Makkelijke chocoladetaart

door onder Cake en gebak
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 8 à 10 personen
Chocoladetaart met chocoladeglazuur, vegan

Afgelopen weekend vierde mijn vader zijn 65e verjaardag. Bij zo'n gelegenheid wil ik natuurlijk wel een lekker stukje taart kunnen eten! Deze taart ziet er heel mooi uit, hij smaakt heerlijk én hij is redelijk eenvoudig en snel te maken. Je kunt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt om de hoek halen. Dat is wel zo handig als je tussen al je andere drukke bezigheden ook nog een taart in elkaar moet flansen. Het recept is gebaseerd op de 'Just Chocolate Cake' uit mijn lievelingskookboek Isa Does It van Isa Chandra Moskowitz.

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

Voor de taart

  • 1 kop (140 g) tarwebloem of gebuild tarwemeel
  • 1/2 kop (60 g) cacaopoeder
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kop (240 ml) sojamelk
  • 1 kop (200 g) suiker
  • 1/3 kop (80 ml) plantaardige olie (bijv. zonnebloem-, rijst- of olijfolie)
  • 1 1/2 theelepel vanille extract (of 1 zakje vanillesuiker)

Voor de glazuur

  • 1/3 kop (80 ml) sojamelk
  • 125 gram pure chocola

Bereiding

Maak de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met olie of margarine.

Meng in een kom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Roer in een andere grote kom de sojamelk, suiker, olie en vanille met een garde goed door elkaar. Zeef de helft van het droge mengsel bij het natte mengsel en roer goed. Zeef nu ook de tweede helft van het droge mengsel bij het natte mengsel en roer tot er een dun beslag ontstaat. Een paar kleine klontjes zijn niet erg.

Giet het beslag in de ingevette bakvorm en zet in de oven. Laat 30 à 35 minuten bakken tot de taart gaar is. Haal de taart uit de oven, laat hem volledig afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.

Maak de glazuur

Maak nu de glazuur. Breng in een klein pannetje de sojamelk aan de kook. Draai het vuur laag en doe de chocola erbij. Haal de pan van het vuur en roer met een vork tot de chocola is gesmolten en opgelost. Laat het mengsel 15 à 20 minuten afkoelen en opstijven. Giet de half opgesteven glazuur over de taart en smeer hem uit met de achterkant van een lepel. Zet de taart op een koele plaats (of in de koelkast), zodat de glazuur verder kan opstijven. Snij de taart in puntjes en serveer met vers fruit en/of een toefje plantaardige slagroom.

81 Reacties

willeke op 14-6-2014 - 18:40

Kan ik ook andere plantaardige melk gebruiken?

Martine op 14-6-2014 - 18:48

Ik denk dat iedere plantenmelk hier wel zal werken :-)

Paula op 22-6-2014 - 12:09

Ik heb kokosmelk gebruikt. Was ook lekker!

Martine op 22-6-2014 - 19:40

Oeh ja, met kokosmelk smaakt het vast heel lekker rijk en romig. Ik zie dat je een website hebt over glutenvrij bakken. Heb je een glutenvrije versie van dit recept gemaakt?

Paula op 23-6-2014 - 19:53

Hoi Martine, ja gewoon glutenvrij bloem gebruikt i.p.v. tarwebloem, dezelfde hoeveelheid. En dus kokosmelk. Jammie! Uhm, mag ik een link naar je recept plaatsten op mijn blog over eivrij gebak maken?

Martine op 23-6-2014 - 20:02

Ja hoor, linkjes zijn altijd goed :-) Fijn om te weten dat het met glutenvrij meel ook lukt!

Froukje op 10-7-2014 - 14:09

Ik wil aankomend weekend deze taart proberen te maken. Gebruik je ongezoete sojamelk of 'gewone'?

