Currysoep met kikkererwten

door onder Avondmaaltijd, Lunch, Soepen
Kenmerken: , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2-3 personen
Currysoep met kikkererwten, vegan

Ondanks het warme weer maak ik de laatste tijd weer regelmatig een grote pan soep. Maaltijdsoepen zijn lekker snel te maken, je hoeft alleen maar de ingrediënten in de juiste volgorde in de pan te doen, deksel erop en een kwartier tot een half uur later is het eten klaar. Handig voor drukke werkdagen, maar ook voor feestjes waar je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan de voorbereidingen. Ook moeilijke eters lusten meestal graag soep en met wat verse afbakbroodjes erbij is het al snel een feestelijk maaltijd.

Deze currysoep is extra makkelijk omdat je eigenlijk alleen maar een uitje hoeft te snipperen en een paar blikken opentrekken. Toch is het een gezonde volwaardige maaltijd. Aan het einde zet je nog even de staafmixer erin, zodat de soep lekker dik en smeuïg wordt. Verdubbel eventueel het recept zodat je een paar extra porties hebt voor de lunch of het avondeten van de volgende dag.

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 300 g (1 blik) gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • 400 g (1 blik) tomatenblokjes op sap
  • 400 ml water
  • 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
  • 2 tenen knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gember
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 200 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de ui een paar minuten tot hij bruin begint te worden. Doe de kikkererwten, tomaten, water, bouillonpoeder en kruiden erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de laatste 5 minuten ook de doperwtjes toe en laat ze meekoken.

Pureer met de staafmixer een kwart tot een derde van de soep zodat hij lekker dik wordt. Serveer eventueel met pitabroodjes, papadums (glutenvrij), Libanees brood of baguette.

7 Reacties

Daniëlle op 7-8-2014 - 13:06

Oeh, deze soep klinkt lekker, zeg! Ik hou ook erg van soep. Sinds ik nieuw werk heb, kook ik een stuk minder zelf. Soep maken is na een lange werkdag dan inderdaad nog de beste optie. :)

Martine op 7-8-2014 - 13:52

Ja precies, ik ben ook weer vaker soep gaan maken nu ik het druk heb met mijn werk. Als je een grote pan vol maakt ben je meteen voor een paar dagen klaar. Je kunt de soep ook invriezen als je niet te vaak achter elkaar hetzelfde wilt eten.

Esther op 8-10-2014 - 16:31

Net deze soep gemaakt, echt heerlijk! Bedankt voor het recept

Martine op 10-10-2014 - 14:57

Leuk Esther!

Lana op 15-9-2015 - 19:59

Hi Martine, wat een heerlijke soep is dit! Complimenten, ook namens mijn (zeer kritische vleesetende) zusje. Groetjes, Lana

Martine op 20-9-2015 - 21:37

Thanks Lana, heel leuk om te horen.

Jan op 27-2-2016 - 12:45

Zonet deze soep als lunch gegeten. Echt een hele lekkere en voedzame maaltijdsoep!

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.