Kokos

Kokos is een heel veelzijdig ingrediënt dat je zowel in zoete als hartige gerechten kunt gebruiken. Er zijn verschillende vormen van kokos te koop, onder andere hele kokosnoten, kokoswater, kokosmelk, kokosmeel, kokosrasp, kokosolie, en romige vermalen kokos in blokken (santen of creamed coconut). Je kunt tegenwoordig zelfs speciale gezoete gecondenseerde kokosmelk kopen om desserts van te maken.

Kokosrasp en kokosmelk zijn bij de meeste supermarkten wel te vinden. Voor de andere producten moet je naar de Oosterse toko of naar de biowinkel.

Recepten

Recepten met: "kokos", "geraspte kokos", "kokosvlokken", "kokosmelk", "creamed coconut", "santen (creamed coconut)", "kokosrasp", "kokosmeel".

Veganistische kaas-kruiden croissantjes

Kaas-kruiden croissantjes, veganistisch David eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, […]

Groentenquiche

Groentenquiche, vegetarisch, veganistisch, zonder ei, zonder kaas

Dit is een echte groentenquiche, in de zin dat er veel groente in zit en weinig 'ei'. Met een paar geheime ingrediënten maak je de vulling heel smaakvol.