Aardappel-uienfritters
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 10 minuten, totaal 20 minuten |
Voor: | 2 personen |
Deze fritters zijn momenteel één van mijn favoriete lunchrecepten. Het zijn perfecte kleine comfort food pakketjes met een zetmeel (aardappel), eiwitbron (kikkererwtenmeel) en groente (wortel en ui). Je hebt even een arm-workout met de rasp of je moet je foodprocessor tevoorschijn halen, maar verder is het super snel en makkelijk.
Als je dit een leuk recept vindt, probeer dan ook eens mijn Spaanse tortilla, kikkererwtentofu en Indiase pudla's.
Ingrediënten
- 1 kop (130 g) kikkererwtenmeel
- 4 eetlepels tarwebloem (of rijstmeel voor een glutenvrije versie)
- 1 theelepel zout
- 3/4 kop (180 ml) water
- 2 kleine uien (200 g), in dunne halve ringen
- 2 aardappelen (400 g), grof geraspt
- 2 wortels (200 g), grof geraspt
Bereiding
Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel met de tarwebloem, zout en water. Roer goed totdat alle klontjes eruit zijn. Meng de uienringen en geraspte aardappel en wortel erdoor. Aanvankelijk lijkt het mengsel misschien wat droog, maar de groentes laten nog veel vocht los als je het beslag even laat staan.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de helft van het beslag in de pan. Je kunt één grote koek maken, of 3-4 kleintjes zoals op de foto. Gebruik eventueel een bakring om mooie rondjes te krijgen. Dek de pan af met een deksel. Laat de fritters ongeveer vijf minuten bakken tot de onderkant mooi bruin is en de bovenkant grotendeels is gestold. Draai ze dan om en laat de andere kant ook nog een paar minuten bakken. Eet ze warm, bijvoorbeeld met ketchup of chilisaus.
18 Reacties
Schrijf een reactie