Andijviestamppot met pittige tempeh blokjes

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , ,
Voor: 2 personen
Andijviestamppot met pittige tempeh blokjes, vegetarisch, veganistisch, plantaardig, zonder ei, zonder melk, glutenvrij

Ik houd enorm van stamppotten en dit is één van mijn favorieten. De champignons en de prei geven een noot-achtig zoete smaak die lekker contrasteert met de licht bittere smaak van de andijvie. De tempeh blokjes met gerookte paprikapoeder geven er een pittig zoute noot aan, vergelijkbaar met uitgebakken spekjes. Behalve andijvie kun je ook andere bladgroente gebruiken, zoals sla, raapstelen of spinazie.

Ingrediënten

De tempehblokjes

De stamppot

  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 krop andijvie, in reepjes
  • 600 ml warme aardappelpuree (instant mag, zeker als je dat stiekem heel lekker vindt, zoals ik)
  • peper en zout

Bereiding

Meng in een anti-aanbak pan de sojasaus, olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Doe de tempeh erbij en schep een paar keer om zodat de blokjes bedekt zijn met marinade. Verhit de pan op middelhoog vuur en bak de blokjes een paar minuten. Bereid ondertussen de stamppot voor.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de champignons en de prei tot ze gaar zijn. Draai het vuur laag en doe de warme aardappelpuree en rauwe andijvie erbij in de pan en meng tot de andijvie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Warm de stamppot nog even door, maar pas op dat het niet aanbrandt.

Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de tempeh blokjes eroverheen.

2 Reacties

Bonnie op 10-9-2012 - 17:28

Ik heb deze tempeh blokjes (helaas niet de stamppot, had geen andijvie) een tijdje geleden gemaakt en ze waren erg lekker! Ook snel en makkelijk, zo in één pan. Bedankt voor het recept! :)

Martine op 10-9-2012 - 17:52

:-) Ja, wij eten deze tempeh ook graag los of bij andere gerechten (het is ook lekker op brood). Het is heel veelzijdig. Net als de gekruide tempeh salade blokjes trouwens.

Schrijf een reactie