Maisbrood
28 January 2015 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 30 minuten, totaal 55 minuten |
Voor: | 6-8 porties |
Weet je nog die lekkere Mexicaanse soep van vorige week? Daar kun je natuurlijk allerlei dingen bij eten, zoals pitabroodjes of baguette, maar het is extra leuk om er zelfgemaakt maisbrood bij te geven.
Maisbrood zou je kunnen zien als het Amerikaanse zusje van Italiaanse polenta. Je gebruikt hetzelfde basisingrediënt - maismeel. Polenta wordt gekookt in een pan als een soort pap, maar maisbrood bak je in de oven. Dat is wel zo makkelijk, want dan hoef je niet de hele tijd te roeren tot het maismeel gaar is. Het 'brood' in super snel klaar, want het moet maar een half uurtje in de oven en het hoeft van te voren niet te rijzen. Het smaakt heel lekker met chili, zwarte bonensoep en andere traditionele maaltijden uit Mexico en het zuiden van de VS.
Amerikaans maisbrood wordt traditioneel met karnemelk gemaakt. Omdat er nog geen vegan karnemelk bestaat, voeg ik twee theelepels azijn toe aan het beslag.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 koppen (340 g) fijn maismeel
- 1 kop (120 g) tarwebloem
- 2 eetlepels suiker (optioneel)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 koppen (480 ml) ongezoete plantaardige melk of water
- 1/3 kop (80 ml) olie (koolzaadolie met botersmaak is extra lekker)
- 2 theelepels azijn
11 Reacties
Schrijf een reactie