Er zit heel veel verschillende soorten zetmeel te koop van verschillende planten, de meest gebruikelijke zijn maiszetmeel (maizena), aardappelzetmeel, tapiocameel en arrowroot (pijlwortel). Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Aardappelzetmeel en arrowroot geven bijvoorbeeld een helder resultaat als je er een vloeistof mee bindt, terwijl maiszetmeel en tapioca de gebonden vloeistof troebel maken. Tapioca heeft een licht draderig en kleverig effect, waardoor het heel geschikt is om er de textuur van kaas mee na te bootsen.
Waar gebruik je het voor?
Zetmeel wordt vooral gebruikt om vloeistoffen te binden en gerechten in te dikken, zoals puddings, sauzen, plantaardige kaas etc. Je kunt zetmeel ook gebruiken als ei-vervanger in cakes and hartige taarten. 1 eetlepel zetmeel + 2 à 3 eetlepels vocht vervangt één ei.
Waar is het te koop?
Aardappelzetmeel en maizena kun je gewoon in de supermarkt kopen. Voor tapioca moet je even naar de Aziatische toko en arrowroot vind je waarschijnlijk alleen bij in biowinkels.
Deze currysoep is super simpel te maken omdat je eigenlijk alleen maar een uitje hoeft te snipperen en een paar blikken opentrekken. Toch is het een gezonde volwaardige maaltijd. Aan het einde zet je nog even de staafmixer erin, zodat de soep lekker dik en smeuïg wordt.
Heb je een luie dag? Voor deze ovenschotel hoef je niet te koken. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom en maak cashewroom in de blender. Daarna is het een kwestie van ovenschaal vullen, bakken en eten!
Dit is mijn nieuwe favoriete lunchsalade: super smaakvol, vult goed, eenvoudige ingrediënten, en hij de bereiding is net zo snel als het smeren van een paar boterhammen.
Maisbrood is een beetje kruimelig, bijna zoals een cake, maar dan hartig. Heel lekker om restjes saus mee op te soppen. In dit recept bak je het maisbrood bovenop de chili, zodat het alvast wat tomatensaus opneemt.
Op 29 juni vindt bij Old School in Amsterdam Zuid het Viva Las Vega’s Food Festival plaats. De toegang van het festival is gratis, met uitzondering van de films en de workshops.
Deze taart ziet er heel mooi uit en hij smaakt heerlijk, én hij is eenvoudig en snel te maken. Je kunt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt om de hoek halen. Waar wacht je nog op?
Ik ben dol op de malse beet en zachte smaak van gestoofde aubergines en dit recept is een hele makkelijke manier om ze klaar te maken. Je bakt de ingrediënten even aan en vervolgens heb je er tot etenstijd bijna geen omkijken meer naar.
Deze glutenvrije flensjes zijn gemaakt van rijst en linzen. Niet van rijstmeel en linzenmeel, maar echt van rijst en linzen. Je weekt de ingrediënten een nachtje in water en daarna pureer je ze in je blender tot een glad beslag.