Oma’s yoghurttaart met stukjes fruit

28 July 2014 onder Cake en gebak, Dessert
Kenmerken: , , , ,
Voor: 10-12 personen
Kwarktaart met fruit, vegan, zonder melk, met sojayoghurt

Mijn oma maakte vroeger voor verjaardagen vaak kwarktaart met banaan en mandarijntjes. Ik vond die taart altijd super lekker en ik keek er enorm naar uit. De vulling maakte ze van koemelk-kwark met gelatine, dingen die ik tegenwoordig niet meer eet, maar deze variant met sojayoghurt en agar komt gelukkig dicht in de buurt van het origineel. De taart smaakt heerlijk fris en je hoeft de oven er niet voor aan te zetten, wat erg fijn is met dit warme weer.

Deze taart heb je in een handomdraai gemaakt en hij ziet er ook nog leuk uit. We vierden afgelopen weekend Davids verjaardag, en omdat we net terug waren van vakantie had ik niet zo'n zin om lang in de keuken te staan. Ik was ongeveer drie kwartier bezig, van het verkruimelen van de koekjes tot het storten van de vulling. Toen hoefde hij alleen nog maar op te stijven in de koelkast.

Deze taart is genoeg voor 10 à 12 personen. Als je dat wat veel vind kun je ook een kleinere taart maken met bijvoorbeeld 2/3 of 1/3 van het recept. Gebruik dan een kleinere taartvorm (of zelfs gewoon een rond tupperware bakje) en 500 of 250 ml sojayoghurt en respectievelijk 1 of 1/2 theelepel agar. Zo maak ik bijvoorbeeld wel eens snel een taartje als toetje als er mensen komen eten.

Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Neem bijvoorbeeld sojayoghurt met een smaakje en/of gebruik andere soorten fruit voor de vulling. Een bodem van speculaasjes of andere kruidige koekjes is ook lekker.

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 200-250 gram vegan koekjes (ik had Verkade kokos Nizza)
 • 60 gram plantaardige margarine
 • 4-6 eetlepels water
 • 2 eetlepels suiker (optioneel)

Voor de vulling

 • 1 cup water
 • 1 1/2 theelepel agar poeder
 • 1 theelepel maizena
 • 6 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel citroen of limoensap
 • 1/2 theelepel vanille-extract
 • 750 ml naturel sojayoghurt (bijv. Alpro Mild&Creamy)
 • 1 klein blikje mandarijntjes, uitgelekt
 • 2 rijpe, maar niet overrijpe bananen, in schijfjes
 • extra fruit of gekleurde sprinkeltjes om de taart te versieren

Bereiding

Maak de bodem

Verkruimel de koekjes door ze fijn te hakken in een foodprocessor of door ze in een stevige zak te doen en er met een deegroller of ander zwaar voorwerp op te drukken. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 à 26 cm met bakpapier.

Smelt in een pannetje de margarine en roer de koekkruimels erdoor. Rooster de koekkruimels al omscheppend op laag vuur tot ze een beetje goudbruin beginnen te worden. Voeg eventueel suiker toe om het mengsel zoeter te maken. Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje het water toe tot het mengsel een kruimelig deeg vormt.

Doe het koekjesmengsel in de springvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem en eventueel de opstaande randen. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel zodat het een stevige taartbodem wordt. Zet weg en laat afkoelen.

Maak de vulling

Doe het water samen met de agar, maizena, suiker, citroensap en vanille extract in een pannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken tot de agar goed opgelost is. Voeg nu geleidelijk en al roerend de yoghurt toe en laat het geheel nog even doorwarmen terwijl je blijft roeren.

Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes mandarijn en banaan toe aan de vulling en schep goed om. Giet de vulling voorzichtig in de afgekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart half uurtje op kamertemperatuur afkoelen en opstijven. Zet de taart nu minstens twee uur in de koelkast zodat hij verder kan opstijven.

Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast en snijd hem in punten. Versier de punten eventueel met vers fruit of - voor extra oma-factor - met gekleurde sprinkeltjes.

