Gerookte paprika is een pittige Spaanse specerij met een vrij sterke rooksmaak.
Waar gebruik je het voor?
Het poeder is heel lekker om te verwerken in vleesvervangers zoals tempeh bacon and seitan rookworst. Wij gebruiken het soms ook in stoofschotels met tomaat, om ze net een beetje extra smaak te geven.
Waar kun je het kopen?
Gerookte paprika is te koop bij sommige toko’s en specialistische kruidenwinkels. Als je het niet kunt vinden bij jou in de buurt kun je het op internet bestellen, bijvoorbeeld bij De Peperbol in Amsterdam. Je hebt per recept over het algemeen maar een klein lepeltje nodig, dus het gaat lang mee.
Een heerlijk romige veganistische cheesecake op basis van cashewnoten, tofu en banaan. De bodem van speculaaskruimels geeft er een leuk winters tintje aan.
David eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, […]
Heb je wel eens Arretjescake gegeten? Deze geheel plantaardige, suikervrije, koolhydraatarme versie is minstens net zo lekker en machtig als het origineel.
Dit is een echte groentenquiche, in de zin dat er veel groente in zit en weinig 'ei'. Met een paar geheime ingrediƫnten maak je de vulling heel smaakvol.
Dit recept houdt een beetje het midden tussen een roerschotel en een curry. Het is bijna net zo snel klaar als een wokgerecht en lekker romig van smaak zoals een curry.
Tomaat en koolraap met ui is een onwaarschijnlijk lekkere combinatie. Super simpel en redelijk snel te maken, dus heel geschikt voor een fijne doordeweekse hap.
Toen David nog vrijgezel was, at hij vaak pasta met kant-en-klare tomatensaus en mozzarella. Dit gerecht is nog steeds zijn favoriete kostje, dus we eten het regelmatig. De 'kaas' maken we tegenwoordig vaak met tofu, heel lekker en super snel klaar.