Amandelen

Engels: Almonds

Verschillende vormen

Amandelen zijn heel veelzijdig. Je kunt ze rauw eten of geroosterd, met of zonder velletje, en heel, fijngemalen of gepureerd..

Amandelmelk, room en kaas

Je kunt plantaardige melk van amandelen maken door ze te weken, te pureren met water en eventueel nog te zeven in een vergiet met een doek (Dat laatste is alleen nodig als je absoluut geen stukjes in je melk wilt, voor gebruik in baksels en dergelijke hoeft het niet). Ook maken wij graag veganistische roomsauzen en kaasvervangers van gepureerde blanke amandelen.

Amandelmeel

Amandelmeel, oftewel fijngemalen amandelen, kun je gebruiken als vervanger voor tarwemeel in koolhydraatarme en glutenvrij baksels. Je kun amandelmeel kopen bij sommige biowinkels en natuurwinkels, maar je kunt ook zelf blanke amandelen fijnmalen in je keukenmachine.

Recepten

Suikervrije appel-peer frangipane taart

24 October 2012 - 14:13 door Martine onder Cake en gebak
Kenmerken: , , ,
Voor: 6 Ć  8 personen
appel-peer frangipane taart, suikervrij, veganistisch, zonder melk en ei

Heerlijke taart met een vulling van appel, peer en frangipane amandelspijs. Lekker suikervrij en helemaal niet moeilijk om te maken.

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.