Makkelijke chocoladetaart

door onder Cake en gebak
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 8 à 10 personen
Chocoladetaart met chocoladeglazuur, vegan

Afgelopen weekend vierde mijn vader zijn 65e verjaardag. Bij zo'n gelegenheid wil ik natuurlijk wel een lekker stukje taart kunnen eten! Deze taart ziet er heel mooi uit, hij smaakt heerlijk én hij is redelijk eenvoudig en snel te maken. Je kunt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt om de hoek halen. Dat is wel zo handig als je tussen al je andere drukke bezigheden ook nog een taart in elkaar moet flansen. Het recept is gebaseerd op de 'Just Chocolate Cake' uit mijn lievelingskookboek Isa Does It van Isa Chandra Moskowitz.

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

Voor de taart

  • 1 kop (140 g) tarwebloem of gebuild tarwemeel
  • 1/2 kop (60 g) cacaopoeder
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kop (240 ml) sojamelk
  • 1 kop (200 g) suiker
  • 1/3 kop (80 ml) plantaardige olie (bijv. zonnebloem-, rijst- of olijfolie)
  • 1 1/2 theelepel vanille extract (of 1 zakje vanillesuiker)

Voor de glazuur

  • 1/3 kop (80 ml) sojamelk
  • 125 gram pure chocola

Bereiding

Maak de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met olie of margarine.

Meng in een kom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Roer in een andere grote kom de sojamelk, suiker, olie en vanille met een garde goed door elkaar. Zeef de helft van het droge mengsel bij het natte mengsel en roer goed. Zeef nu ook de tweede helft van het droge mengsel bij het natte mengsel en roer tot er een dun beslag ontstaat. Een paar kleine klontjes zijn niet erg.

Giet het beslag in de ingevette bakvorm en zet in de oven. Laat 30 à 35 minuten bakken tot de taart gaar is. Haal de taart uit de oven, laat hem volledig afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.

Maak de glazuur

Maak nu de glazuur. Breng in een klein pannetje de sojamelk aan de kook. Draai het vuur laag en doe de chocola erbij. Haal de pan van het vuur en roer met een vork tot de chocola is gesmolten en opgelost. Laat het mengsel 15 à 20 minuten afkoelen en opstijven. Giet de half opgesteven glazuur over de taart en smeer hem uit met de achterkant van een lepel. Zet de taart op een koele plaats (of in de koelkast), zodat de glazuur verder kan opstijven. Snij de taart in puntjes en serveer met vers fruit en/of een toefje plantaardige slagroom.

123 Reacties

willeke
14-6-2014

Kan ik ook andere plantaardige melk gebruiken?

Martine
14-6-2014

Ik denk dat iedere plantenmelk hier wel zal werken :-)

Paula
22-6-2014

Ik heb kokosmelk gebruikt. Was ook lekker!

Martine
22-6-2014

Oeh ja, met kokosmelk smaakt het vast heel lekker rijk en romig. Ik zie dat je een website hebt over glutenvrij bakken. Heb je een glutenvrije versie van dit recept gemaakt?

Paula
23-6-2014

Hoi Martine, ja gewoon glutenvrij bloem gebruikt i.p.v. tarwebloem, dezelfde hoeveelheid. En dus kokosmelk. Jammie! Uhm, mag ik een link naar je recept plaatsten op mijn blog over eivrij gebak maken?

Martine
23-6-2014

Ja hoor, linkjes zijn altijd goed :-) Fijn om te weten dat het met glutenvrij meel ook lukt!

Froukje
10-7-2014

Ik wil aankomend weekend deze taart proberen te maken. Gebruik je ongezoete sojamelk of 'gewone'?

Martine
10-7-2014

Je kunt deze taart zowel met gezoete als ongezoete sojamelk maken. Met gezoete wordt ie ietsje zoeter :-)

Helen
18-8-2014

Ik maakte deze taart voor mijn verjaardag en hij was goddelijk! Toen het glazuur nog niet uitgehard was, heb ik gemalen kokos over het glazuur gestrooid, dat was heel lekker! Echt een makkelijk recept en succes gegarandeerd!

