Bulgur

Engels: bulghur

Bulgur is gemaakt van tarwe die eerst is gestoomd en daarna tot grove of zeer fijne korrels wordt vermalen. Doordat het al een keer is gestoomd hoef je bulgur maar kort te koken, de fijne varianten hoef je alleen maar te wellen in heet water of bouillon.

Bulgur is te koop in Turkse supermarkten en biowinkels.

De grove korrels kun je eten bij groente-gerechten of verwerken in salades of pilavs. De fijne korrels zijn vooral geschikt voor gebruik in gevulde groente, köfte (Turkse burgers) en dergelijke.

Je kunt de korrels voor het koken ook even roosteren op hoog vuur met een scheutje olie, zodat ze een uitgesproken nootachtige smaak krijgen. Roer de bulgur, zodat het gelijkmatig goudbruin wordt. Giet er dan water bij (schrik niet van de stoomexplosie) en laat het in een paar minuten droogkoken tot het beetgaar is.

Recepten

Recepten met: "bulgur".

Veganistische kaas-kruiden croissantjes

Kaas-kruiden croissantjes, veganistischDavid eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, […]

Groentenquiche

Groentenquiche, vegetarisch, veganistisch, zonder ei, zonder kaas

Dit is een echte groentenquiche, in de zin dat er veel groente in zit en weinig 'ei'. Met een paar geheime ingrediënten maak je de vulling heel smaakvol.

Pasta met tomatensaus en snelle tofu-mozzarella

Pasta met tomatensaus en tofu, vegetarisch, veganistisch

Toen David nog vrijgezel was, at hij vaak pasta met kant-en-klare tomatensaus en mozzarella. Dit gerecht is nog steeds zijn favoriete kostje, dus we eten het regelmatig. De 'kaas' maken we tegenwoordig vaak met tofu, heel lekker en super snel klaar.