Oma’s notenbrood
2 April 2012 onder
Kenmerken: | Favorieten, Koolhydraatarm, Suikervrij |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 50 minuten, totaal 120 minuten |
Voor: | Maakt één brood van 15 plakjes |
Davids oma deed haar oude vegetarische kookboeken weg, dus die hebben wij natuurlijk meteen geadopteerd. Nieuwe inspiratie! In één van de boeken zat een los velletje, waar met een ouderwetse typemachine een recept voor notenbrood op geschreven was. Melk vervangen door sojamelk, ei vervangen door lijnzaad met water. Voilà, volledig plantaardig notenbrood!
Dit notenbrood is ook makkelijk koolhydraatarm te maken als je het meel vervangt door de bakmix. De suiker en rozijnen kun je weglaten of vervangen door zoetmiddel en wat ongezoete gedroogde bessen (bijvoorbeeld goji bessen)
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 eetlepels fijngemalen lijnzaad
- 3 eetlepels lauwwarm water
- 350 g volkorenmeel (of koolhydraatarme bakmix 2/3 kop tarwegluten, 2/3 kop tarwezemelen, 2/3 kop sojameel)
- 100 g rietsuiker (weglaten of vervangen door 1/4 theelepel stevia)
- 100 g rozijnen
- 100 g walnoten
- 100 g hazelnoten
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 1/2 kop ongezoete sojamelk
43 Reacties
Schrijf een reactie