Martine
18-8-2014

Wat een goed idee om er kokos over te strooien! Dat lijkt mij ook heel lekker inderdaad. Fijn dat het zo goed gelukt is :-)

Janine
1-9-2014

Heerlijk, en ik ben zo vrij geweest en heb de taart aangepast. Omdat zure kersen sterk ontzurend zijn (en over veel anti-oxidanten beschikt), heb ik de het deeg gemengd met zure kersen (400 gr), welke ik eerst een uur in een siroop van bosvruchten (80 gr) en een scheut rum (40 gr)heb laten marineren. De combinatie van cacao met kersen is zeer smakelijk en feestelijk en doet mij nog een beetje denken aan "schwarzwalder kirsch"taart alsook aan kersenbonbons. Om het meer te binden (ivm de kersenmarinade) heb ik er een volle eetlepel vlozaad(extra vezels) aan toegevoegd. Hier in huis is het een succes. Een andere keer ga ik de taart aanpassen naar de ingrediënten van "ROTWEINkuchen" (toevoegen van kaneel, kardemon, rode wijn, en stukjes chocolade (of goede hagelslag 70%). Eet smakelijk en geniet van al deze goede VOEDING voor lichaam en geest.

Martine
1-9-2014

Hoi Janine, Goed idee om er kersen bij te doen! Die taart met rode wijn klinkt ook spannend. Het blijft natuurlijk wel taart hè, dus ik zou er geen grote gezondheidsvoordelen van verwachten ;)

Janine
1-9-2014

Nou dat is juist het mooie. Gezondheidsvoordelen genoeg. Als je gebruik maakt van bio-dynamische producten, ongeraffineerd, oersuiker, dadelstroop of appeldiksap als zoetstof, naast het vlozaad en virgine kokosolie, krijg je een gebalanceerde taart, welke vol staat met voedingsstoffen, vezels, gezonde plantaardige EW en KH en Vetten. De door de industrie gelanceerde ideeën dat vetten verkeerd zijn, heeft uiteindelijk geleidt tot exponentionele overgewichtige bevolking. Deze taart staat vol van antioxidanten, vezels en voedingsstoffen, naast het feit dat het je innerlijke verwarmt en verwent, dus voedt deze taart ons op lichamelijk en geestelijk vlak. Vroeger toen de mens diens gevoel voor diens eigen natuur niet verloren was, at en dronk men en genoot van deze traktaties. En vaak gemaakt met verzadigde vetten. Door de industrie uit zaden/vruchten geperste olieën, en deze ook nog eens gehydroleerd tot transvetten, heeft er dus voor gezorgd dat ons lichaam transvetten is gaan stapelen en de stofwisseling in de cellen niet meer naar behoren werkt. Helaas resulteerde dit in angst voor bepaalde voeding. Ik hoop dat men bewust gaat worden, dat in natuurlijke plantaardige en onbewerkte voeding geen gevaar schuilt, dan kan men weer zoals vroeger heerlijk genieten van alle maaltijden met traktaties. Wat betreft het vetten verhaal, kijk eens naar: http://geerttheunisse.wordpress.com/2011/07/06/alles-over-vet/ In mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut heb ik geleerd dat vetten, koolhydraten en eiwitten uit onbewerkte, pure natuurlijke voeding geen schade kan berokkenen, vermits men niet aan een bepaalde ziekte/allergie lijdt. Dus dit onderzoek over vet is een eyeopener voor de meesten.

Sheena
25-9-2014

Bij mij werd helaas meer een dikke plak, die ik ook niet echt lekker vond smaken. Maar dezelfde smaak heb ik vaak bij vegan brownies ookal, je proef zoveel olie en zo weinig chocolade eigenlijk.. Heb nu maar een tweede 'plak' in de oven gedaan en een halve pot jam er tussen gesmeerd :p

Martine
25-9-2014

Hoi Sheena, 'een dikke plak' klinkt niet lekker inderdaad. Bij mij wordt het wel een luchtige cake. Is je bakpoeder nog goed? Het klopt dat de cake zelf niet zo'n sterke chocoladesmaak heeft, daarom gaat de chocoladeglazuur er nog overheen. Deze brownies schijnen heel lekker te zijn (maar niet luchtig), ik moet ze zelf nog uitproberen: http://northernveg.blogspot.be/2011/09/super-fudgy-brownies.html

Mariska Hol
29-9-2014

Beste Mevrouw kan ik ook palm suiker voor dit recept gebruiken ? Ik hoor het graag van u ?

Martine
29-9-2014

Je hoeft mij geen u en mevrouw te noemen hoor, ik ben gewoon Martine ;-) Ik heb niet zo veel ervaring met palm suiker, maar ik denk dat het wel moet kunnen. Het krijgt misschien wel een iets andere smaak, maar het zal vast wel lekker zijn. Succes!

petra b
13-4-2015

taarje goed gelukt ondanks dat ik het in iets grotere vorm heb gedaan 24 cm ik had geen 22 cm is wel iets platter maar wel lekkerr je eet bijna je vingers bij op hihih de site is heel goed en mooi op gebouwd veel susses met je site

Martine
13-4-2015

Leuk Petra! Dankjewel voor de feedback.

