Viva Las Vega’s festival – 29 juni 2014

5 June 2014 onder Overige
Viva las Vega's festival

Op 29 juni vindt in Amsterdam de vierde editie van het Viva Las Vega’s Food Festival plaats. Dit is het grootste vegan festival in Nederland. De locatie is dit keer Oldschool in Amsterdam Zuid, op loopafstand van station RAI. De toegang tot het festival is gratis, met uitzondering van de films en de workshops. Houd 29 juni dus vrij in je agenda, sleep je familie en vrienden mee en ga genieten van dit plantaardige Walhalla!

Wat is er te doen?

Het festivalterrein zal gevuld zijn met kraampjes waar je lekkere hapjes en handige producten kunt uitproberen en kopen. Op deze markt vind je onder andere raw food bonbons van Happi Herbi, vegan kaas en snoepgoed uit de webwinkel Vegan Mission, producten van Veggie4U, wijnen van YanFlorijn, The Dutch Weedburger van Lisette Kreisscher, burgers en ander snackfood van Just Like Your Mom, leervrije schoenen van Vega-Life en nog veel meer. Heel vegan Nederland komt hier samen.

Er zijn ook kookworkshops (zie hieronder voor de notenkaas workshop van Vegetus!), films, lezingen van interessante sprekers en activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Vanaf vandaag kun je tickets bestellen voor de workshops, dus ga snel naar de website van Viva Las Vega's.

Tijdens het festival vindt bovendien de feestelijke lancering plaats van het boek De Vegarevolutie en de nieuwe VegaMap waarmee je vegan friendly eetlocaties kunt vinden. Ook gaat VeganChallenge de Film in première. Deze documentaire volgt twee alledaagse jongeren die de uitdaging aangaan om een maand volledig veganistisch te eten. Hun ‘cold turkey’ ervaring is vastgelegd in deze film.

Workshop notenkaas maken

Vegetus is dit jaar ook present! Ik ga een workshop geven over veganistisch kaas maken op basis van noten. Zo'n kaas smaakt natuurlijk anders dan kaas op basis van dierenmelk, maar hij is net zo lekker romig en hartig. Veel lekkerder en goedkoper dan de meeste vegan kaas uit de winkel!

Allereerst krijg je wat uitleg over de basistechnieken van veganistisch kaasmaken (fermentatie etc.) en de belangrijkste ingrediënten (noten, sojayoghurt, kokosolie). Je leert ook hoe je smaaknuances kunt aanbrengen in je kaas door bijvoorbeeld edelgist, azijn of miso toe te voegen en hoe je de textuur van de kaas kunt veranderen met agar, johannesbroodpitmeel of tapioca. Je mag een Frans cashewkaasje proeven en daarna gaan we samen mozzarella en fondue maken die we vervolgens verwerken in twee kleine gerechtjes.

Je mag al je brandende kookvragen stellen en aan het einde van de workshop gaan we lekker smikkelen van onze zelfgemaakte kaas. Na afloop krijg je de recepten en andere informatie mee voor thuis.’Een aantal favorieten zoals onze Franse kaas, mozzarella en fondue komen aan bod en verder mag je me natuurlijk al je brandende (kaas-gerelateerde) kookvragen stellen. Klik hier om een ticket te bemachtigen.

2 Reacties

Hanske de haan op 9-9-2014 - 9:35
L.S. W00n in Hongarije en kan dus helaas de werkshop niet bijwonen! maar zouden jullie het recept van de venanistisxhe kaas naar me toe kunnen mailen en me tevens kunnen vertellen waar ik Tartix vegabin verdikkingsmiddel kan kopen in Diemen of Amsterdam. Alvast bedankt en met vr gr
Martine op 9-9-2014 - 9:47

Hey Hanske, de recepten voor de kaas staan op de site (zie de links hieronder). Xanthaangum en Vegabin zijn onder andere te koop bij de Biomarkt in Amsterdam. De meeste biowinkels verkopen Vegabin op de afdeling met bak-ingrediënten. Succes!

  • Brie: http://vegetus.nl/frans-cashewkaasje/
  • Mozzarella: http://vegetus.nl/cashew-mozzarella/
  • Fondue: http://vegetus.nl/kaasworkshop-recepten/
  • Schrijf een reactie