62 Reacties

Jet op 28-7-2014 - 16:47
Oh, wat een fijn recept Martine! Ik maak steeds vegan "cheesecakes" in alle smaken en kleuren, maar daar moeten altijd bergen noten in zodat ze heel vet en machtig worden. Dit lijkt me een fijn en veel lichter alternatief.
Martine op 28-7-2014 - 16:52
Ja klopt, deze taart is lekker licht.
Marloes op 1-8-2014 - 21:31
Yum, lijkt me een heerlijke taart! Zou je zo kunnen inzenden voor het nieuwe foodblog event ;-). Deze maand organiseer ik 'm en het thema is citrusvruchten. Doe je weer mee? http://iturl.nl/sncZ8_
Martine op 1-8-2014 - 21:50
Hey Marloes, lijkt me leuk om weer mee te doen! Ik weet alleen niet of ik deze maand nog een keer iets met citrusvruchten ga maken. Het is een beetje flauw als ik met deze post uit juli kom aanhobbelen... Jouw cantuccini koekjes van vorige maand zagen er heerlijk uit trouwens, mooie foto's ook!
Martine op 6-9-2014 - 15:40
Nu ik het teruglees is 100 gram inderdaad wel erg enthousiast. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet precies heb afgemeten toen ik deze bodem maakte, ik heb het gewoon op gevoel gedaan en daarna ingeschat hoeveel ik heb gebruikt op basis van hoe leeg het bakje margarine was... Hopelijk is de taart alsnog lekker. Ik ga de hoeveelheid aanpassen naar 60 gram. Dankjewel voor de feedback.
Mariska Hol op 24-9-2014 - 15:27
Beste Mevrouw . Ik wil deze taart graag gaan maken . Aleen ik heb og een vraag voor de vulling staat er een cup water hoeveel is dat ? Ik hoor graag van je groetjes Mariska Hol
Martine op 24-9-2014 - 15:32
Hoi Mariska, een cup is 240 ml. Succes!
Mariska Hol op 30-9-2014 - 10:14
Hoi Martine . Even een vraagje die 6 eetlepels suiker voor de vulling doe je dat met gewone suiker of rietsuiker ? IK heb wel eens vernomen dat rietsuiker en gewone suiker het zelfde is . DE chocolade taart zou ik die een dag van te voren kunnen maken en dan de volgende dag de chocolade er over heen doen ? De taart word voor mijn zoontje die zondag 6 word . Bedankt voor al je antwoorden , Groetjes Mariska Hol
Martine op 30-9-2014 - 10:34

Rietsuiker of gewone suiker maakt niet veel uit. Rietsuiker bevat een klein beetje mineralen waardoor het een beetje gele kleur kan geven, maar voor deze 6 eetlepels zal het niet veel uitmaken.

De chocoladetaart kun je prima een dag van tevoren maken. Je kunt de glazuur er ook de dag van tevoren er al over doen, die blijft gewoon goed. Als je hem wel op de dag van de verjaardag erover doet, let dan op dat hij wel een poosje moet opstijven, dus je kunt hem niet meteen serveren. Veel plezier met de verjaardag!

