Luchtig koolhydraatarm bruinbrood
3 April 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Koolhydraatarm, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 20 minuten, koken 40 minuten, totaal 180 minuten |
Voor: | 3 kleine broden met elk 16 sneetjes |
David eet voor de lunch vaak een paar sneetjes van dit brood met notenpasta of tartex paté, een fijne vullende lunch. De smaak is vergelijkbaar met 'gewoon' bruinbrood, maar de textuur is iets veerkrachtiger vanwege het hoge percentage glutenmeel. Het recept is een variatie op het brood van Graeme Chatham, te vinden op de website dsolve.com.
Ik bak mijn broden in cakevormen. Ik gebruik het liefst van die siliconenvormen die je bij Blokker of Xenos kunt kopen. Er passen precies drie van die vormen in onze oven, dus vandaar dat dit een recept voor drie broden is. Je kunt het brood denk ik ook wel in een grotere vorm bakken, of als kleine bolletjes, maar dan moet je de baktijd aanpassen.
Ingrediënten
- 10 gram gedroogde gist (is ongeveer anderhalf zakje)
- 675 ml lauwwarm water
- 1 à 2 theelepels zout (David houdt niet van zout brood...)
- 4 eetlepels olijfolie
- 90 gram fijngemalen lijnzaad (kun je zelf malen in de keukenmachine)
- 90 gram fijngemalen amandelen
- 2 theelepels bakpoeder
- 570 gram tarwegluten
51 Reacties
Schrijf een reactie