Anja
4-8-2015

staat in de oven , ben benieuwd :-)

Martine
5-8-2015

Leuk! Is ie goed bevallen Anja?

Anja
5-8-2015

Eerst heb ik geproeft voor ik de glazuurlaag er over ging doen. Aanvankelijk vond ik hem niet zoet genoeg, dus heb hem doormidden gesneden en een laag aardbeienjam ertussen gesmeerd. Net opnieuwe een stukje geproeft met het glazuur er overheen, en vond hem lekker, evenals mijn niet vegan zoons , en hij is goed gekeurd! Dus die kan in het archief haha, ga nu de citrustaart met bessen maken. Morgen ben ik jarig dus wil graag (stiekem) enkele vegan taartjes tussen het reguliere gebak voor het bezoek zetten. :-)

Martine
5-8-2015

Jam ertussen doen wij tegenwoordig ook vaak, dat zou ik eigenlijk moeten opnemen in het recept, want daar wordt ie inderdaad véél lekkerder van. Fijne verjaardag morgen!

Dorien
11-9-2015

Hey! Ik gebruik liever geen olie. Heb je hier ook een alternatief voor? Groetjes!!

Martine
11-9-2015

Hoi Dorien, je kunt een deel van de olie vervangen door appelmoes, maar niet alles, want dat krijg je waarschijnlijk een taaie taart. Je zou half appelmoes, half olie kunnen doen. Of als je echt geen olie wilt gebruiken, zou je het kunnen proberen met half appelmoes en half notenpasta (bijvoorbeeld amandelpasta of eventueel tahin of vloeibare pindakaas). Dan krijg je wel een iets andere smaak, maar noten en chocola zijn geen slechte combi.

Anne
28-9-2015

Wat een heerlijke taart! Ik ben erg kritisch op chocoladetaart omdat ik er vaak te weinig smaak aan vind zitten, maar deze is echt luchtig en kruimig en smeuig en smaakt heel erg naar chocola. En nog simpel te maken ook :)

Martine
29-9-2015

Dankjewel voor het compliment Anne! Fijn dat het zo goed in de smaak viel.

Sophie
16-10-2015

Ik heb deze lekkere taart inclusief dummy glazuur gemaakt & ze was echt geweldig!!! x

Martine
17-10-2015

Fijn dat het zo lekker was Sophie!

yvonne
6-11-2015

HEEEERLIJK!!! Gisteren gemaakt. Enige ingredienten aangepast: ipv bloem (die was op) appeltaartmix van Koopmans gebruikt, dus ietsje minder bakpoeder. Pakje soya banana van Alpro (anders heel pak soyamelk aanspreken) Voor glazuur kokosmelk van Go-tan gebruikt. Eroverheen: geroosterde pijnboompitten&amandelschaaf en geklopte soyaslagroom. Ben geen keukenprinses, maar dit is me gelukt en ik had succes! Dankjewel!

Martine
6-11-2015

Super tof om te horen! Fijn dat het zo goed gelukt is.

Jojanneke
11-11-2015

Die taart is top en is zelfs mij gelukt! Ik ben een drama met gebak, maar dit ging gewoon met gemak. Ik heb een gedeelte van de suiker vervangen met kokosbloesem suiker. Iets minder zoet, maar ook echt heel lekker. Ik had sojaroom opgeklopt en daar een aantal druppels pure chocola doorheen geroerd. Zag er super feestelijk uit. Thanks!

Martine
11-11-2015

Fijn dat het zo goed gelukt is Jojanneke!

Mieke
19-11-2015

Dit taartje heb ik al eens gemaakt en was prima gelukt en, zeker met de chocoladeglazuur heel lekker! Ik heb al heel wat vegataarten gemaakt, maar vraag me af waarom er in de recepten altijd olie gebruikt wordt. Kun je dat niet vervangen door plantaardige margarine?