Dennis op 21-11-2014 - 14:42
He Martine, allereerst wat een super lekkere en leuke recepten heb je op de site staan. Ik heb me over sommige recepten echt verbaasd hoe lekker deze waren, zoals de cheesecake en de curry met bloemkool en peer. Maar wat ik mij nog afvroeg, kan ik Alpro Keuken gebruiken voor de plantaardige margarine in dit recept, en ook voor de moccataart? Alvast bedankt!
Martine op 21-11-2014 - 15:01
Dankjewel voor het compliment Dennis. :-) Voor dit recept kun je prima de vloeibare margarine van Alpro gebruiken. Voor de frosting van de mokkataart kan dat niet, want daar heb je echt een stevige margarine voor nodig, zodat die van Provamel of Healthy Planet, te koop bij biowinkels. Succes!
Dennis op 21-11-2014 - 17:51
Geen dank hoor! Wat ik mij ook nog afvroeg, wat voor een 'pannetje' gebruik je, of kun je het beste gebruiken, om de koekbodem in de bakken ? Groetjes, Dennis
Martine op 21-11-2014 - 21:35
Het soort pan maakt voor de koekkruimels niet uit, als hij maar groot genoeg is, een koekenpan of een sauspan. Je roostert de kruimels met de margarine in de pan, en dan stort je ze in de springvorm waar je de taart in gaat maken en drukt ze plat tot het een mooie egale bodem is.
Dennis op 22-11-2014 - 23:05
Ik heb de taart net even gemaakt, maar het resultaat vanuit het pannetje is nogal waterig ? Van de bovenkant glad strijken is absoluut geen sprake daarvoor is het veel te waterig. Overigens heeft de agar wel 3 minuten gekookt dus daar kan het niet aan liggen. Misschien dat het over een half uur wat meer is opgestijfd maar dat is afwachten. Wat ik echter niet snap is wanneer ik de vanille-extract en banaan had toe moeten voegen, die staan in de recepten lijst maar niet in de beschrijving ? Of werd de banaan ook met stukjes fruit bedoeld? Ik hoop dat ie nog goed smaakt zonder de banaan en vanille extract. Groetjes Dennis
Martine op 22-11-2014 - 23:25
Het yoghurt-agar mengsel is na het koken inderdaad nog erg vloeibaar en moet minstens een een uurtje of twee opstijven. Met gladstrijken bedoel ik dat er geen vruchtjes meer uit de vulling omhoog steken. Blijkbaar ben ik vergeten het vanille-extract in de beschrijving te noemen, dat had je kunnen toevoegen samen met de yoghurt. Sorry voor het foutje, ga ik binnenkort even corrigeren. De banaan hoort inderdaad bij de stukjes fruit. Zonder banaan en vanille-extract is het vast alsnog lekker.
Dennis op 23-11-2014 - 0:32
Het mengels is inderdaad al wat gestolt :) Ik ga er ook vanuit dat 'ie alsnog wel lekker word. Bedankt voor de reacties !
Martine op 23-11-2014 - 8:43
Is het gelukt? Ik heb de instructies inmiddels aangepast zodat het wat duidelijker is. Dankjewel voor de feedback! :-)
Inez op 15-2-2015 - 11:23
Vraagje over de vulling: als de yoghurt geleidelijk aan het kokende agar-mengseltje wordt toegevoegd, moet de massa daarna dan opnieuw aan de kook gebracht worden? Ik heb dat zojuist niet gedaan en vrees nu voor mijn taart :-o De tijd zal het leren....
Martine op 15-2-2015 - 13:05
Nee dat hoeft niet. Ik warm het agar-yoghurtmengsel wel altijd nog een beetje door terwijl ik het even goed meng met een garde, maar echt aan de kook brengen hoeft niet. Is de taart goed gelukt?
Dennis op 16-2-2015 - 12:42
Poging twee van deze super smakelijke taart. Deze keer lijkt mij beter gegaan als de vorige, die kon ik helaas niet eten (wel drinken) omdat die te waterig bleef, ik geef de agar de schuld, misschien een verkeerde 'batch' geweest. Alleen zit ik even met het volgende, er staat in het recept 750 ml soya yoghurt, maar hoeveel gram is dat? Klinkt misschien stom maar bij ons verkopen ze namelijk alleen 450 'gram' verpakkingen en nu vraag ik mij dus af of ik goed reken als ik zeg dat 1 ml soyayoghurt gelijk staat aan 1 gram soyayoghurt, en ik dus ongeveer 2 pakken nodig heb.
Martine op 16-2-2015 - 13:09
750 ml sojayoghurt weegt inderdaad ongeveer 750 gram, dus met twee pakken van 450 gram heb je ruimschoots voldoende. De hoeveelheden in dit recept luisteren ook niet zo nauw, dus een paar gram meer of minder yoghurt maakt niet zo veel uit.
