Chia zaadjes zijn zwart of wit en lijken qua voedingswaarde op lijnzaad. Ze zijn rijk aan vezels en omega 3 vetten, aminozuren, maar bevatten weinig opneembare koolhydraten. Als je ze mengt met een vloeistof zoals water, sap of plantaardige melk nemen ze dat water op en krijgen een gel-achtige substantie.
Waar gebruik je het voor?
De zaadjes hebben een neutrale smaak en kunnen dus in allerlei gerechten worden verwerkt. Je kunt er bijvoorbeeld pudding van maken, of de gel gebruiken als eivervanger in baksels.
Waar kun je het kopen?
Chia zaad is inmiddels in heel veel natuurvoedinswinkels te koop, bijvoorbeel bij Ekoplaza, De Tuinen en De GezondheidsWinkel.
Deze currysoep is super simpel te maken omdat je eigenlijk alleen maar een uitje hoeft te snipperen en een paar blikken opentrekken. Toch is het een gezonde volwaardige maaltijd. Aan het einde zet je nog even de staafmixer erin, zodat de soep lekker dik en smeuïg wordt.
Heb je een luie dag? Voor deze ovenschotel hoef je niet te koken. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom en maak cashewroom in de blender. Daarna is het een kwestie van ovenschaal vullen, bakken en eten!
Dit is mijn nieuwe favoriete lunchsalade: super smaakvol, vult goed, eenvoudige ingrediënten, en hij de bereiding is net zo snel als het smeren van een paar boterhammen.
Maisbrood is een beetje kruimelig, bijna zoals een cake, maar dan hartig. Heel lekker om restjes saus mee op te soppen. In dit recept bak je het maisbrood bovenop de chili, zodat het alvast wat tomatensaus opneemt.
Op 29 juni vindt bij Old School in Amsterdam Zuid het Viva Las Vega’s Food Festival plaats. De toegang van het festival is gratis, met uitzondering van de films en de workshops.
Deze taart ziet er heel mooi uit en hij smaakt heerlijk, én hij is eenvoudig en snel te maken. Je kunt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt om de hoek halen. Waar wacht je nog op?
Ik ben dol op de malse beet en zachte smaak van gestoofde aubergines en dit recept is een hele makkelijke manier om ze klaar te maken. Je bakt de ingrediënten even aan en vervolgens heb je er tot etenstijd bijna geen omkijken meer naar.
Deze glutenvrije flensjes zijn gemaakt van rijst en linzen. Niet van rijstmeel en linzenmeel, maar echt van rijst en linzen. Je weekt de ingrediënten een nachtje in water en daarna pureer je ze in je blender tot een glad beslag.