Martine
19-11-2015

Hoi Mieke, ik geef zelf de voorkeur aan olie voor cakes om meerdere redenen. 1: het is makkelijker, als je olie gebruikt heb je geen mixer nodig om het beslag te mengen. 2: het is best lastig om een volledig veganistische margarine te vinden die geschikt is om cakes mee te bakken. De meeste margarines bevatten dierlijke vitamine D3 uit schapenwolvet. De margarine van Alpro is wel helemaal vegan, maar die heeft een te laag vetpercentage om er goed mee te kunnnen bakken. 3: het is gezonder om vloeibare olie te gebruiken, omdat deze minder verzadigd vet en transvetten bevat dan margarine. 4: margarine is vaak gemaakt van tropische vetten zoals palmolie en kokosolie. Het is milieuvriendelijker om een lokale olie zoals koolzaad- of zonnebloemolie te gebruiken, waar geen regenwoud voor gekapt is en die niet per schip hierheen is vervoerd.

Als je wilt kun je de olie in mijn recepten vervangen door gesmolten margarine. Ik gebruik nooit vaste margarine in mijn cakes, dus ik weet niet of het daarmee ook zou werken. Als je graag een 'botersmaakje' aan je cake wilt, raad ik je van harte aan om eens een koolzaadolie met botersmaak te proberen, zoals die van Brassica. Erg lekker!

Helga
6-2-2016

Net de taart gemaakt. Ik wou hem ontworpen maar hij viel uiteen. Ik denk wel dat het mijn eigen schuld is want de taart was nog niet volledig afgekoeld. Ik had hem in een silliconen bakvorm gedaan. Dat misschien ook maar beter niet meer doen? Maar in elk geval, de kruimels die ik reeds proefde zijn goddelijk! Dus, volgende keer maak ik hem in een bakvorm en wacht tot hij afgekoeld is.

Martine
7-2-2016

Oh jammer Helga! Een stevige bakvorm en wachten tot hij helemaal afgekoelt is helpt. Ietsje langer bakken kan ook nog helpen.

Laura
8-3-2016

Hoi Martine, Hoe lang is de taart nog goed nadat je hem hebt gemaakt? Ik wil de taart straks maken voor de verjaardag van mijn vriend donderdagavond. Denk je dat deze goed blijft als hij zoveel mogelijk in de koelkast staat? Groet, Laura

Martine
8-3-2016

Ja, ik denk dat dat prima kan. In de koelkast blijft hij zeker drie-vier dagen goed.

Parham
11-4-2016

Inderdaad gewoon sojamelk gebruiken. Kokosproducten uit Thailand, Indonesie zijn niet veganistisch(kokosnoten worden geplukt door aapjes onder dwangarbeid en vaak van moeder ontnomen met gebruik van geweld, tot dood aan toe)

Lianne
26-4-2016

Kan ik dit beslag ook verdubbelen, ik heb namelijk een grote bakvorm maar zou het zo zonde vinden als de taart zo laag bleef

Martine
26-4-2016

Hoi Lianne, voor een grote bakvorm denk ik dat je dit recept prima kunt verdubbelen. De baktijd is dan misschien wel iets langer.

Carla
29-5-2016

Mijn kleinzoon is allergisch voor ei, koemelk, noten en soja. Ik heb voor een feestje de chocoladetaart en de perentaart gemaakt, beiden met rijstemelk ipv sojamelk. Het was een succes! Twee heerlijke taarten door iedereen met smaak gegeten en een kleinzoon die geen enkele allergische reactie had. Dank je wel voor deze fantastische site, Martine.

Martine
29-5-2016

Dankjewel Carla, dat vind ik echt super tof om te horen!

juul
18-6-2016

Hoi Martine, Ik heb het hele recept gevolgd ,in de oven en resultaat is dat het midden vloeibaar blijft met een korst erover en de randen stevig zijn een soort krater taart wel leuk om te vullen maar de bodem is vloeibaar dus niet te snijden. Het is een chocolade toetje geworden met vloeibaar midden. Ik zet de taart in de koeling kijken of het opstijfd. Had jij nog een idee wat er mis is gegaan.

Martine
18-6-2016

Hoi Juul, jammer dat de taart niet zo goed gelukt is. Ik kan natuurlijk niet in jouw keuken kijken, maar ik denk dat je oven waarschijnlijk van zichzelf een te lage temperatuur geeft waardoor de taart niet goed gaar geworden is. Dat is een veelvoorkomend probleem. Je kunt dit zelf checken met een oventhermometer (o.a. te koop bij Blokker). Ik gok dat je je oven zo'n 30 graden heter zetten dan in het recept staat, maar met een oventhermometer kun je dat zelf controleren en goed instellen.

Susanne
3-7-2016

De taart is heerlijk! Zou ik hier ook cupcakes van kunnen maken? Zo ja, hoe lang zou ik ze in de oven doen?