Inez op 17-2-2015 - 11:19
Martine, nee de taart was niet goed opgestijfd... Ik krijg de neiging er meer agar in te doen dan dat anderhalve theelepeltje (of eetlepel?). Kan dat ongestraft? De smaak was heerlijk, dus de taart verdient een 2e poging! Hij lijkt heel erg op een 'echte' kwarktaart, zelfs meer nog dan de cheesecake-frambozen met zijdetofu die ik een paar weken geleden met goed resultaat maakte. Ik ben benieuwd of Dennis' taart gisteren goed gelukt is. Zijn probleem leek een beetje op het mijne...
Martine op 20-2-2015 - 10:30
Hoi Inez, sorry voor de late reactie, ik was een paar dagen op congres in Duitsland. Jammer dat het niet gelukt is met de taart! Bij heel veel mensen gaat het goed, maar af en toe is er iemand bij wie de vulling niet goed opstijft. Ik kan niet echt bedenken waar dat aan ligt. Anderhalve theelepel agar is in principe genoeg. Zo maak ik het zelf ook altijd. Had je agar poeder of misschien agar vlokken? Van de vlokken heb je wel meer nodig, en die moet je ook langer koken om ze goed te laten oplossen. Je kunt proberen om wat meer agar toe te voegen, en/of de agar nog wat langer te koken zodat het beter oplost. Ik hoop dat het de volgende keer wel goed gaat!
Lucie op 19-6-2015 - 21:13
Hoi Martine. Is het mogelijk om de taart een dag van te voren te maken of gaat de vulling dan uitlopen. En zo ja......hoelang is hij dan te bewaren?
Martine op 19-6-2015 - 22:39
Deze taart kun je prima een dag van tevoren maken. In de koelkast blijft de vulling zeker een dag of vier goed.
Eleonora op 24-2-2016 - 13:09
Martine... is die 6 el suiker echt nodig in dit recept? Ik heb hem al een keer eerder gemaakt, maar we willen de suiker wat gaan beperken.
Martine op 24-2-2016 - 18:23
Je kunt het proberen, maar ik denk dat het zonder suiker erg zuur is. Je zou eventueel een gezoete sojayoghurt kunnen gebruiken, maar daar zit dan misschien wel net zo veel of zelfs nog meer suiker in. Zes eetlepels op een taart voor 10-12 personen is niet zo veel. Je kunt de suiker wel vervangen door een ander zoetmiddel als je dat prettig vindt.
Eleonora op 25-2-2016 - 12:23
We hebben het geprobeerd :) ging prima. Inderdaad wat minder zoet, maar nog steeds goed te doen door het toegevoegde fruit. Ik heb mango toegevoegd en dat maakte de taart weer wat zoeter. Mijn man heeft opdracht gekregen van de dietist om suikers (ook andere zoetmiddelen zoals palmsuiker etc) te bannen ivm darmklachten(mag wel gewoon de suiker zoals de natuur het bied in de vorm van fruit). we hebben dus ook ongezoete yoghurt genomen en de koekjes vervangen voor amandelmeel. Deze taart kwam dus het meest in de richting, en met kleine aanpassingen toch goed gelukt :)
Martine op 25-2-2016 - 13:39
Fijn dat het toch lekker was Eleonora!
Ryanne op 29-2-2016 - 12:52
Dag Martine. Ik zou deze taart graag morgen maken voor mijn vaders verjaardag. Ik vroeg me alleen af of de maïzena echt nodig is. Ik vind het namelijk zonde om voor een theelepel een heel pakje te kopen. Zou bloem, allesbinder of extra agar ook kunnen?
Martine op 29-2-2016 - 14:22
Leuk dat je deze taart wilt maken Ryanne! Als je allesbinder hebt zou ik dat gebruiken in plaats van maizena. Allesbinder is namelijk ook een zetmeel. Bloem zou ook kunnen. Van extra agar wordt de taart misschien een beetje te rubberig.
Ryanne op 2-3-2016 - 21:49
Dag Martine, Bedankt voor voor de snelle reactie! Ik heb de maïzena vervangen door 2tl bloem. De taart heeft bijna 24uur in de koelkast gestaan en was nu stijf genoeg. Alleen de bodem was niet helemaal goed gelukt, maar verder was de taart erg lekker! Bedankt weer voor het fijne recept.
Martine op 3-3-2016 - 14:35
Fijn om te horen Ryanne!
Suzanne op 25-6-2016 - 19:34
Heerlijk recept dit, lekker fris taartje! Laatst al gemaakt met mandarijntjes, vandaag met aardbeien en time-outkoeken als bodem. Ik hoop dat hij weer net zo lekker wordt. Bedankt voor het recept!
