Perentaart
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 45 minuten, totaal 120 minuten |
Voor: | 6-8 personen |
Mijn schoonzusje was jarig en ze had mij gevraagd om een lekkere chocoladetaart te bakken. Dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk om te doen, dus ik ging aan de slag. Toen bedacht ik dat één taart waarschijnlijk niet genoeg zou zijn en dat ook niet iedereen van chocoladetaart houdt. Daarom heb ik toen nog maar snel even dit perentaartje bij gemaakt.
De taart is gebaseerd op een recept van de VeganChallenge, maar ik heb hem in een iets andere vorm gegoten, letterlijk. Ik nam een vorm van 24 cm in plaats van eentje van 18 cm. Daardoor is de taart platter, waardoor je er meer peren op kwijt kunt.
Dit is een ideaal recept voor als je snel even een taartje wilt maken. Je hoeft alleen maar alles door elkaar te mengen, het beslag in de vorm te storten en de peren erop te leggen. Daarna kan ie in de oven. De taart is de volgende dag het lekkerst, dus je kunt hem wel het beste de avond van tevoren maken.
Ingrediënten
- 2 rijpe peren
- een paar druppels citroensap
- 250 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 150 gram plantaardige melk
- 75 gram plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloem-, koolzaad- of olijfolie)
- 160 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met een beetje olie. Schil de peren, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Wrijf ze in met een beetje citroensap zodat ze niet bruin worden en zet ze apart.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kleine kom de bloem, bakpoeder en zout. Meng in een grote kom de melk, olie, suiker en vanille. Voeg eerst de ene helft van het droge mengsel bij het natte mengsel en meng met een vork of elektrische mixer. Doe dan ook de tweede helft van het droge mengsel erbij en mix opnieuw tot er een dik deegachtig beslag ontstaat.
Spreid het beslag uit over de bodem van de vorm. Het is niet erg als het niet helemaal lukt om het netjes tot aan de randen uit te smeren. Tijdens het bakken zet het uit en verdeelt het zich vanzelf over de hele vorm. Leg kwarten peer in een cirkel op het beslag. Je kunt ze eerst nog even in plakjes snijden zoals op de foto, maar als je ze heel laat werkt het ook prima.
Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin. Laat hem helemaal afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Dek de taart af met folie en laat hem minstens een paar uur, maar liefst een hele dag staan om op smaak te komen.
27 Reacties
Schrijf een reactie