Boekweit

Engels: buckwheat

Boekweit heeft eiwit-rijke pyramide-vormige korrels en een noot-achtige smaak. Het is geen graan maar lid van de duizendknoopfamilie en is dus glutenvrij. Als je de boekweit lang kookt krijg je pap, maar met een minuutje of 10 koken heb je een heerlijk ‘graan’ voor bij de warme maaltijd. Boekweit combineert goed met onder andere paddestoelen, prei en rooktofu. Van boekweitmeel kun je lekkere pannenkoeken bakken. Geroosterde boekweit heet kasha en heeft een nog wat sterker geaccentueerde noten-smaak. Boekweit is te koop in biowinkels en sommige Turkse supermarkten. Boekweitmeel is ook in veel supermarkten te koop.

Recepten

Recepten met: "boekweit", "boekweitmeel", "kasha".

Veganistische kaas-kruiden croissantjes

Kaas-kruiden croissantjes, veganistischDavid eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, […]

Groentenquiche

Groentenquiche, vegetarisch, veganistisch, zonder ei, zonder kaas

Dit is een echte groentenquiche, in de zin dat er veel groente in zit en weinig 'ei'. Met een paar geheime ingrediënten maak je de vulling heel smaakvol.

Pasta met tomatensaus en snelle tofu-mozzarella

Pasta met tomatensaus en tofu, vegetarisch, veganistisch

Toen David nog vrijgezel was, at hij vaak pasta met kant-en-klare tomatensaus en mozzarella. Dit gerecht is nog steeds zijn favoriete kostje, dus we eten het regelmatig. De 'kaas' maken we tegenwoordig vaak met tofu, heel lekker en super snel klaar.