Martine
3-7-2016

Ja, deze taart kun je prima als cupcakes bakken. Ik zou ze dan ongeveer 25 minuten in de oven doen, en dan de laatste minute even goed in de gaten houden of ze al klaar zijn.

Esther
6-7-2016

Hallo, zit er in de pure chocolade (voor het glazuur) geen melk? Ik moet een lactose-/melkvrije taart maken en moet echt zeker weten dat nergens melk in zit..

Martine
6-7-2016

Hoi Esther, pure chocola bevat meestal geen melk als ingredient, maar om het zeker te weten moet je even het etiket checken. Als je de taart maakt voor iemand die extreem gevoelig is voor melk kan zelfs 'kruisbesmetting' in de fabriek nog een probleem zijn omdat de chocola dan 'sporen van' melk kan bevatten, ondanks dat de receptuur zelf melkvrij is. In dat geval kun je misschien beter een glazuur maken van kokosolie, cacaopoeder, suiker en sojamelk.

Bo-Ann
20-8-2016

Is deze taart zowel met de cups als grammen goed te maken? Ik heb vandaag voor mijn verjaardag zo'n cupsetje gekregen en wil deze graag gebruiken! Morgen om 11 uur komt de visite en dan wil ik hem serveren. Wat adviseer je? De taart vanavond bakken en morgen de glazuur doen? Of kan ik hem gewoon helemaal vanavond maken en tot morgen in de koelkast zetten? En dan een uurtje voor opdienen uit de koelkast?

Martine
22-8-2016

Sorry dat ik te laat ben met reageren Bo-Ann, ik was een weekendje weg. IK heb deze oorspronkelijk met cups gemaakt, dus het werkt juist heel goed met cups. Een dag van tevoren bakken en dan 's morgens de glazuur doen werkt pima. Ik hoop dat het alsnog gelukt is!

Bo-Ann
22-8-2016

Hoi Martine, De taart is met cups goed gelukt, alleen de glazuur niet. Die was niet vloeibaar, ik heb wat extra sojamelk erbij gedaan, maar dat durfde ik niet zo goed. Het werd dus eigenlijk meer een creme. Ik deed gewoon alsof het zo hoorde; iedereen vond hem erg lekker! Ik heb hem getopt met frambozen.

Martine
22-8-2016

Als de glazuur niet vloeibaar was heb je hem denk ik te lang laten afkoelen. Het idee is dat je hem lauwwarm over de taart verdeelt en dat hij daarna afkoelt en opstijft. Met extra sojamelk erbij wordt hij inderdaad vloeibaarder, maar dan stijft hij ook niet meer op. Goed dat je gewoon net gedaan hebt alsof het zo hoorde, en dat je gasten er lekker van gesmuld hebben. :)

Bo-Ann
23-8-2016

Glazuur was direct al niet vloeibaar, misschien lag het aan mijn chocola...

Martine
23-8-2016

Dat is wel gek ja, dat heb ik zelf echt nog nooit gehad...

Mandy
18-10-2016

Hallo, Kan ik de taart ook een avond van tevoren maken om de volgende dag op te eten? :) groetjes Mandy

Martine
18-10-2016

Ja, dat kan prima! Hij blijft in de koelkast een paar dagen goed.

Tinsel
5-12-2016

Ik heb deze taart gisteren gemaakt. Omdat ik geen sojamelk had, heb ik water gebruikt. De glazuurlaag heb ik niet gemaakt, waardoor het gewoon een cake is geworden. Maar hij was heerlijk! Met z'n tweeen hebben we de cake helemaal opgegeten! Volgende keer ga ik de glazuurlaag ook maken en versieren met aardbeien :) Dankjewel Martine.

Martine
5-12-2016

Leuk Tinsel, fijn dat het lekker was!

Fleur
23-12-2016

Hey, dit klinkt misschien een beetje stom, maar geld 180° voor elk soort oven? Ik bak niet zo vaak meer, maar wil deze taart maken voor de kerst. Groetjes Fleur.

Martine
23-12-2016

Hoi Fleur, 180 graden is voor een 'gewone' oven. Als je oven een hetelucht stand heeft moet je hem daarbij waarschijnlijk 10-20 graden lager instellen. Succes!

Fleur
23-12-2016

Okay, dank je wel!! Alvast fijne feestdagen!!

Tina
22-6-2017

hey! ik wil de taart dit weekend maken, zou het ook gaan met amandelmelk? :)

Martine
22-6-2017

Hoi Tina, dat kan prima!

Lilo
3-9-2017

Gisteren gemaakt, hij was heerlijk!