Martine op 10-7-2014 - 20:45

Je kunt deze taart zowel met gezoete als ongezoete sojamelk maken. Met gezoete wordt ie ietsje zoeter :-)

Helen op 18-8-2014 - 14:27

Ik maakte deze taart voor mijn verjaardag en hij was goddelijk! Toen het glazuur nog niet uitgehard was, heb ik gemalen kokos over het glazuur gestrooid, dat was heel lekker! Echt een makkelijk recept en succes gegarandeerd!

Martine op 18-8-2014 - 14:39

Wat een goed idee om er kokos over te strooien! Dat lijkt mij ook heel lekker inderdaad. Fijn dat het zo goed gelukt is :-)

Janine op 1-9-2014 - 13:58

Heerlijk, en ik ben zo vrij geweest en heb de taart aangepast. Omdat zure kersen sterk ontzurend zijn (en over veel anti-oxidanten beschikt), heb ik de het deeg gemengd met zure kersen (400 gr), welke ik eerst een uur in een siroop van bosvruchten (80 gr) en een scheut rum (40 gr)heb laten marineren. De combinatie van cacao met kersen is zeer smakelijk en feestelijk en doet mij nog een beetje denken aan "schwarzwalder kirsch"taart alsook aan kersenbonbons. Om het meer te binden (ivm de kersenmarinade) heb ik er een volle eetlepel vlozaad(extra vezels) aan toegevoegd. Hier in huis is het een succes. Een andere keer ga ik de taart aanpassen naar de ingrediënten van "ROTWEINkuchen" (toevoegen van kaneel, kardemon, rode wijn, en stukjes chocolade (of goede hagelslag 70%). Eet smakelijk en geniet van al deze goede VOEDING voor lichaam en geest.

Martine op 1-9-2014 - 14:04

Hoi Janine, Goed idee om er kersen bij te doen! Die taart met rode wijn klinkt ook spannend. Het blijft natuurlijk wel taart hè, dus ik zou er geen grote gezondheidsvoordelen van verwachten ;)

Janine op 1-9-2014 - 14:17

Nou dat is juist het mooie. Gezondheidsvoordelen genoeg. Als je gebruik maakt van bio-dynamische producten, ongeraffineerd, oersuiker, dadelstroop of appeldiksap als zoetstof, naast het vlozaad en virgine kokosolie, krijg je een gebalanceerde taart, welke vol staat met voedingsstoffen, vezels, gezonde plantaardige EW en KH en Vetten. De door de industrie gelanceerde ideeën dat vetten verkeerd zijn, heeft uiteindelijk geleidt tot exponentionele overgewichtige bevolking. Deze taart staat vol van antioxidanten, vezels en voedingsstoffen, naast het feit dat het je innerlijke verwarmt en verwent, dus voedt deze taart ons op lichamelijk en geestelijk vlak. Vroeger toen de mens diens gevoel voor diens eigen natuur niet verloren was, at en dronk men en genoot van deze traktaties. En vaak gemaakt met verzadigde vetten. Door de industrie uit zaden/vruchten geperste olieën, en deze ook nog eens gehydroleerd tot transvetten, heeft er dus voor gezorgd dat ons lichaam transvetten is gaan stapelen en de stofwisseling in de cellen niet meer naar behoren werkt. Helaas resulteerde dit in angst voor bepaalde voeding. Ik hoop dat men bewust gaat worden, dat in natuurlijke plantaardige en onbewerkte voeding geen gevaar schuilt, dan kan men weer zoals vroeger heerlijk genieten van alle maaltijden met traktaties. Wat betreft het vetten verhaal, kijk eens naar: http://geerttheunisse.wordpress.com/2011/07/06/alles-over-vet/ In mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut heb ik geleerd dat vetten, koolhydraten en eiwitten uit onbewerkte, pure natuurlijke voeding geen schade kan berokkenen, vermits men niet aan een bepaalde ziekte/allergie lijdt. Dus dit onderzoek over vet is een eyeopener voor de meesten.

