Snelle Mexicaanse bonensoep
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 20 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Naarmate het einde van mijn proefschrift dichterbij komt, merk ik dat ik minder ruimte in mijn hoofd heb om 's avonds uitgebreid te koken (gek genoeg heb ik juist wel veel inspiratie om cakes en taarten te bakken...). We eten dus regelmatig dezelfde simpele gerechtjes: pasta met broccoli, éénpansnoedels, éénpanspasta, linzendahl en currysoep.
Die currysoep is heel populair bij de lezers en bij mijn schoonmoeder. In een handomdraai zwiep je alle ingrediënten de pan in, en een kwartiertje later heb je een lekker dikke, kruidige maaltijdsoep. Van zulke soepen zouden we er meer moeten hebben! Dat heb ik natuurlijk zelf in de hand, dus bij deze nog zo'n lekker snelle soep, dit keer met een Mexicaans thema.
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 grote wortel, geschild en in blokjes
- 300 g (1 blik) zwarte bonen of kidneybonen
- 400 g (1 blik) tomatenblokjes op sap
- 400 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1/4 à 1/2 theelepel chilipoeder
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de ui en wortel een paar minuten tot de ui glazig is. Doe de bonen, tomaten, water, bouillon en kruiden erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Serveer met geroosterde tortilla's, zelfgebakken maisbrood, pitabroodjes of baguettes.
9 Reacties
Schrijf een reactie