Martine
4-9-2017

Fijn Lilo!

Linda
15-9-2017

Hoi Martine , ik vroeg me af als ik wat meer glazuur maak. Kan ik er dan ook toefjes van maken net als bij de verjaardagstaart? (die heb ik vorige week gemaakt, viel goed in de smaak hier) daar is het glazuur met sojaroom en niet soja melk. Groetjes Linda

Martine
15-9-2017

Hoi Linda, als je deze glazuur ver genoeg laat opstijven kun je er inderdaad toefjes van spuiten net als bij de verjaardagstaart.

Moniek
15-9-2017

Hoi Martine! Morgen ga ik mijn 2de poging doen voor deze taart, eerste keer totaal mislukt helaas. Was een dikke plak geworden, had ook een grotere taartform dus misschien lag het daaraan. Maar ik had even een vraagje, kan ik ipv olie ook magarine gebruiken? En kan ik ook baking soda gebruiken ipv bakpoeder, zo ja moet ik dan de zelfde gr aanhouden? Alvast bedankt! Hopelijk gaat het nu wel lukken :D

Martine
15-9-2017

Hoi Moniek, van een te grote bakvorm krijg je inderdaad een platte koek. Margarine in plaats van olie kan denk ik, maar dan moet je de margarine wel smelten zodat het vloeibaar is net als olie. Je kunt baking soda gebruiken. Dan moet je maar 1 theelepel gebruiken en een eetlepel azijn of citroensap erbij doen, wat baking soda werkt alleen in combinatie met een zuur.

Mieke
26-9-2017

Hoi! Na al een paar keer je heerlijke frambozenkruimeltaart te hebben gemaakt, ga ik nu (morgen) deze proberen. Ik heb alleen een springvorm van 24 cm en eentje van 18 cm. Welke raad jij aan?

Martine
26-9-2017

Leuk Mieke! Dan zou ik voor 24 gaan, met 18 stroomt de vorm misschien over.

Mieke
30-9-2017

Mmmmm, hij was heerlijk! Ik had gehakte noten door het beslag gedaan en op het glazuur. Jammie.

Martine
1-10-2017

Klinkt goed Mieke. Leuk!

Bo-Ann
6-10-2017

Hoi Martine, Als ik een gewoon beslag wil, kan ik dan gewoon de cacao weglaten of kloppen dan de verhoudingen niet meer? Ik wil hem dan halveren, slagroom ertussen en wel de chocoglazuur erover.

Martine
7-10-2017

Hoi Bo-Ann, als je de cacao weglaat kloppen de verhoudingen inderdaad niet meer. Dan kun je beter de cakelaag van mijn frambozentaart maken, zonder de toppings en zonder citroenaroma: https://vegetus.nl/frambozentaart-met-crumble-topping/

Bo-Ann
7-10-2017

Ok bedankt! Ik heb deze chocotaart vandaag weer gemaakt. Er kwam iets minder visite dan verwacht, dus ik heb mezelf opgeofferd en drie punten gegeten. Iemand moet het doen he. Pompiedom.

Nicole
11-11-2017

Hoi Martine, ik vroeg me af of je de taart ook kan invriezen? Als hij dan niet helemaal opgaat , dan hoef ik hem niet weg te gooien ;-)

Martine
12-11-2017

Hoi Nicole, ik weet niet zeker of de chocoladeglazuur mooi blijft in de vriezer, maar je kunt het proberen. In de koelkast blijft deze taart ook wel een weekje goed.

Femke
7-12-2017

Lekker, maar de helft minder suiker gebruikt. Sinaasappelsap door de topping gedaan, havermelk ipv soja en kokosolie gebruikt als plantaardige olie. Bedankt voor de tip!

Eva
22-1-2018

Hai Martine Wat lijkt mij dit een heerlijk recept! Bedankt voor het delen. Binnenkort eens maken. Heb jij een website waarop jij vaker recepten deelt?

Martine
22-1-2018

Hoi Eva, leuk dat je er blij mee bent! Dit is de website waar ik al mijn recepten deel. Ik post regelmatig nieuwe dingen.

Kim
6-2-2018

Gisteren deze taart gemaakt met havermelk in plaats van sojamelk, erg lekker! Als topping heb ik nog wat verse frambozen toegevoegd, een aanrader!

Martine
6-2-2018

Leuk Kim!

C. De bruijn
15-3-2018

Volgens mij is chocolade niet veganistisch. Het bevat n.l. melk.

