Blij zonder ei met Pasen

door onder Overige
Kenmerken: 
Vegan Pasen

https://issuu.com/veganisme/docs/veganchallenge_brochure_pasen_2016Het is weer bijna Pasen en de eieren vliegen je om de oren. Gelukkig kun je ook prima van de paasdagen genieten zonder daar kippen voor lastig te vallen. Maak bijvoorbeeld vegan gevulde eitjes, tofu scramble, 'eier'salade, quiche, of deze omeletten. Andere leuke ideetjes voor de paasbrunch zijn croissantjes, kwarkbrood, geen eierkoeken en natuurlijk een lekkere stol. Je zou er ook een lekker ei-vrij pannenkoekenfeestje van kunnen maken. De NVV heeft ook een paar leuke suggesties en de VeganChallenge heeft recepten voor een heerlijke paasbrunch bij elkaar gezocht.

Paaseitjes!

Bij bijna iedere supermarkt kun je vegan paaseitjes van pure chocola kopen, maar de meer speciale eitjes bevatten meestal dierlijke ingrediënten. Lidl had gevulde vegan paaseitjes, maar die zijn inmiddels bijna overal uitverkocht. Bij vegan webwinkels zoals Veggiedeli, Vegan Mission en Veggie4U kun je nog wel bijzondere chocolade-eitjes en -paasfiguren bestellen.

Activiteiten

Als je kinderen hebt vinden die het misschien leuk om houten eieren te beschilderen. Ik heb ook wel eens gelezen dat vegan kinderen avocado's en kiwi's beschilderden in plaats van eieren. Een mooie tekening van blije vrije kippen en paashazen is ook leuk natuurlijk. Ga vooral ook even naar buiten om te genieten van de natuur en alle jonge dieren die daar nu geboren worden.

Paasdiner

Voor het avondeten zou je een lekkere hartige taart, tofu quiche, kikkererwten quiche of diepgele hummussoep kunnen maken, met bijvoorbeeld brownies of cake toe. Als je wilt gourmetten of barbecueën heb ik daar ook veel tips voor.

Vegetus wenst je alvast smakelijke en gezellige paasdagen!

2 Reacties

Annemarie
7-4-2015

Ik heb toevallig net ontdekt dat wanneer je opklopbare sojaroom mengt met vanillesuiker en een scheutje limoncello dat je dan de smaak krijgt van advocaat. Met een mespuntje geelwortel/kurkuma/koenjit krijgt het ook nog de kleur van advocaat. :-)

Martine
7-4-2015

Oh dat is leuk! Dank voor de tip :-)

Schrijf een reactie