Sheena op 25-9-2014 - 18:39

Bij mij werd helaas meer een dikke plak, die ik ook niet echt lekker vond smaken. Maar dezelfde smaak heb ik vaak bij vegan brownies ookal, je proef zoveel olie en zo weinig chocolade eigenlijk.. Heb nu maar een tweede 'plak' in de oven gedaan en een halve pot jam er tussen gesmeerd :p

Martine op 25-9-2014 - 21:48

Hoi Sheena, 'een dikke plak' klinkt niet lekker inderdaad. Bij mij wordt het wel een luchtige cake. Is je bakpoeder nog goed? Het klopt dat de cake zelf niet zo'n sterke chocoladesmaak heeft, daarom gaat de chocoladeglazuur er nog overheen. Deze brownies schijnen heel lekker te zijn (maar niet luchtig), ik moet ze zelf nog uitproberen: http://northernveg.blogspot.be/2011/09/super-fudgy-brownies.html

Mariska Hol op 29-9-2014 - 18:49

Beste Mevrouw kan ik ook palm suiker voor dit recept gebruiken ? Ik hoor het graag van u ?

Martine op 29-9-2014 - 19:30

Je hoeft mij geen u en mevrouw te noemen hoor, ik ben gewoon Martine ;-) Ik heb niet zo veel ervaring met palm suiker, maar ik denk dat het wel moet kunnen. Het krijgt misschien wel een iets andere smaak, maar het zal vast wel lekker zijn. Succes!

petra b op 13-4-2015 - 17:04

taarje goed gelukt ondanks dat ik het in iets grotere vorm heb gedaan 24 cm ik had geen 22 cm is wel iets platter maar wel lekkerr je eet bijna je vingers bij op hihih de site is heel goed en mooi op gebouwd veel susses met je site

Martine op 13-4-2015 - 17:11

Leuk Petra! Dankjewel voor de feedback.

Anja op 4-8-2015 - 17:28

staat in de oven , ben benieuwd :-)

Martine op 5-8-2015 - 13:23

Leuk! Is ie goed bevallen Anja?

Anja op 5-8-2015 - 14:37

Eerst heb ik geproeft voor ik de glazuurlaag er over ging doen. Aanvankelijk vond ik hem niet zoet genoeg, dus heb hem doormidden gesneden en een laag aardbeienjam ertussen gesmeerd. Net opnieuwe een stukje geproeft met het glazuur er overheen, en vond hem lekker, evenals mijn niet vegan zoons , en hij is goed gekeurd! Dus die kan in het archief haha, ga nu de citrustaart met bessen maken. Morgen ben ik jarig dus wil graag (stiekem) enkele vegan taartjes tussen het reguliere gebak voor het bezoek zetten. :-)

Martine op 5-8-2015 - 14:58

Jam ertussen doen wij tegenwoordig ook vaak, dat zou ik eigenlijk moeten opnemen in het recept, want daar wordt ie inderdaad véél lekkerder van. Fijne verjaardag morgen!

Dorien op 11-9-2015 - 16:18

Hey! Ik gebruik liever geen olie. Heb je hier ook een alternatief voor? Groetjes!!

Martine op 11-9-2015 - 17:36

Hoi Dorien, je kunt een deel van de olie vervangen door appelmoes, maar niet alles, want dat krijg je waarschijnlijk een taaie taart. Je zou half appelmoes, half olie kunnen doen. Of als je echt geen olie wilt gebruiken, zou je het kunnen proberen met half appelmoes en half notenpasta (bijvoorbeeld amandelpasta of eventueel tahin of vloeibare pindakaas). Dan krijg je wel een iets andere smaak, maar noten en chocola zijn geen slechte combi.

Anne op 28-9-2015 - 22:01

Wat een heerlijke taart! Ik ben erg kritisch op chocoladetaart omdat ik er vaak te weinig smaak aan vind zitten, maar deze is echt luchtig en kruimig en smeuig en smaakt heel erg naar chocola. En nog simpel te maken ook :)

Martine op 29-9-2015 - 10:16

Dankjewel voor het compliment Anne! Fijn dat het zo goed in de smaak viel.

