super snelle recept is een nieuwe favoriet hier in huis. Het is heerlijk romig en kan binnen 20 minuten op tafel staan. Het is wel belangrijk om de ongebrande cashewnoten voor de 'kaas'saus een dagje voor te weken zodat ze lekker zacht worden.

Vegan koek, snoep en chips

Vegan koek, snoep en chipsIk zie op forums regelmatig berichtjes van beginnende vegans die bang zijn dat ze als veganist niks meer kunnen snoepen of snacken. Gelukkig valt dat reuze mee, als je maar weet waar je naar moet zoeken. Daarom heb ik deze post gemaakt, met een overzicht van vegan koekjes, snoep en hartige tussendoortjes.

Fusion springrolls

Fusion springrolls, veganSpringrolls (saladerolletjes met rijstpapier) komen uit de Aziatische keuken, maar ik vul ze graag met ingrediënten van over de hele wereld. Ik heb hier drie internationale combi's gemaakt : appel-tahin, paprika-tomatentapenade en wortel-hummus.

Salade gereedschap

Mandoline, rasp, saladekomAls je regelmatig salades eet is het fijn om een goede basisuitrusting te hebben. Behalve een scherp mes heb ik een rasp en mandoline om knol- en wortelgroente te saladificeren en een paar goed afsluitbare kommen om de salade in mee te nemen naar mijn werk.