Spaghettipompoen met vegan kaassaus en rooktofu
3 October 2018 onder
Kenmerken: | Glutenvrij, Koolhydraatarm, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 45 minuten, totaal 60 minuten |
Voor: | 4 personen |
Spaghettipompoen is een mooie gele of geel-groen gestreepte pompoensoort met een langwerpig-ovale vorm. Het gare vruchtvlees heeft een lekker zoet-nootachtige pompoensmaak en valt uit elkaar in losse vezeltjes, die wel wat weg hebben van noodles. Tot voor kort waren deze pompoenen in Nederland moeilijk verkrijgbaar, de laatste tijd zie ik ze regelmatig bij Albert Heijn en Ekoplaza.
Ik eet spaghettipompoen het liefst met een romige saus en vegan spekjes. Dit recept is een gezonde variant daarvan, met edelgist-kaassaus en rooktofu. Als je geen spaghettipompoen hebt, kun je dit recept ook maken met gewone pompoen die je in reepjes of blokjes snijdt. In plaats van rooktofu zou je ook tempeh bacon kunnen maken.
Het kost wat tijd op de pompoen te roosteren, maar verder is dit een redelijk snel en makkelijk recept. Als je van meal prep houdt, zou je de pompoen en kaassaus van tevoren kunnen maken. Ze blijven in de koelkast een dag of vier goed. Eén pompoen is meestal voldoende voor vier porties.
Ingrediënten
- 1 grote spaghettipompoen (minstens 1 kilo)
- 1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels bloem of maizena
- 8 eetlepels edelgist
- 1 theelepel tijm
- 1/2 theelepel zout
- 350 ml ongezoete plantaardige melk
- 300-400 gram gerookte tofu (of tempeh spekjes)
4 Reacties
Schrijf een reactie