Sophie op 16-10-2015 - 9:13

Ik heb deze lekkere taart inclusief dummy glazuur gemaakt & ze was echt geweldig!!! x

Martine op 17-10-2015 - 8:02

Fijn dat het zo lekker was Sophie!

yvonne op 6-11-2015 - 11:36

HEEEERLIJK!!! Gisteren gemaakt. Enige ingredienten aangepast: ipv bloem (die was op) appeltaartmix van Koopmans gebruikt, dus ietsje minder bakpoeder. Pakje soya banana van Alpro (anders heel pak soyamelk aanspreken) Voor glazuur kokosmelk van Go-tan gebruikt. Eroverheen: geroosterde pijnboompitten&amandelschaaf en geklopte soyaslagroom. Ben geen keukenprinses, maar dit is me gelukt en ik had succes! Dankjewel!

Martine op 6-11-2015 - 11:42

Super tof om te horen! Fijn dat het zo goed gelukt is.

Jojanneke op 11-11-2015 - 12:01

Die taart is top en is zelfs mij gelukt! Ik ben een drama met gebak, maar dit ging gewoon met gemak. Ik heb een gedeelte van de suiker vervangen met kokosbloesem suiker. Iets minder zoet, maar ook echt heel lekker. Ik had sojaroom opgeklopt en daar een aantal druppels pure chocola doorheen geroerd. Zag er super feestelijk uit. Thanks!

Martine op 11-11-2015 - 13:14

Fijn dat het zo goed gelukt is Jojanneke!

Mieke op 19-11-2015 - 12:26

Dit taartje heb ik al eens gemaakt en was prima gelukt en, zeker met de chocoladeglazuur heel lekker! Ik heb al heel wat vegataarten gemaakt, maar vraag me af waarom er in de recepten altijd olie gebruikt wordt. Kun je dat niet vervangen door plantaardige margarine?

Martine op 19-11-2015 - 13:54

Hoi Mieke, ik geef zelf de voorkeur aan olie voor cakes om meerdere redenen. 1: het is makkelijker, als je olie gebruikt heb je geen mixer nodig om het beslag te mengen. 2: het is best lastig om een volledig veganistische margarine te vinden die geschikt is om cakes mee te bakken. De meeste margarines bevatten dierlijke vitamine D3 uit schapenwolvet. De margarine van Alpro is wel helemaal vegan, maar die heeft een te laag vetpercentage om er goed mee te kunnnen bakken. 3: het is gezonder om vloeibare olie te gebruiken, omdat deze minder verzadigd vet en transvetten bevat dan margarine. 4: margarine is vaak gemaakt van tropische vetten zoals palmolie en kokosolie. Het is milieuvriendelijker om een lokale olie zoals koolzaad- of zonnebloemolie te gebruiken, waar geen regenwoud voor gekapt is en die niet per schip hierheen is vervoerd.

Als je wilt kun je de olie in mijn recepten vervangen door gesmolten margarine. Ik gebruik nooit vaste margarine in mijn cakes, dus ik weet niet of het daarmee ook zou werken. Als je graag een 'botersmaakje' aan je cake wilt, raad ik je van harte aan om eens een koolzaadolie met botersmaak te proberen, zoals die van Brassica. Erg lekker!

Helga op 6-2-2016 - 13:44

Net de taart gemaakt. Ik wou hem ontworpen maar hij viel uiteen. Ik denk wel dat het mijn eigen schuld is want de taart was nog niet volledig afgekoeld. Ik had hem in een silliconen bakvorm gedaan. Dat misschien ook maar beter niet meer doen? Maar in elk geval, de kruimels die ik reeds proefde zijn goddelijk! Dus, volgende keer maak ik hem in een bakvorm en wacht tot hij afgekoeld is.

Martine op 7-2-2016 - 22:45

Oh jammer Helga! Een stevige bakvorm en wachten tot hij helemaal afgekoelt is helpt. Ietsje langer bakken kan ook nog helpen.