Martine op 25-6-2016 - 23:14
Oeh, aardbeien en Time-out klinkt heel goed. Leuk!
Monica op 6-8-2016 - 17:54
Hai Martine, kun je ipv yoghurt ook zijdentofu gebruiken?
Martine op 6-8-2016 - 21:02
Hoi Monica, ik denk dat dat op zich wel kan, maar dan moet je wel iets toevoegen om een lekker frisse smaak te krijgen, want zijdetofu mist de zurige smaak van yoghurt. Misschien een paar eetlepels citroen- of limoensap?
Inez op 20-8-2016 - 20:53
Om mislukte taarten te voorkomen: de term agar is niet eenduidig, ben ik achter. Ik lees dat 4 gram agar van Lima geschikt is om ongeveer 1 liter vloeistof te binden. De verhouding van agar van Marmello 5 gram voor ca half liter! Dit zijn richtlijnen en zal iets afhangen van de gewenste dikte. Maar grote verschillen dus! Dat verklaart waarschijnlijk waarom het bij mij niet opstijfde (tijdje terug alweer).
Martine op 22-8-2016 - 20:06
Hoi Inez, ik heb deze taart al met agar van verschillende merken gemaakt en nooit problemen gehad, maar het zou kunnen dat er verschil zit tussen de merken.
Lana op 2-9-2016 - 12:37
Hi Martine, Ik wil deze taart heel graag een keer maken binnenkort, maar ik vroeg me af of je in plaats van maizena ook xanthaangom zou kunnen gebruiken. Daar hebben we nog een busje van staan, terwijl ik voor maizena weer een nieuw pak zou moeten kopen en ik gebruik het eigenlijk nooit. Waarschijnlijk is het dus allang niet meer te eten tegen de tijd dat ik het weer nodig heb. Dankjewel alvast voor je reactie!
Martine op 2-9-2016 - 13:35
Hoi Lana, Ik denk dat het wel kan met xanthaangom ja, maar dan moet je echt heel weinig gebruikten, 1/8 theelepel ofzo. Je zou de maizena ook gewoon weg kunnen laten, of vervangen door bloem als je dat wel in huis hebt.
Lana op 2-9-2016 - 13:50
O, da's wel heel weinig... ik probeer het wel met bloem. Dankjewel voor je snelle antwoord!
Susanne op 31-1-2017 - 12:27
Hoi Martine, Is deze taart ook te maken met de nieuwe kwark van alpro? Hoe zou jij dit aanpakken? Groetjes, Susanne.
Martine op 31-1-2017 - 12:39
Hoi Susanne, je kunt dit recept prima maken met de nieuwe Alpro kwark. Ik denk dat je het recept gewoon hetzelfde kunt houden en de kwark gebruiken in plaats van yoghurt.
suus op 17-2-2017 - 16:08
kan het opstijven niet aan de soort agar liggen? misschien kan je jouw merk vermelden? bij de pakjes van lima zit 2gr in wat genoeg is voor 500ml en bij agar zakjes van biovegan(ekoplaza) 6gr wat genoeg is voor 500ml. groot verschil dus.. stel het gaat over de lima agar maar iemand gebruikt die van biovegan kan het dus veel te waterig worden aangezien die van Lima 3x zo sterk is?
Martine op 17-2-2017 - 22:50
Hoi Suus, ik heb dit met agar van verschillende merken geprobeerd, en het resultaat is altijd goed. Ik weet niet of die van Lima 3x zo sterk is, of dat ze gewoon een recept geven voor een veel minder stevige gel dan biovegan. Bij de meeste mensen helpt langer doorwarmen goed voor het opstijven.
Inez op 7-5-2017 - 7:15
Voor de mensen die het misschien niet aandurven vanwege bovengenoemde agarverschillen: met Biovegan lukte deze taart bij mij (eerder problemen met ander merk)! Gisterenavond gemaakt met aardbeien. Echt mooi resultaat; ik doe er de volgende keer wel wat meer suiker in. Hoe lang blijft ie nu goed in de koelkast, m.a.w. wanneer verliest de agar zijn bindkracht?
Martine op 7-5-2017 - 17:44
Fijn dat het goed gelukt is Inez. Bij mij blijft deze taart zeker 4 dagen goed.
Hajni op 2-6-2017 - 13:24
Hallo Martine!Ik heb de taart gemaakt,maar deed alleen 1/2 agar poeder in plaats van 11/2.Achteraf nog 1 theelepel in een beetje water opgelost en van de vulling beetje erbij gedaan en dan dat weer helemaal gemengd met de rest van de vulling.Denk je dat het zo op gaat stijven.? Mijn andere vraag is over de chocoladetaart.Daar heb ik dus in plaats van tarwebloem 70gr amandel en 70 gr rijstmeel gebruikt,maar de binnenkant van het taart vind ik een beetje zacht. Zou ik meer van de meel moeten gebruiken.Je gaf aan n get recept,140 gr tarwebloem. Bedankt
