Salade met tempeh en avocado

3 February 2014 onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 5 minuten, totaal 15 minuten
Voor: 2 personen
Salade met tempeh en avocado, vegan

Ik eet nog steeds veel salades voor de lunch. Deze salade met gemarineerde tempeh en avocado is echt een nieuwe favoriet. De romige avocado combineert fantastisch met de hartige rooksmaak van de tempeh en de zoet-zure smaak van de balsamico dressing.

De salade is supersnel klaar, zeker als je de tempeh van te voren maakt. David en ik eten hem nu regelmatig voor de lunch, maar hij is ook geschikt als lichte avondmaaltijd of als voorgerecht voor meerdere personen.

Ingrediƫnten

Voor de tempeh

Voor de salade

  • 180 gram sla of spinazie, een beetje fijngesneden
  • 1 avocado, in reepjes of stukjes
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel geconcentreerd vloeibaar zoetmiddel

Bereiding

Maak de tempeh

Snij de tempeh in reepjes of blokjes (ook leuk: driehoekjes of ruitjes). Meng in een koekenpan de sojasaus, azijn en liquid smoke. Doe de tempeh erbij en schep om tot de meeste marinade is opgenomen. Verhit de pan op middelhoog vuur, doe de olie erbij en bak de tempeh al omscheppend mooi bruin.

Maak de salade

Verdeel de sla over twee kommen en meng de balsamico, olijfolie en het zoetmiddel erdoor. Leg de avocado en tempeh er bovenop (of meng alles lekker door elkaar als het er niet netjes uit hoeft te zien) en serveer.

4 Reacties

Sophie op 16-2-2014 - 12:09
Een heerlijke maaltijd,..Yum Yum Yummm! :)
Martine op 17-2-2014 - 9:54
Fijn dat het lekker was!
Sanne op 30-11-2014 - 15:09
Klinkt heerlijk Martine! Ga ik snel uitproberen. Liefs
Martine op 30-11-2014 - 16:02
Leuk Sanne! Het is echt heel lekker vind ik :-)

Schrijf een reactie