Laura op 8-3-2016 - 15:07

Hoi Martine, Hoe lang is de taart nog goed nadat je hem hebt gemaakt? Ik wil de taart straks maken voor de verjaardag van mijn vriend donderdagavond. Denk je dat deze goed blijft als hij zoveel mogelijk in de koelkast staat? Groet, Laura

Martine op 8-3-2016 - 16:12

Ja, ik denk dat dat prima kan. In de koelkast blijft hij zeker drie-vier dagen goed.

Parham op 11-4-2016 - 16:12

Inderdaad gewoon sojamelk gebruiken. Kokosproducten uit Thailand, Indonesie zijn niet veganistisch(kokosnoten worden geplukt door aapjes onder dwangarbeid en vaak van moeder ontnomen met gebruik van geweld, tot dood aan toe)

Lianne op 26-4-2016 - 11:56

Kan ik dit beslag ook verdubbelen, ik heb namelijk een grote bakvorm maar zou het zo zonde vinden als de taart zo laag bleef

Martine op 26-4-2016 - 12:17

Hoi Lianne, voor een grote bakvorm denk ik dat je dit recept prima kunt verdubbelen. De baktijd is dan misschien wel iets langer.

Carla op 29-5-2016 - 12:03

Mijn kleinzoon is allergisch voor ei, koemelk, noten en soja. Ik heb voor een feestje de chocoladetaart en de perentaart gemaakt, beiden met rijstemelk ipv sojamelk. Het was een succes! Twee heerlijke taarten door iedereen met smaak gegeten en een kleinzoon die geen enkele allergische reactie had. Dank je wel voor deze fantastische site, Martine.

Martine op 29-5-2016 - 17:28

Dankjewel Carla, dat vind ik echt super tof om te horen!

juul op 18-6-2016 - 15:44

Hoi Martine, Ik heb het hele recept gevolgd ,in de oven en resultaat is dat het midden vloeibaar blijft met een korst erover en de randen stevig zijn een soort krater taart wel leuk om te vullen maar de bodem is vloeibaar dus niet te snijden. Het is een chocolade toetje geworden met vloeibaar midden. Ik zet de taart in de koeling kijken of het opstijfd. Had jij nog een idee wat er mis is gegaan.

Martine op 18-6-2016 - 15:57

Hoi Juul, jammer dat de taart niet zo goed gelukt is. Ik kan natuurlijk niet in jouw keuken kijken, maar ik denk dat je oven waarschijnlijk van zichzelf een te lage temperatuur geeft waardoor de taart niet goed gaar geworden is. Dat is een veelvoorkomend probleem. Je kunt dit zelf checken met een oventhermometer (o.a. te koop bij Blokker). Ik gok dat je je oven zo'n 30 graden heter zetten dan in het recept staat, maar met een oventhermometer kun je dat zelf controleren en goed instellen.

Susanne op 3-7-2016 - 14:51

De taart is heerlijk! Zou ik hier ook cupcakes van kunnen maken? Zo ja, hoe lang zou ik ze in de oven doen?

Martine op 3-7-2016 - 17:12

Ja, deze taart kun je prima als cupcakes bakken. Ik zou ze dan ongeveer 25 minuten in de oven doen, en dan de laatste minute even goed in de gaten houden of ze al klaar zijn.

Esther op 6-7-2016 - 11:37

Hallo, zit er in de pure chocolade (voor het glazuur) geen melk? Ik moet een lactose-/melkvrije taart maken en moet echt zeker weten dat nergens melk in zit..

Martine op 6-7-2016 - 17:51

Hoi Esther, pure chocola bevat meestal geen melk als ingredient, maar om het zeker te weten moet je even het etiket checken. Als je de taart maakt voor iemand die extreem gevoelig is voor melk kan zelfs 'kruisbesmetting' in de fabriek nog een probleem zijn omdat de chocola dan 'sporen van' melk kan bevatten, ondanks dat de receptuur zelf melkvrij is. In dat geval kun je misschien beter een glazuur maken van kokosolie, cacaopoeder, suiker en sojamelk.

