Cashewnoten

Engels: Cashew nuts

Geroosterd of rauw?

Cashewnoten kun je geroosterd (goudbruin) en ongeroosterd (crèmewit) kopen. Die ongeroosterde cashews zijn niet echt rauw, want tijdens het oogstproces worden ze meestal verhit. Sommige biowinkels verkopen ook ‘echt’ rauwe, onverhitte cashewnoten, maar die zijn veel duurder. Voor recepten die om ‘rauwe’ cashews vragen, kun je eigenlijk altijd gewoon de ongeroosterde gebruiken.

Waar gebruik je ze voor?

Geroosterde cashewnoten zijn lekker als snack of als ‘vleesvervanger’ in Oosterse roerbakschotels en andere gerechten. Ongeroosterde cashews kun je weken en pureren om lekkere plantaardige kaas, room, of melk te maken, die je kunt gebruiken in allerlei gerechten van hartige sauzen tot gebak.

Waar zijn ze te koop?

Geroosterde cashewnoten vind je in vrijwel iedere supermarkt. Voor ongeroosterde cashews moet je wat beter zoeken. Het goedkoopst zijn ze meestal bij Aziatische toko’s en vreemd genoeg bij Lidl supermarkten (+/- €10 per kilo). De meeste biowinkels verkopen ze ook, maar daar betaal je er wat meer voor.

Recepten

Gerijpte cashew-gierstkaas

27 September 2017 - 11:11 door Martine onder Bijgerecht
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 45 minuten, koken 15 minuten, totaal 60 minuten
Voor: 2 kleine kaasjes
Vegan cashew-gierstkaas met geotrichum Dit is zonder twijfel de lekkerste vegan kaas die ik tot nu toe geproefd heb! De deelnemers van mijn kaasworkshop waren er ook weg van. Hij is romig en stevig tegelijk en heeft een heerlijk volle geitenkaas-achtige smaak. Hij is heerlijk op een broodje of salade, maar hij komt het best tot zijn recht als […]

Tex-Mex enchilada ‘lasagne’

24 June 2014 - 10:09 door Martine onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , ,
Voor: 4 personen
Mexicaanse enchilada lasagne, vegan Heb je een luie dag? Voor deze ovenschotel hoef je niet te koken. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom en maak cashewroom in de blender. Daarna is het een kwestie van ovenschaal vullen, bakken en eten!

Nacho’s met linzengehakt en cashew queso

12 May 2014 - 10:59 door Martine onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , , , , ,
Voor: 2-4 personen
Nacho's met linzengehakt en cashew queso, vegan Deze nacho's staan in een handomdraai op tafel en zijn dus heel geschikt voor een fijne doordeweekse maaltijd. Chips bij het avondeten! Wie wil dat nou niet?
Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.