Vegan pizza met pittig ‘gehakt’
2 July 2016 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Lekker voor kinderen, Vleesvervanger |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 30 minuten, koken 15 minuten, totaal 120 minuten |
Voor: | 2 personen |
David en ik eten graag pizza, dus we hebben al heel wat variaties geprobeerd. Omdat we allebei al zo lang vegetariƫr zijn aten we eigenlijk nooit vleesvervangers op onze pizza's. Daar is nu verandering in gekomen, want ik heb ontdekt dat gekruide sojabrokjes heel erg lekker zijn op pizza! Ze zorgen er bovendien voor dat de pizza wat vullender en eiwitrijker is, ook niet verkeerd. In plaats van sojabrokjes kun je ook kant-en-klaar vegetarisch gehakt gebruiken.
Dit recept kost wat tijd, maar het is redelijk makkelijk te maken en ook nog eens heel budgetvriendelijk. Als je wat minder tijd en meer geld hebt kun je het ook prima maken met een voorgebakken pizzabodem of pizzadeeg uit de supermarkt. Volg dan wel de afbakinstructies op de verpakking, zulke bodems verbranden snel als je de oven zo heet zet als in dit recept staat.
De ingrediƫnten
Voor de bodem
- 240 gram (1 1/2 kop) bloem
- 1 theelepel instant gist
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie + een beetje extra
- ongeveer 140 ml (2/3 kop) lauwwarm water
Voor de toppings
- 30 gram sojabrokjes (of een half bakje vegetarisch gehakt)
- 100 ml water
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel liquid smoke (of gebruik gerookte paprikapoeder in plaats van gewone)
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 snufje chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
- 150 ml dikke tomatensaus (mag uit een pot)
- 50 gram vegan kaas (of meer, als je van veel kaas houdt)
- 1 kleine ui, in dunne halve ringen
- 1 kleine groene of rode paprika, in dunne reepjes
4 Reacties
Schrijf een reactie