Kokos is een heel veelzijdig ingrediënt dat je zowel in zoete als hartige gerechten kunt gebruiken. Er zijn verschillende vormen van kokos te koop, onder andere hele kokosnoten, kokoswater, kokosmelk, kokosmeel, kokosrasp, kokosolie, en romige vermalen kokos in blokken (santen of creamed coconut). Je kunt tegenwoordig zelfs speciale gezoete gecondenseerde kokosmelk kopen om desserts van te maken.
Kokosrasp en kokosmelk zijn bij de meeste supermarkten wel te vinden. Voor de andere producten moet je naar de Oosterse toko of naar de biowinkel.
Een heerlijk romige veganistische cheesecake op basis van cashewnoten, tofu en banaan. De bodem van speculaaskruimels geeft er een leuk winters tintje aan.
David eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, […]
Heb je wel eens Arretjescake gegeten? Deze geheel plantaardige, suikervrije, koolhydraatarme versie is minstens net zo lekker en machtig als het origineel.
Dit is een echte groentenquiche, in de zin dat er veel groente in zit en weinig 'ei'. Met een paar geheime ingrediënten maak je de vulling heel smaakvol.
Dit recept houdt een beetje het midden tussen een roerschotel en een curry. Het is bijna net zo snel klaar als een wokgerecht en lekker romig van smaak zoals een curry.
Tomaat en koolraap met ui is een onwaarschijnlijk lekkere combinatie. Super simpel en redelijk snel te maken, dus heel geschikt voor een fijne doordeweekse hap.
Toen David nog vrijgezel was, at hij vaak pasta met kant-en-klare tomatensaus en mozzarella. Dit gerecht is nog steeds zijn favoriete kostje, dus we eten het regelmatig. De 'kaas' maken we tegenwoordig vaak met tofu, heel lekker en super snel klaar.