Deze rode bonen hebben een licht zoete smaak en een stevige, maar wel zacht-romige textuur. Ze zijn in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar in ingeblikte vorm. Deze blikjes zijn prima te gebruiken, maar het lekkerder en goedkoper om bij de toko een zak droge bonen te kopen en die zelf te koken.
Week de bonen eerst 24 uur, kook ze een uur in water met zout, haal de pan van het vuur en laat ze nog een uurtje in de pan afkoelen. Als je ze namelijk meteen afgiet barsten ze soms uit hun velletjes omdat ze te snel afkoelen. Gekookte bonen zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast, en enkele maanden in de diepvries.
Kidneybonen zijn zeer geschikt voor gebruik mexicaanse gerechten zoals chili. Je kunt er ook heel lekkere en mooie roze vegaburgers mee maken.
Deze nacho's staan in een handomdraai op tafel en zijn dus heel geschikt voor een fijne doordeweekse maaltijd. Chips bij het avondeten! Wie wil dat nou niet?
Deze heerlijke Duitse rabarber 'kuchen' met aardbeitjes is het ultieme lente-toetje. Hij smaakt nog lekkerder met een flinke dot vegan slagroom of vanillevla.
De combinatie van miso en tahin geeft deze maaltijdsalade een lekker hartige smaak. Ik maakte hem dit keer boerenkool, maar andere bittere bladgroentes zoals rucola, veldsla of andijvie werken ook goed.
Wil je ook wel eens wat anders dan 'gewone' pasta? Deze gebakken gnocchi hebben een heerlijk knapperige buitenkant en lekkere 'chewy' beet. Een lekkere snelle maaltijd die toch een beetje bijzonder is.
Een lekker bordje eten, geïnspireerd door onze buren aan de overkant van Het Kanaal. Hartige pasteitjes van Linda McCartney, ouderwetse mushy peas en gepofte bataat.
Dit vegan broodje gezond is Davids nieuwe lievelingseten. Het zit bomvol groente en avocado, zodat één baguette een complete (avond)maaltijd is. Het is bovendien een goeie rekoefening voor je kaakspieren. ;-) Als je er nog meer groente bij wilt, kun je er extra salade naast serveren.
Vers uit de oven is deze quiche heerlijk, maar afgekoeld vind ik hem eigenlijk nog lekkerder. Heel geschikt om van te voren te maken als je een feestje hebt, of om mee te nemen naar een potluck. Zonder soja, dus fijn voor mensen die allergisch zijn. Het is ook een heel handig recept om restjes groente mee weg te werken.
Ons focacciadeeg leent zich ook heel goed voor het maken van pizza! De smaak en textuur van de bodem zijn een beetje anders dan bij een 'gewone' pizza van bloem, maar hij komt verdraaid dicht in de buurt.