Miso

Miso is gemaakt van gefermenteerde peulvruchten en/of granen (meestal sojabonen) en is een belangrijke smaakmaker de Japanse keuken. Het heeft een zeer sterke hartige smaak met een gist-achtige ondertoon. Het is te koop in biowinkels en Aziatische toko’s. In combinatie met sojasaus en knoflook en is het heel lekker in groentegerechten met noedels en tofu of seitan. Je kunt het ook gebruiken als een soort bouillon om soepen en stoofpotten mee op smaak te brengen. Het is ook een belangrijk ingrediënt in sommige recepten voor plantaardige kaas.

Recepten

Recepten met: "miso", "donkere miso", "lichte miso", "(lichte) miso".

Limoen-framboos cheesecake

Limoen-framboos cheesecake, veganistisch, zoner melk, zonder ei De taart is lekker smeuïg en romig met een frisse fruitige smaak, en ligt niet zo zwaar op de maag als een traditionele cheesecake met roomkaas en ei. Ook niet-vegans vinden hem heerlijk.

Maak je eigen zuurdesem starter + recept voor pannenkoekjes

Luchtige zuurdesem pannenkoekjes, zonder melk, zonder ei, veganistisch Ik ben helemaal in de ban van de zuurdesem. Met deze wilde gistcultuur kun je deeg laten rijzen, net zoals met gist uit de winkel. Alleen is deze gist gratis, want je kunt hem zelf in je eigen keuken kweken met meel en water. Ik geef je instructies voor het kweken van een starter en een receptje voor luchtige desem pancakes.

Vegan pizza!

Vegan pizza met Cheezly, courgette, champignons en knoflook Vrijdag is bij ons meestal pizza-avond. In deze post heb ik een paar van onze favoriete veganistische pizza's op een rijtje gezet.

Kruidige linzen-bonensoep met boerenkool

Kruidige linzen-bonensoep met boerenkool, veganistisch Deze eenvoudige soep is verrassend lekker: smeuïge ui en boerenkool, wat beet van de stukjes wortel, malse linzen en bonen en een fijne licht zoete pittige smaak van de Midden-Oosterse specerijen. Hij is ook nog eens super voedzaam en gezond.

Vegan in de supermarkt

vegan in de supermarkt

Mensen hebben vaak het idee dat veganisme lastig is, dat je alleen nog in de natuurwinkel boodschappen kunt doen en dat je veroordeeld bent om hele dagen in de keuken te staan om je eigen prutjes te koken. Niets is echter minder waar! Als je een beetje de weg weet is er ook in de gewone supermarkt genoeg te vinden.

Kruidige andijvie-broodschotel met tomaat

Andijvie-broodschotel, veganistisch Deze broodschotel lijkt misschien een beetje vreemd, maar geloof me, hij is echt lekker. Het is ook fijn dat je de ingrediënten niet eerst hoeft te koken of bakken, gewoon alles fijnsnijden, in een ovenschaal doen, half uurtje bakken en klaar!

Eénpansmihoen met kool en kipstukjes

Mihoensoep met vegetarische kipstukjes, veganistisch Dit handige recept is lekker snel klaar en makkelijk aan te passen aan de ingrediënten die je in huis hebt. In plaats van vegetarische kipstukjes kun je ook seitan, voorgekruide tofureepjes of zelf gemarineerde tofu gebruiken.

Amerikaans linzen-gehaktbrood

Linzen gehaktbrood, veganistisch Dit smaakvolle en smeuïge gehaktbrood van mijn schoonzusje is heel goedkoop en ook nog makkelijk te maken. Met dit recept maak je een flinke hoeveelheid, genoeg voor meerdere maaltijden. Smaakt zowel warm als koud heerlijk.