Martine
27-3-2018

Hoi C, kijk maar eens op verpakkingen van pure chocolade in de winkel, dan zul je zien dat er heel veel zonder melk zijn. (en let niet op 'sporen van', want daar kijken veganisten niet naar.)

Anne
3-4-2018

Heb deze in een cakevorm gemaakt, zonder het glazuur. Heerlijk geworden. Goed gerezen en daardoor lekker luchtig!

Steffy
10-5-2018

Hallo Martine, deze taart heb ik een tijdje geleden gemaakt en die viel in de smaak! Ik las net in de reacties over jam ertussen. Dat wil ik gaan proberen. Hoeveel jam heb ik nodig en welke jam raad je aan?

Martine
11-5-2018

Hoi Steffy, ik denk dat je ongeveer een halve pot jam nodig hebt hiervoor. Allerlei soorten jam zijn lekker, maar in ieder geval aardbeien- of frambozenjam.

Marinke van der Meer
24-8-2018

Hoi, Aanstaande zondag is het de verjaardag van mijn vader en opa. Ik zou graag zelf de taarten maken, zodat ik ze kan veganiseren (zonder dat ze dit van te voren weten ;P). Zondagochtend wordt het allemaal wel erg krap om drie taarten te maken. Ik wilde deze taart daarom op zaterdagmiddag al maken. Heb jij ervaring met het van te voren maken? Blijft de smaak/vorm/structuur van de taart dan behouden? En kan ik dan meteen ook al de chocoladelaag erop maken of is het handiger om dat toch zondagochtend te doen? Alvast heel erg bedankt!!

Raaf
13-10-2018

Ik heb hem vandaag gemaakt en hij smaakt heel lekker! Hij is ook lekker makkelijk te maken. Ik ga hem zeker vaker maken. Bedankt voor het recept!

Martine
13-10-2018

Fijn dat het goed gelukt is Raaf!

Crista
27-10-2018

Ik maak deze vandaag voor ongeveer de 20ste keer denk ik. Ik gebruik wel 1/2 kokosmeel en half rijstemeel voor een glutenvrije versie. Verder gebruik ik kokosdrink ipv sojamelk, jummie!!!!

Martine
29-10-2018

Leuk Crista! Goed om te weten dat het met kokosmeel en rijstmeel ook werkt.

Linda
27-10-2018

Ineens trek in iets van chocolade. Heb alleen cacaopoeder dus hier even kijken. De chocotaart. Bij het lezen van het recept loopt het water in me mond. Rond 10 in de avond, dus ga ik het recept halveren dat het net iets sneller gaat. Jou site red me altijd met lekkere recepten!

Martine
29-10-2018

Haha, geniet ervan Linda!

Rianne
8-11-2018

Hoi Martine, ik zocht een makkelijk recept voor chocolade cake... kan ik het in bovenstaande hoeveelheden daarna ook in een cakeblik doen en wat zou dat voor de baktijd/temperatuur betekenen?

Martine
8-11-2018

Hoi Rianne, je kunt deze taart inderdaad ook in een cakeblik bakken. Misschien heb je dan wel wat beslag over, dat weet ik niet zeker. Om te beginnen zou ik de oorspronkelijke baktijd en temperatuur aanhouden. Aan het eind van de baktijd even testen met een prikker of die er schoon uitkomt. Als er beslag aan blijft plakken is de cake nog niet gaar en moet je hem nog wat langer bakken.

Justine
8-1-2019

Hoi, Ik zou deze taart willen maken voor een vegan vriendin maar ik heb enkel een bakvorm van 26 cm weet iemand hiervoor de volumes? En iemand een idee welke seizoensfruit ik nu kan gebruiken? Groeten.

Martine
9-1-2019

Hoi Justine, hier staat een formule voor het omrekenen naar een grotere bakvorm: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ Bedenk wel dat de baktijd dan ook langer is. Qua seizoensfruit zou je bijvoorbeeld sinaasappel of peer kunnen doen. Ik leg ook wel eens noten bovenop de taart. Dat is ook erg lekker. Veel bakplezier!

Dorien
26-1-2019

Deze taart staat nu in de oven. Ik heb er nog kokosrasp doorheen gedaan. Het beslag is in ieder geval heerlijk....😋 Fijn om een website gevonden te hebben met vegan taarten!

Martine
26-1-2019

Leuk Dorien! Ik hoop dat hij straks goed in de smaak valt :)

Yvet
18-3-2019

Hoi! Ook ik wil deze taart proberen. Is Lemoncurd een idee om ertussen te doen?

