Kikkererwten hebben een fijne nootachtige smaak en zijn heel veelzijdig in het gebruik. De meeste supermarkten hebben ze in blik en soms in droge vorm. Droge kikkererten kun je ook in vrijwel iedere toko en natuurwinkel kopen.
Net als eigenlijk bij alle peulvruchten loont het zowel voor de smaak als voor je portemonnee om ze zelf te 24 uur te weken en te koken. Als je ze heel wilt gebruiken, is drie kwartier Ć een uur koken genoeg, dan hebben ze nog wat beet. Als je ze wilt pureren is het beter om ze wat langer te koken. Ze zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast en een paar maanden in de diepvries.
Hele kikkererwten zijn heerlijk in salades, groentecurries en stoofpotjes. Gepureerd kun je ze verwerken in smeersels en dips zoals hummus en in vegaburgers, zoals falafel.
Een heerlijk romige veganistische cheesecake op basis van cashewnoten, tofu en banaan. De bodem van speculaaskruimels geeft er een leuk winters tintje aan.
David eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, […]
Heb je wel eens Arretjescake gegeten? Deze geheel plantaardige, suikervrije, koolhydraatarme versie is minstens net zo lekker en machtig als het origineel.
Dit is een echte groentenquiche, in de zin dat er veel groente in zit en weinig 'ei'. Met een paar geheime ingrediƫnten maak je de vulling heel smaakvol.
Dit recept houdt een beetje het midden tussen een roerschotel en een curry. Het is bijna net zo snel klaar als een wokgerecht en lekker romig van smaak zoals een curry.
Tomaat en koolraap met ui is een onwaarschijnlijk lekkere combinatie. Super simpel en redelijk snel te maken, dus heel geschikt voor een fijne doordeweekse hap.
Toen David nog vrijgezel was, at hij vaak pasta met kant-en-klare tomatensaus en mozzarella. Dit gerecht is nog steeds zijn favoriete kostje, dus we eten het regelmatig. De 'kaas' maken we tegenwoordig vaak met tofu, heel lekker en super snel klaar.