Geen eierkoeken
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 4-5 eierkoeken |
Dit zijn geen eierkoeken, want er zit geen ei in. Ze zien er wel uit als eierkoeken, en ze smaken ook naar eierkoeken (voor zover ik dat kan beoordelen, want het is minstens drie jaar geleden dat ik voor het laatst een eierkoek gegeten heb).
Het geheim van vegan eierkoeken zit hem in twee eetlepels kikkererwtenmeel voor een extra zachte, luchtige textuur en een beetje zwavelzout (kala namak) en citroenrasp voor authentieke eierkoeksmaak. Ze zijn heel simpel te maken, maar je moet wel even opletten dat de onderkant niet aanbrandt. Je kunt ze beter te vroeg uit de oven halen dan te laat. Vers uit de oven zijn ze lekker knapperig, de volgende dag zijn ze wat zachter en zijn ze bijna niet te onderscheiden van supermarkt-eierkoeken.
Ingrediënten
- 120 gram (1 kop) bloem
- 60 gram (1/3 kop) suiker
- 2 eetlepels kikkererwtenmeel of maizena
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 mespunt zout (liefst kala namak, voor eiersmaak)
- 120 ml (1/2 kop) plantaardige melk
- 1 eetlepel olie
- 1/2 theelepel citroenrasp
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten in een kom tot een lekker dik, maar wel glad beslag. Voeg eventueel een eetlepel extra sojamelk toe als het beslag te stijf is. Verdeel met een lepel het beslag in 4 à 5 ronde hoopjes over de bakplaat. Laat zo veel mogelijk ruimte tussen de hoopjes, want de eierkoeken zullen tijdens het bakken behoorlijk uitzetten.
Plaats de bakplaat net boven het midden van je oven en bak de eierkoeken 15 à 20 minuten. Haal ze daarna meteen met bakpapier en al van de hete bakplaat zodat de bodem niet alsnog aanbrandt. Laat ze afkoelen, haal ze dan van het bakpapier en bewaar ze in een luchtdichte zak of bakje.
20 Reacties
Schrijf een reactie