Martine
18-3-2019

Hoi Yvet, ik weet niet of lemon curd goed combineert met chocola... Ik zou eerder voor een rode vruchtenjam gaan. Bovendien bevat lemon curd meestal ei.

Chocoladetaart: de lekkerste vegan recepten voor deze klassieker!
18-4-2019

[…] zo’n chocoladetaart, maar ik laat mijn vegaburger nog aanbranden’? Geen zorgen! Deze heerlijke vegan chocoladetaart van Vegetus zal niet mislukken. Nog een voordeel: alle ingrediënten […]

Saskia
1-7-2019

Hoi, hij staat nu in de oven, ik ben benieuwd...! Het beslag smaakte iig goed 😜 Vraagje: zou ik em in kunnen vriezen? Ik krijg deze taart nooit op in m'n eentje

Martine
2-7-2019

Leuk Saskia! Deze taart kun je inderdaad prima invriezen. Snijd hem eerst even in puntjes, dan kun je makkelijk een punt pakken als je zin hebt in taart.

soenita
7-7-2019

Beste Martine, ik heb heel vaak de 'makkelijke chocoladetaart ' van u gemaakt. Mijn ouders zijn er gek op. Maar wat is het verschil met 'verjaardagstaart', kan niet echt het verschil vinden. Gr Soenita

Martine
8-7-2019

Hoi Soenita, super leuk dat je ouders deze taart zo lekker vinden! Bij de verjaardagstaart zit er jam in het beslag. Daardoor is die nog wat smeuïger. Ook is de chocoladeglazuur van die taart nog wat romiger.

soenita
8-7-2019

Oke, bedankt voor uw reactie! ik ga maar toch voor de makkelijke chocoladetaart. Want ik ga het vrijdag weer maken en doe er kokosbotercreame er tussen. Dan weet ik het dat het niet gaat mislukken, heb het vaker gedaan. Ga het een andere keer gewoon proberen.Moet namelijk vrijdag 3 taarten maken waaronder deze en mokkataart van u ( waar mijn ouders ook op gek zijn ) voor onze dochter dr verjaardag.

patrice
24-2-2020

Hallo, Ik wil'uw chocolade taart maken, maar ik gebruik zo weinig mogelijk suiker,door wat kan ik de suiker vervangen? alvast bedankt voor een reactie. patrice

Martine
24-2-2020

Hoi Patrice, je zou in plaats van suiker een andere zoetstof in korrelvorm kunnen gebruiken, zoals xylitol of erythritol. De smaak en textuur zullen dan wel iets anders uitvallen.

Bárbara
27-2-2020

Hoi! hoe veel bakpoeder? Ik lees 2 keer 1/2 theelepel? alvast hartelijk dank!

Martine
2-3-2020

Hoi Barbara, er gaan twee én een halve theelepels bakpoeder in dit recept.

Bárbara
5-3-2020

Martine! Mag ik je hartelijk bedanken, want dit was een SUCCES! ik heb het deeg 2 keer gemaakt, aardbeienconfituur ertussen gedaan, en de glazuur bovenop. Smullen!! Zelfs een chef in het gezelschap zei dat het de beste vegan chocoladetaart was die hij alg geproefd had! dank je voor je website!!

Martine
8-3-2020

Super leuk Bárbara! Fijn dat het zo goed in de smaak viel.

Jolinda
10-5-2020

Hij staat nu in de oven! Ik heb zelf een grotere vorm gebruikt en alle ingrediënten X1,25 gedaan. Ik ben benieuwd maar het beslag smaakte al veelbelovend!

Martine
24-8-2020

Leuk Jolinda!

An
16-7-2020

Kan er ook minder suiker in? Bijv 100 gram?

Martine
24-8-2020

Hoi An, waarschijnlijk kan dat wel, maar misschien moet je dan ook wat minder vocht toevoegen.

Geke
18-7-2020

Ik heb dit recept gebruikt om cupcakes te maken! Had een klein beetje beslag over, ongeveer voor 1/3 cupcake, maar de vormpjes zaten al overvol dus heb het maar zo opgegeten :) De cakejes waren een beetje ingezakt dus ik heb de kuiltjes gevuld met glazuur. Ik had aan 50 gram chocola en 25 gram plantaardige melk genoeg. Heb trouwens hagelslag gebruikt in plaats van een reep omdat ik niet anders in huis had hahaha Ze zijn heerlijk en super mooi!!

Martine
24-8-2020

Fijn dat ze goed gelukt zijn Geke!

Schrijf een reactie