Amandelen

Engels: Almonds

Verschillende vormen

Amandelen zijn heel veelzijdig. Je kunt ze rauw eten of geroosterd, met of zonder velletje, en heel, fijngemalen of gepureerd..

Amandelmelk, room en kaas

Je kunt plantaardige melk van amandelen maken door ze te weken, te pureren met water en eventueel nog te zeven in een vergiet met een doek (Dat laatste is alleen nodig als je absoluut geen stukjes in je melk wilt, voor gebruik in baksels en dergelijke hoeft het niet). Ook maken wij graag veganistische roomsauzen en kaasvervangers van gepureerde blanke amandelen.

Amandelmeel

Amandelmeel, oftewel fijngemalen amandelen, kun je gebruiken als vervanger voor tarwemeel in koolhydraatarme en glutenvrij baksels. Je kun amandelmeel kopen bij sommige biowinkels en natuurwinkels, maar je kunt ook zelf blanke amandelen fijnmalen in je keukenmachine.

Recepten

Recepten met: "amandelen", "amandel", "amandelmeel", "blanke amandelen".

Witlofgratin met pittige cashewkaas

David en ik zijn dol op witlofgratin. Zachte, licht bittere witlof met flinke laag kaas eromheen en een knapperig korstje bovenop. Deze ovenschotel met cashewkaas is een heel smaakvol plantaardig alternatief voor ons lievelingsgerecht.

Linzencurry met bladgroente

Linzencurry met bladgroente, vegetarisch, veganistischWe hadden nog een wat groenlof (een soort andijvie) over van onze groentetas die nodig in een recept moest worden gebruikt. Het smaakte behoorlijk bitter (daarom was het ook blijven liggen), dus ik dacht dat het misschien lekker zou zijn om het in een licht zoete curry te verwerken met ui, wortelen en tomaat. Ik […]

Stevig eiwitrijk pittenbrood

Eiwitrijk pittenbrood, koolhydraatarm, veganistisch

Een lekker eiwitrijk en koolhydraatarm brood met een stevige maar toch zachte textuur. Het brood gaat goed samen met hartig beleg, maar het is ook heerlijk bij een grote kom soep of stoofpot.

Vegan snert

Erwtensoep met worst, vegetarisch, veganistisch

Heb je ook al weer zin in lekkere warme erwtensoep? Door de verschillende soorten meegekookte groente heeft deze soep al heel veel smaak, maar de plantaardige worstjes maken het helemaal af.

Chili met zwarte sojabonen

Chili met zwarte sojabonen, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm

Onze Aziatische toko verkoopt zwarte sojabonen. Dat moesten we natuurlijk uitproberen! Als je geen zwarte sojabonen hebt kun je ook die bekende crème witte sojaboontjes gebruiken.

Malse kikkererwtenburgers

Malse kikkererwtenburgers, vegetarisch, veganistischGeniale plantaardige burgers uit het kookboek Veganomicon van Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero. Door de combinatie van gepureerde kikkererwten en tarweglutenpoeder zijn de burgers lekker mals van binnen met een knapperige buitenkant.