Groentelasagne met vegan crème fraîche
29 August 2012 onder
Kenmerken: | Fermentatie, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Zomergerecht |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
We hebben al een traditioneel lasagnerecept op de site, dus vandaag gaan we de creative kant op: een glutenvrije en koolhydraatarme lasagne met plakken gegrilde courgette in plaats van lasagnebladen.
De witte saus in deze lasagne bestaat uit zelfgemaakte 'crème fraîche' op basis van gepureerde amandelen die ik laat fermenteren met melkzuurbacteriën uit rejuvelac (daarvan heb ik tegenwoordig bijna standaard een flesje in de koelkast staan). Ik kan me voorstellen dat je misschien geen zin hebt in dit soort fermentatie-experimenten, alleen maar om lasagne te kunnen maken. Gebruik in dat geval de amandelroom uit ons recept voor koolhydraatarme moussaka. Bijna net zo lekker, maar net even wat makkelijker.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = 1 flinke koffiemok
Voor de witte saus
- 1/2 kop blanke amandelen, enkele uren geweekt in water en daarna afgegoten
- 3/4 kop vers water
- 1 eetlepel rejuvelac (zelf te maken aan de hand van dit recept)
- 1/4 theelepel johannesbroodpitmeel (optioneel, gebruik een paar eetlepels minder water als je dit weglaat)
- 1 mespunt zout
Gehakt en 'lasagnebladen'
- 60 g droge sojabrokjes/TVP of een pakje vegagehakt uit de supermarkt
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 courgettes in plakken van 3-5 mm
- 1 à 2 eetlepels olijfolie
Voor de rode saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode of gele paprika, in stukjes
- 1 bakje champignons, in schijfjes
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel tijm
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel versgemalen peper
5 Reacties
Schrijf een reactie