Bo-Ann op 20-8-2016 - 12:12

Is deze taart zowel met de cups als grammen goed te maken? Ik heb vandaag voor mijn verjaardag zo'n cupsetje gekregen en wil deze graag gebruiken! Morgen om 11 uur komt de visite en dan wil ik hem serveren. Wat adviseer je? De taart vanavond bakken en morgen de glazuur doen? Of kan ik hem gewoon helemaal vanavond maken en tot morgen in de koelkast zetten? En dan een uurtje voor opdienen uit de koelkast?

Martine op 22-8-2016 - 7:34

Sorry dat ik te laat ben met reageren Bo-Ann, ik was een weekendje weg. IK heb deze oorspronkelijk met cups gemaakt, dus het werkt juist heel goed met cups. Een dag van tevoren bakken en dan 's morgens de glazuur doen werkt pima. Ik hoop dat het alsnog gelukt is!

Bo-Ann op 22-8-2016 - 9:02

Hoi Martine, De taart is met cups goed gelukt, alleen de glazuur niet. Die was niet vloeibaar, ik heb wat extra sojamelk erbij gedaan, maar dat durfde ik niet zo goed. Het werd dus eigenlijk meer een creme. Ik deed gewoon alsof het zo hoorde; iedereen vond hem erg lekker! Ik heb hem getopt met frambozen.

Martine op 22-8-2016 - 21:00

Als de glazuur niet vloeibaar was heb je hem denk ik te lang laten afkoelen. Het idee is dat je hem lauwwarm over de taart verdeelt en dat hij daarna afkoelt en opstijft. Met extra sojamelk erbij wordt hij inderdaad vloeibaarder, maar dan stijft hij ook niet meer op. Goed dat je gewoon net gedaan hebt alsof het zo hoorde, en dat je gasten er lekker van gesmuld hebben. :)

Bo-Ann op 23-8-2016 - 9:22

Glazuur was direct al niet vloeibaar, misschien lag het aan mijn chocola...

Martine op 23-8-2016 - 9:33

Dat is wel gek ja, dat heb ik zelf echt nog nooit gehad...

Mandy op 18-10-2016 - 11:45

Hallo, Kan ik de taart ook een avond van tevoren maken om de volgende dag op te eten? :) groetjes Mandy

Martine op 18-10-2016 - 19:22

Ja, dat kan prima! Hij blijft in de koelkast een paar dagen goed.

Tinsel op 5-12-2016 - 7:12

Ik heb deze taart gisteren gemaakt. Omdat ik geen sojamelk had, heb ik water gebruikt. De glazuurlaag heb ik niet gemaakt, waardoor het gewoon een cake is geworden. Maar hij was heerlijk! Met z'n tweeen hebben we de cake helemaal opgegeten! Volgende keer ga ik de glazuurlaag ook maken en versieren met aardbeien :) Dankjewel Martine.

Martine op 5-12-2016 - 8:34

Leuk Tinsel, fijn dat het lekker was!

Fleur op 23-12-2016 - 12:23

Hey, dit klinkt misschien een beetje stom, maar geld 180° voor elk soort oven? Ik bak niet zo vaak meer, maar wil deze taart maken voor de kerst. Groetjes Fleur.

Martine op 23-12-2016 - 14:06

Hoi Fleur, 180 graden is voor een 'gewone' oven. Als je oven een hetelucht stand heeft moet je hem daarbij waarschijnlijk 10-20 graden lager instellen. Succes!

Fleur op 23-12-2016 - 14:15

Okay, dank je wel!! Alvast fijne feestdagen!!

Tina op 22-6-2017 - 12:04

hey! ik wil de taart dit weekend maken, zou het ook gaan met amandelmelk? :)

Martine op 22-6-2017 - 14:52

Hoi Tina, dat kan prima!

Lilo op 3-9-2017 - 23:42

Gisteren gemaakt, hij was heerlijk!

