Blij zonder ei met Pasen

door onder Overige
Kenmerken: 
Vegan Pasen

Het is weer bijna Pasen en de eieren vliegen je om de oren. Gelukkig kun je ook prima van de paasdagen genieten zonder daar kippen voor lastig te vallen. Maak bijvoorbeeld vegan gevulde eitjes, tofu scramble, 'eier'salade, of deze omeletten van zijde tofu. Andere leuke ideetjes voor de paasbrunch zijn croissantjes, kwarkbrood, geen eierkoeken en natuurlijk een lekkere stol. Je zou er ook een lekker ei-vrij pannenkoekenfeestje van kunnen maken. De NVV heeft ook een paar leuke suggesties en de VeganChallenge heeft recepten voor een heerlijke paasbrunch bij elkaar gezocht.

Paaseitjes!

Bij bijna iedere supermarkt kun je vegan paaseitjes van pure chocola kopen, maar de meer speciale eitjes bevatten meestal dierlijke ingrediƫnten. Lidl had gevulde vegan paaseitjes, maar die zijn inmiddels bijna overal uitverkocht. Bij vegan webwinkels zoals Veggiedeli, Vegan Mission, Veganistisch Koken en Vedge kun je nog wel bijzondere chocolade-eitjes en -paasfiguren bestellen. Veggiedeli heeft ook vegan stol, zodat je die niet zelf hoeft te bakken.

Activiteiten

Als je kinderen hebt vinden die het misschien leuk om houten eieren te beschilderen. Ik heb ook wel eens gelezen dat vegan kinderen avocado's en kiwi's beschilderden in plaats van eieren. Een mooie tekening van blije vrije kippen en paashazen is ook leuk natuurlijk. Ga vooral ook even naar buiten om te genieten van de natuur en alle jonge dieren die daar nu geboren worden.

Paasdiner

Voor het avondeten zou je een lekkere hartige taart, tofu quiche, kikkererwten quiche of diepgele hummussoep kunnen maken, met bijvoorbeeld brownies of cake toe.

Vegetus wenst je alvast smakelijke en gezellige paasdagen!

2 Reacties

Annemarie op 7-4-2015 - 15:31

Ik heb toevallig net ontdekt dat wanneer je opklopbare sojaroom mengt met vanillesuiker en een scheutje limoncello dat je dan de smaak krijgt van advocaat. Met een mespuntje geelwortel/kurkuma/koenjit krijgt het ook nog de kleur van advocaat. :-)

Martine op 7-4-2015 - 15:40

Oh dat is leuk! Dank voor de tip :-)

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.