Martine op 5-6-2017 - 16:41
Hoi Hajni! Is het gelukt met de yoghurttaart? Het is beter om alle agar meteen mee te koken. Als je tarwemeel gaat vervangen door andere meelsoorten kan het zijn dat je meer of minder nodig hebt. Amandelmeel neemt bijvoorbeeld niet zo veel vocht op, dus als je dat gebruikt zou je wat minder melk erbij moeten doen. Om de goede verhoudingen te vinden zul je zelf moeten experimenteren. Er is niet echt makkelijke manier om uit te rekenen hoeveel je moet gebruiken voor een goed resultaat.
Lana op 3-8-2017 - 16:44
Hoi Martine, ik zit met een ideetje om deze taart met verschillende laagjes te maken. Moet ik dan telkens de volle 2,5 uur wachten denk je, voordat de volgende laag erop kan? Alvast bedankt voor je antwoord!
Martine op 3-8-2017 - 17:31
Hoi Lana, de volle 2,5 uur zeker niet. Dunne laagjes koelen veel sneller af, zeker als je de taart tussendoor even in de koelkast zet. En je kunt de volgende er ook al voorzichtig op gieten als de vorige nog niet volledig gestold is. Even voorzichtig met je vinger in het midden voelen of het al stevig genoeg is. Bedenk wel eerst een oplossing voor het warm houden van het deel van het mengsel wat je nog niet in de vorm gestort hebt, want dat gaat natuurlijk ook stollen. Succes!
Lana op 6-8-2017 - 22:01
Jeej, gelukt! Ik hoefde echt maar een half uur te wachten voor de volgende laag erop kon (ik had 6 laagjes, dus die waren ook wel redelijk dun). En het mengsel maakte ik per laagje, in de tijd dat de voorgaande laag aan het opstijven was. Van tevoren de volledige hoeveelheid maizena en agar agar gepakt en dat in zessen verdeeld, zodat ik geen gedoe zou hebben met minuscule hoeveelheden afwegen. Ging prima.
Martine op 7-8-2017 - 9:52
Ha tof Lana!
Steven op 13-11-2017 - 20:39
Bedankt voor het recept! Ik heb gisteren deze taart gemaakt. precies volgens het recept. in een vorm van 25cm doorsne is hij 2,5cm hoog geworden wat mij verbaasde. Nu de taart is aangesneden en in de koelkast wordt bewaart komt er een licht-bruine vloeistof uit gedropen (enig idee wat dit kan zijn?) Als ik deze taart vergelijk met een (normale) kwarktaart is deze wel erg nat en vooral de bodem plakkerig. Kan ik hier iets aan doen door de volgende keer minder water te gebruiken? De mensen die hem geproeft hadden konden het helaas niet waarderen. Ik vind de smaak wel oké vergeleken met een met een andere kwarktaart alleen wat te nat. volgende keer beter.
Martine op 13-11-2017 - 22:23
Hoi Steven, er is waarschijnlijk iets fout gegaan met de agar. Probeer een volgende keer het yoghurt-agarmengsel wat langer door te warmen. De verhoudingen in het recept zijn goed, want ikzelf en vele anderen hebben deze al succesvol gemaakt. Mijn familie vindt deze taart heerlijk. Vervelend dat hij bij jou niet meteen goed gelukt is.
Carolien op 6-11-2019 - 9:20
Hoe groot is je springvorm voor de yoghurttaart?
Martine op 13-12-2019 - 17:53
Hoi Carolien, zoals ook in het recept staat kun je een springvorm van 24 of 26 cm gebruiken.
Annemiek op 17-1-2020 - 19:46
Ik vraag mij af waar de maizena voor is. En ik lees dat agar agar niet met zuur samen kan en toch gebruik je citroensap, dat begrijp ik niet.
Martine op 19-1-2020 - 22:11
Hoi Annemiek, de maizena helpt om de agar langer stabiel te houden, zodat de taart geen vocht verliest als je overgebleven stukjes een dag of drie wilt bewaren. Agar stolt wat minder makkelijk met zure ingrediënten, maar de hoeveelheid agar in dit recept is daarop berekend, zodat het toch goed werkt. De yoghurt zelf is bovendien ook zuur.
Sonja op 19-8-2020 - 20:16
OMG, wat een toprecept! Even lekker als de kwarktaart uit m’n jeugd! Ik heb hem vandaag gemaakt als proefje voor een feest aankomend weekend (bodem van Nizza, mango bovenop de taart). Mijn vrouw, na proeven:”Nailed it: hiervan gaat niemand geloven dat hij vegan is!” 😉
Martine op 24-8-2020 - 11:32
Super gaaf Sonja! Fijn dat het recept zo goed bevalt.

Schrijf een reactie