Seitanworstjes met zeewier
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Favorieten, Koolhydraatarm, Lekker voor kinderen, Vleesvervanger |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 30 minuten, totaal 45 minuten |
Voor: | 400 gram |
Bij de nieuwe Dutch Weedburger Joint in Amsterdam kun je behalve weedburgers ook heerlijke hotdogs eten. De worstjes zijn gemaakt van seitan, en zoals je verwacht bij de Weedburger, zit er ook zeewier in verwerkt. Het zeewier voegt een fijne hartige noot toe, zonder dat de worstjes er vissig van gaan smaken. Ik vond het zo lekker dat ik zelf ook eens wat zeewier in mijn worstjes heb gedaan. Als je liever geen zeewier gebruikt, kun je het ook weglaten. De worstjes zijn dan nog steeds lekker.
Deze worstjes zijn volgens mijn vernieuwde formule gemaakt. Ze zijn een stuk smeuïger dan andere worstrecepten op de site. Als je het deeg maakt denk je misschien dat het veel te nat is, maar dat is dus precies de bedoeling. Geen zorgen, na het garen en afkoelen zijn de worstjes goed stevig, maar ook nog lekker smeuïg. Ze smaken het beste als je ze even opbakt in een koekenpan met wat olie.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 kop tarwegluten
- 1/4 kop edelgist
- 3 eetlepels kikkererwtenmeel of sojameel
- 2 theelepels gerookte paprika poeder
- 1 theelepels gemalen venkelzaad
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 eetlepel wakamevlokken of 1/2 blad versnipperde nori (optioneel, zonder is ook lekker)
- 1/2 theelepel zout
- 1 1/4 kop water
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel miso
- 1 eetlepel ketchup
Bereiding
Meng in een kom de tarwegluten met het kikkererwtenmeel, kruiden, zeewier en zout. Doe het water, olie, sojasaus, miso en ketchup erbij en meng met eerst met een lepel en daarna met je handen tot een nat deeg.
Scheur velletjes magnetronfolie of aluminiumfolie af en leg op elk velletje een langgerekt stukje deeg. Rol het deeg strak in de folie en draai de uiteindes dicht zoals bij een toffee.
Breng water aan de kook in je stoompan (of improviseer een stoompan met een gewone pan waar je een vergiet in hangt) en stoom het deeg 30 minuten voor kleine worstjes of 45 minuten voor grotere worstjes. Laat de worstjes afkoelen en stevig worden. Je kunt ze in de koelkast of vriezer bewaren. Je kunt ze zo eten of nog even bakken in een pan met wat olie.
30 Reacties
Schrijf een reactie