Zuurdesem naanbrood
18 September 2013 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Fermentatie, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | Maakt 12 kleine naanbroden, genoeg 4-6 personen |
Mijn zelfgemaakte zuurdesem starter stond een beetje te verpieteren in de koelkast, dus het was hoog tijd dat ik er weer eens wat mee zou maken. Gelukkig is zuurdesem extreem budgetvriendelijk (bestaat volledig uit meel en water), dus deze week komt het goed van pas.
Ik wilde graag naanbrood maken voor bij de linzencurry en daarvoor is zuurdesem heel geschikt. Veel recepten voor naan maken gebruik van yoghurt, maar die heb je hier niet per se nodig omdat de desem uit zichzelf al een lekker hartige smaak en zachte luchtige textuur heeft. Ondaks dat dit dus een echt budgetrecept is zonder gist en yoghurt, doet de smaak niet onder voor naan van een Indiaas restaurant.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 kop zuurdesem starter bestaande uit gelijke delen water en meel (direct uit de koelkast)
- 1/2 kop plantaardige melk (of water)
- 1 eetlepel olie
- 2 1/4 koppen bloem (of gebuild tarwemeel)
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel baksoda (of 1 theelepel bakpoeder)
- gesmolten plantaardige margarine of olie (optioneel)
8 Reacties
Schrijf een reactie