Martine op 4-9-2017 - 0:14

Fijn Lilo!

Linda op 15-9-2017 - 13:47

Hoi Martine , ik vroeg me af als ik wat meer glazuur maak. Kan ik er dan ook toefjes van maken net als bij de verjaardagstaart? (die heb ik vorige week gemaakt, viel goed in de smaak hier) daar is het glazuur met sojaroom en niet soja melk. Groetjes Linda

Martine op 15-9-2017 - 22:46

Hoi Linda, als je deze glazuur ver genoeg laat opstijven kun je er inderdaad toefjes van spuiten net als bij de verjaardagstaart.

Moniek op 15-9-2017 - 21:32

Hoi Martine! Morgen ga ik mijn 2de poging doen voor deze taart, eerste keer totaal mislukt helaas. Was een dikke plak geworden, had ook een grotere taartform dus misschien lag het daaraan. Maar ik had even een vraagje, kan ik ipv olie ook magarine gebruiken? En kan ik ook baking soda gebruiken ipv bakpoeder, zo ja moet ik dan de zelfde gr aanhouden? Alvast bedankt! Hopelijk gaat het nu wel lukken :D

Martine op 15-9-2017 - 22:40

Hoi Moniek, van een te grote bakvorm krijg je inderdaad een platte koek. Margarine in plaats van olie kan denk ik, maar dan moet je de margarine wel smelten zodat het vloeibaar is net als olie. Je kunt baking soda gebruiken. Dan moet je maar 1 theelepel gebruiken en een eetlepel azijn of citroensap erbij doen, wat baking soda werkt alleen in combinatie met een zuur.

Mieke op 26-9-2017 - 21:50

Hoi! Na al een paar keer je heerlijke frambozenkruimeltaart te hebben gemaakt, ga ik nu (morgen) deze proberen. Ik heb alleen een springvorm van 24 cm en eentje van 18 cm. Welke raad jij aan?

Martine op 26-9-2017 - 22:19

Leuk Mieke! Dan zou ik voor 24 gaan, met 18 stroomt de vorm misschien over.

Mieke op 30-9-2017 - 22:12

Mmmmm, hij was heerlijk! Ik had gehakte noten door het beslag gedaan en op het glazuur. Jammie.

Martine op 1-10-2017 - 10:02

Klinkt goed Mieke. Leuk!

Bo-Ann op 6-10-2017 - 21:20

Hoi Martine, Als ik een gewoon beslag wil, kan ik dan gewoon de cacao weglaten of kloppen dan de verhoudingen niet meer? Ik wil hem dan halveren, slagroom ertussen en wel de chocoglazuur erover.

Martine op 7-10-2017 - 10:16

Hoi Bo-Ann, als je de cacao weglaat kloppen de verhoudingen inderdaad niet meer. Dan kun je beter de cakelaag van mijn frambozentaart maken, zonder de toppings en zonder citroenaroma: https://vegetus.nl/frambozentaart-met-crumble-topping/

Bo-Ann op 7-10-2017 - 20:55

Ok bedankt! Ik heb deze chocotaart vandaag weer gemaakt. Er kwam iets minder visite dan verwacht, dus ik heb mezelf opgeofferd en drie punten gegeten. Iemand moet het doen he. Pompiedom.

Nicole op 11-11-2017 - 10:16

Hoi Martine, ik vroeg me af of je de taart ook kan invriezen? Als hij dan niet helemaal opgaat , dan hoef ik hem niet weg te gooien ;-)

Martine op 12-11-2017 - 11:12

Hoi Nicole, ik weet niet zeker of de chocoladeglazuur mooi blijft in de vriezer, maar je kunt het proberen. In de koelkast blijft deze taart ook wel een weekje goed.

Femke op 7-12-2017 - 14:19

Lekker, maar de helft minder suiker gebruikt. Sinaasappelsap door de topping gedaan, havermelk ipv soja en kokosolie gebruikt als plantaardige olie. Bedankt voor de tip!

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.